Halálbüntetést arra, aki gyereknek drogot ad el!

223093_drog

Sokszor a terjesztők sem tudják, mi van a drogban

Noha a híradásokba többször is bekerül, hogy legális, illegális szerektől lettek rosszul a tinédzserek, és mentők vitték el őket, a prevenciós egyesület elnöke szerint nem ilyen tragikus a helyzet. A mentőknek nehézséget okoz, hogy folyton újabb és újabb anyagok kerülnek a piacra.

Nagyon rosszul volt, szapora lett a pulzusa, és kiverte a víz – küldte a hírt a BEOL.hu hírportálnak egy olvasó. Az eset az egyik megyei településen történt a napokban. A beküldő elmondása és többek gyanakvása szerint az általános iskolában a gyerekek marihuánás cigarettát szívtak, és egyikük szervezete annyira rosszul reagált rá, hogy mentőt kellett hívni.

– Bár helyi statisztikákkal nem tudok szolgálni, egyes felmérések szerint valóban egyre fiatalabbak nyúlnak legális és illegális szerekhez – mondta Mező Andrea. A békéscsabai Mi-Értünk Prevenciós és Segítő Egyesület elnöke szerint azonban nem olyan gyakoriak ezek az esetek, mint ahogy azokról a média beszámol. Ugyan azok száma is nő, akik kipróbáltak már valamilyen anyagot, kevesen válnak tényleges fogyasztóvá.

– Összességében a fiatalok nagy százalékának egyáltalán nincs köze a kábítószerekhez – emelte ki. Ugyanakkor, aki akar, a világháló segítségével akár egy percen belül rábukkanhat olyan oldalakra, ahol a most divatos dizájner drogokat forgalmazzák, sőt akár házhoz is viszik. Olcsók, és olyan összetevőket, anyagokat tartalmaznak, amelyek még nem kerültek tiltó-, fekete listára.

Ez hordozza egyébként a veszélyt is. Már számos vegyület létezik. Mező Andrea elmondta, sokszor nemcsak a felhasználók, hanem még a terjesztők sem tudnak arról, milyen szer van náluk, az pontosan mit tartalmaz. Ez okozza a nehézséget a mentőknek is, Kárász László megyei vezető mentőtiszt szerint a tünetek is sokrétűek, szerteágazóak.

– Újabb és újabb anyagok jelennek meg a piacon, melyek újabb és újabb hatásokat produkálnak – folytatta, őszintén bevallva, hogy le is vannak ezért némiképp maradva, nincs is mindenre ellenanyag ebből kifolyólag az esetkocsikon. Kárász László kifejtette, a mentőknek főleg hétvégéken, szombat és vasárnap hajnalban, reggel akad dolga fiatalok miatt.

– Az életkor változó – tette hozzá, részletezve, akad, hogy tizennégy éveshez kell sietni, de olyan is, hogy húsz éven felülihez. Döntő többségében egyébként az alkohol okoz problémát a tinédzsereknek. A mentőket általában barátok értesítik, hogy bajba került egy társuk, de van, hogy a szülők szólnak, mivel másnap lett rosszul a gyermekük.

Mező Andrea szerint az lehet a leghatékonyabb megelőzés, prevenció, hogy a szülők foglalkoznak a fiatalokkal, megvan velük az élő kapcsolatuk, megbeszélik a történéseket. Intő jel lehet, ha a gyermek baráti köre, magatartása radikálisan megváltozik, persze, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy valamilyen szert használna.

– A felnőtteknek is érdemes tájékozódni, hogy milyen dizájner drogok vannak forgalomban, és hogy azok milyen tüneteket produkálnak. Elég, ha csak beüti a keresőbe, máris több száz olyan oldalt talál, ami ezzel foglalkozik. Ajánlott utánanéznie, hogy baj esetén milyen szervezetekhez fordulhat, hol kaphat tanácsot – tette hozzá az egyesület elnöke. – (Licska Balázs – Addictus)

Bal-Rad komm: A helyzet igenis tragikus. Egy eset sem volna megengedhető, nemhogy számtalan! “Ai akar, a világháló segítségével akár egy percen belül rábukkanhat olyan oldalakra, ahol a most divatos dizájner drogokat forgalmazzák, sőt akár házhoz is viszik. Olcsók, és olyan összetevőket, anyagokat tartalmaznak, amelyek még nem kerültek tiltó-, fekete listára.” – Ez igenis, több mint katasztrófa a gyerekre és a családjára családra nézve!

