Megjelent a 'Biofű' – Új és veszélyes szer váltja a dizájner drogokat

Új és veszélyes szer váltja a dizájner drogokat

B-R: Hol marad a szemet szemért elv, – a halálos túladagolásokat előidéző drogkereskedőkkel szemben?

A tavaly népszerű, úgynevezett dizájner drogok helyett ma a komoly veszélyekkel járó biofű, vagy Spice népszerű a szerfogyasztók között.

A fesztiválszezonban egyre több fiatal próbálja ki a gyakran illegális tudatmódosító szereket. Bár a dohány és az alkohol szerepét sem szabad lebecsülni, az utóbbi időben rohamosan terjedő szintetikus drogok veszélye a legnagyobb.

Különösen aggasztó az az új trend, amivel az addiktológiai rendeléseken találkoznak a szakemberek. Tempósan nő azoknak a száma, akik a marihuánáéhoz hasonló hatóanyagot tartalmazó, de annál jóval veszélyesebb, rendkívül olcsó szerekhez, a kannabinoidokhoz nyúlnak – írja a feol.hu.

Rappant György, a Fejér Megyei Szent György Kórház addiktológusa szerint a mesterséges marihuánaként is ismert, az interneten biofű, vagy Spice néven rendelhető készítménynek, a szintetikus marihuánának semmi köze az igazihoz. Ráadásul viszonylag könnyen hozzáférhető, ami nagy veszélyt jelent a fiatalok egészségére.

Az orvos saját praxisában az utóbbi időben egyre több olyan fiatallal találkozik, aki gondokkal küzd. E szerek egyik fő veszélye – szemben a marihuánával – a kiszámíthatatlanság, – nem lehet tudni, milyen hatása lesz először, miből és mennyi van benne.

A szer praktikusan úgy néz ki, hogy a szintetikus anyagba beáztatnak valamilyen növényi törmeléket, s ezt teszik vízipipába vagy sodorják cigarettába. Amíg a kannabisznál vagy „fűnél” a használó napi egy-két alkalommal „gyújt rá”, itt tíznél többször is – ami annak „köszönhető”, hogy rövidebb ideig tart a hatása. E szernél komoly függőség alakulhat ki – szemben a hagyományos marihuánával, ahol csak rendkívül ritkán történik ez meg – sorolja a szakember. (B-R megjegyzés: Ismereteink szerint igenis kialakul a függőség a marihuána fogyasztóknál is, – annál is inkább, mert a füvesnek egy idő után a fűmentes órák már sivárnak és szürkének tűnnek. – A függőség kialakulása után után komoly elbutulás következik).

A rövid ideig tartó hatás miatt a környezet eleinte csak elvétve szerez tudomást arról, ha valaki a biofüvet használja, hatásai között a nyugtató, szedáló hatást lehet említeni, ezeket az időszakokat azonban egyre többször váltják fel ideges, „kattogó” periódusok – ahogy a szerhasználók szlengjében nevezik.

E tünetek persze sok kamasznál életkori sajátosságként is előfordulnak – hívja fel a figyelmet a szakértő, aki egyúttal óva is int attól minden szülőt, hogy gyermeke hangulatingadozása mögött azonnal szerhasználatot „diagnosztizáljon.
(Weborvos – addictus.blog.hu)

Bal-Rad komm: “Az orvos saját praxisában az utóbbi időben egyre több olyan fiatallal találkozik, aki gondokkal küzd.” – Van egy olyan érzésünk, – mintha valakik részéről szándékos lenne, a fiatalságunk életerejének ilyetén lerombolása. Mégpedig módszeresen, – előre megfontolt aljas szándékból. – Melynek célja egyrészt a drogkereskedelemmel megszerezhető extra profit, – másrészt pedig, – az elbutult nemzedékekből már könnyű kinevelni, az engedelmes rabszolgákat.

Úgyhogy talán hiába is tennénk fel azt az ominózus kérdés, hogy: Hol van ilyenkor a rendőrség? Miért nem tud lecsapni a drogkereskedőkre, de úgy istenigazából és keményen, – bezsuppolva az egész bandát, – akár örökre!

Hol van az a kemény törvény, meg lehetőséget adna a rendőrségnek a határozottabb fellépésre, – vagy akár rákényszerítené a rendőrséget a még keményebb fellépésre a kábítószer maffia ellen, – hogy végre megszabaduljon hazánk ettől a piszkos kapitalista mételytől?!

pic1

És persze az átlag szülőnek hiába is bizonygatná bármelyik kábítószer kereskedelem üldözésével foglalkozó rendőr, – hogy ők bizony kemény munkát végeznek, – mert ez nem hiszi el nekik már senki! Ha komolyan dolgoznának, – nem lenne egyre nagyobb és komolyabb gond a kábítószer fogyasztása és ezek kereskedelme hazánkban.

A kádári egyesek által “átkosnak” nevezett rendszerben, – egyszerűen nem volt kábítószer probléma Magyarországon. Mert a Népköztársaság vezetése nem tűrte a kábítószerek jelenlétét semmilyen formában.

De, ha mégis megjelent valahol, felütötte fejét egy-egy kisebb “csöves-galeriben” (így hívták akkor az aljanépet), – felütötte fejét a drogozás, – vagy akár ennek helyettesítője, a gyógyszerre való ráivás, a “parkánozás”, – vagy a szipuzás, – a Népköztársaság rendőrsége úgy csapott szét köztük, mint a farkas a tyúkólban! – Hamar megteltek velük a cellák, és vagy mentek kényszermunkára Baracskára, – vagy a terjesztőket úgy megmázsálták, – hogy 5-10 év után, mire szabadultak, bizony elment a kedvük a Népköztársaság törvényeinek be nem tartásától.

Ha pedig egy terjesztő felelőtlensége következtében a valamelyik szerencsétlen kölyök meghalt a szertől, – akkor olyan szigorú büntetés várt a felelősökre, – hogy hosszú időre elment a a kedve a hasonszőrűeknek mindenfajta kábítószerrel kapcsolatos bűncselekménytől.

Mert bizony a Népköztársaság Bírósága, a szemet szemért elv jegyében, – a halálért, – halált mért ki a felelős drogterjesztő fejére.

És most? … A kapitalista állam bíróságaitól milyen büntetéseket is kapnak a fiatalok haláláért felelős drogkereskedők? – Mikor még halálbüntetés sincs…

B-R

Kategória: BŰNÖZÖK, HÍREK | A közvetlen link.

Megjelent a 'Biofű' – Új és veszélyes szer váltja a dizájner drogokat bejegyzéshez 23 hozzászólás

 1. Névtelen szerint:

  Ki kell írtani a drogterjesztőket!Ne mérgezhessék a magyar ifjúságot!Minden dealernek kötelet!

  • Megáll az ész szerint:

   De okos vagy! Miért nem oldottad akkor már meg? Mert a monitor mögül könnyű pofázni?

   • névtelen szerint:

    Nyugodtság, elvtárs, nyugodtság. Nem lehet ötödikből egyből rükvercet kapcsolni…

    Budapest
    8. kerület.
    Pl.
    Dankó u. 17.
    Lujza utca 14.
    Magdolna u. 56.
    Tömö u. 56.
    Práter u. 38.
    Pl.
    10. kerület.
    Hős utca (a TEK és a katonai ügyészség tőszomszédságában)

    Ha arrajársz, csak nézz körül az utcán, minden sarkon ott a kamera. Azt hiszed, nem ismerjük őket? Lassan ácsolják ugyan az akasztófát, de az halálos 😀

 2. amúri tigris szerint:

  És ebben a rendszerben ki fogja kiirtani őket.?Ahol lakom,egy híd alá járnak kábítózni,ahol már várják őket a terjesztők.Helybe viszik az anyagot,nem kell utána járni.A híd a városban van,sok ember szeme láttára csinálják,de rendőrt még soha nem láttam a helyszínen.Hogy így van,azért tudom,mert én a rendőrökkel ellentétben már többször láttam.

 3. jános szerint:

  Mert a rendőrség a legnagyobb kábitoszer terjesztő ma magyarországon.

 4. urfang szerint:

  Nagyon gáz ez a “biofű” és szinte lehetetlen megállítani. Kínában ezt a szart tonnaszámra gyártják és nem kereskedő bandák hozzák be, hanem bármelyik fiatal megrendelheti az interneten egyenesen Kínából, ugyanúgy kiszállítják nekik mintha egy napszemüveget rendelnének. Ezért nem lehet felszámolni a kereskedőket, mert ezek erre szakosodott nagy vegyi üzemek a világ túloldalán. Ki fogja őket felszámolni? Senki 🙁

  • Névtelen szerint:

   Az alkohol a heroinnal egyenértékű kábitoszer nem én mondom hanem az orvosok és árulják a boltokban.Azért ez is elgondolkodtato.