A sokak által szidott Kádár-rendszerben jóformán nem volt kábítószer fogyasztás. – Budapest, Európa egyik legbiztonságosabb városa volt.

És igen: Halálbüntetést kellene kiszabni arra az egyénre, aki gyerekeknek, – 18 éven aluliaknak drogot ad el! – Mert az gyilkosság! Aljas nyereségvágyból elkövetett, lassú, kegyetlen gyilkosság, – Egy gyerek, egy család és egy nemzedék meggyilkolása. – A büntetésnek ehhez mértnek kell lennie.

Kategória: BŰNÖZÖK | A közvetlen link.

Halálbüntetést arra, aki gyereknek drogot ad el! bejegyzéshez 11 hozzászólás

 1. Névtelen szerint:

  Nem ártana.Csak! Ha bevezetik átírják a törvényt és újra általánossá válik az állami gyilkosságok sorozata. 1956 nem ismétlődhet meg.Még akkor sem,ha én ezt szeretném és elfogadnám.Vitorla

 2. Maria Tót szerint:

  Életfogytiglant, és az legyen tényleg az,semmi enyhítés,hétvégi szabadságolás, meg jó magaviseletre való tekintettel
  egy részét elengedni a büntetésnek.

 3. Névtelen szerint:

  Fekete Delfin???

 4. bálint P. szerint:

  Ki kell végezni a drogterjesztőket a pedofilokkal együtt!

 5. anti-antifa Budapest szerint:

  Kötelet nekik!Mindnek!

 6. Pityu szerint:

  De akkor a termesztőknek, is egytől-egyig…

 7. Névtelen szerint:

  Igen a termesztőknek is!Nem hagyhatjuk,hogy tönkrebaXXzák a gyerekeinket!

 8. Pataki szerint:

  Kedves Szerkesztők! Csak úgy mellékesen közlöm, hogy Mariupolban megint ártatlan civileket lőtt az ukrán fasiszta hadsereg! Nem kötekedni akarok, de nagyon várom a friss cikkeket!!! Legfőképp arról, hogy Putyin miért töketlenkedik pont május 9.-én!!

  • Admin szerint:

   Most kissé lemaradtunk az eseményekről, mert a Bal-Rad néhány adminja Ukrajnában-pontosabban Kárpátalján-járt 8-án és 9-én. És hát bármilyem furcsa is, ott sokkal kevesebb információhoz jutottunk-mint Magyarországon. (Ugyanis bizonyos okokból a tudósitások Magyarországra futnak be Kelet-Ukrajnából) Ráadásul az egynaposra tervezett út kétnaposra alakult, mert Ungvártól-Körösmezőig “futottuk be” Kárpátalját, ami-tekintettel az ottani útviszonyokra-meglehetősen dicséretes teljesitmény. (Kevés autó birja ki, a miénk is eléggé megszenvedte a túrát!)
   A beszámolónk hamarosan elkészül.

 9. neurotic szerint:

  “Döntő többségében egyébként az alkohol okoz problémát a tinédzsereknek.” Azért ezt a mondatot ki kell emelni. Legnagyobb felelősség a szülőket terheli, megfelelő neveléssel jó eséllyel nem fogad el a gyerek. A designer drogok jelentik az igazi veszélyt, ezek terjedését maximum úgy lehet megakadályozni, hogy bizonyos drogokat engedélyezünk, vagy legalább dekriminalizálunk.
  Amúgy az alkoholt nem kéne betiltani? Sokkal több problémát okoz mint a kender. Pl: családon belüli erőszak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.