 5. Névtelen szerint:

  Legalizálni kéne az igazi füvet és nem lenne ilyenekkel probléma !!!!!!!!!!!!!!!!4

 6. Strain szerint:

  Úgy van barátom, ne a szer legyen a felelős… nem a fegyver a felelős a tettéért, hát akkor ki? Aki meghúzza, aki igent mond… ezért tartunk itt, ugyanabban a szarban több ezer!! éve. Senki nem vállal felelősséget, mindig valamire kell fogni, pl drogokra… legalizáljanak mindent, akinek van esze nem nyúl hozzá, mert nem tiltott a gyümölcs.. emberek vagyunk, amit birtokolunk már érdektelen számunkra, amit nem… azért sóvárgunk! Aki ezt nem fogja fel, sosem jut előre az életben… lehetsz sikeres valamilyen szinten, de hogy saját magadért nem tetted meg azt amit lehet arra a fejemet és farkamat felteszem Mr!

 7. Bohun szerint:

  Na, akkor farok nélkül tán lehet élni (bár nem érdemes), – de fej nélkül viszont nem. Úgyhogy béke poraidra.
  Semmilyen szert nem szabad legalizálni, – még a füvet sem, – mert komoly veszélyei vannak annak is.
  A terjesztőknek pedig a legszigorúbb büntetést! – Aki pedig kapcsolatba hozható egy túladagolással, – annak ugyanúgy halál legyen a büntetése! – Minthogy annak is, aki gyereknek drogot ad el. – mert az éppen olyan gyilkos!

 8. troublemaker88 szerint:

  Észak-Korea szép példát mutat a drogkérdés megoldásában.Az az egyetlen járható út!

 9. varga istván szerint:

  nincs értelme vitatkozni hogy ki a felelös s megoldani ezt a kérdést sem lehet mert minden mindennel összefügg s már az alapoknál reménytelenül elvan cseszve minden—–a gyereknevelésnél kénne kezdeni egész kicsi korban de hát kik akik nevelnének?”22-es csapda

 10. valaki1234 szerint:

  ha a gyerekeknek már általános iskolában tanítanának önismeretet, mindenkiből ki tudnák hozni azt, amiben tehetséges, és a VALÓ ÉLETRE TANÍTANÁK, rengeteget tennének a gyerekekért!!!
  A családokban nincs idő a gyerekekre, persze a sulikban sincs se energia se eszközrendszer a fent említett dolgok kivitelezéséhez, ergo a gyerekek drogba/alkoholba, stb menekülnek… és az ő gyerekeik…? el se merem képzelni mi lesz még itt:( iszonyatosan veszélyes gépezet indult el, ill. gyorsult fel. A mostani kormány meg nem hiszem, h tenni fog ez ellen bármit is, ahogy az eddigiek sem tettek.

 11. igazmondó szerint:

  Egész egyszerüen véget lehetne vetni ezeknek a dizájner drogoknak és annak kereskedöivel viszont h elvehesenek adniuk kell amin aztán lenne hasza is az államnak mármint pénzügyi de a leg nagyobb nyereséget az okozná h nem lennének olyan fiatalok akikk olyanokhoz nyulnak ami LEGÁLISAN BESZEREZHETÖ SZINTETIKUS KÁBITOSZER . Mindent öszefoglalva nem lennének dizájner drog fogyasztok és nem lennének kábitoszer terjesztök ha a marihuánát legalizálnák magyar országon ,alá ásva a diller hasznán igy a fekete piac is csökenne sok embernek kéne dolgoznija menni mert magyarország 40 % használ vallamilyen tudatmodositoszert vallamilyen formában …

 12. Névtelen szerint:

  egy évig fogyasztottam a biofüvet … hogy mért nem tesz semmit a rendőrség ? azért mert a szintetikus bionak nincsen se szaga ( se füstjében se alapállapotban a rendes marihuánával szemben ) nem lehet olyan könnyen kimutatni a szervezetben ehhez hozzá tesz az is hogy a marihuánához hasonló tüneteket produkál és ezért a THC keresik a vérben (vizeletben , hajban , akármiben) de mivel szintetikus porból készül nehezen mutatnak ki benne egy olyan anyagot ami 100%-ban természetes ráadásul tart egy 40 percig a hatása (max 1 óráig) … ÉS ha sikerülne is elkapni valakit biofúvel kb 70% annak az esélye hogy az még legális is lesz mert nincs fent még a tiltólistán

  • szerint:

   “Névtelennek” :Honnan tudom, hogyha a gyerekem biofüvet szív?

   • Christoph szerint:

    Kedves Bé !
    Onnan hogy kedvtelen, és letört.
    Tompulnak az érzékszervei, rossz a közérzete, antiszociális viselkedést produkál, szóval vannak azért jelei ha egy kölyök drogozik, és aki jártas a témában, annak elég egyszerű is felismerni…

 13. Névtelen szerint:

  @Bohun, Akkor kivánok neked egy olyan betegséget ami csak is a marihuánával gyógyitható, és majd akkor más véleményed lenne…Olvasd magad bele a témába, mielött bármit is leirsz.
  Szép napot

 14. nevtelen szerint:

  en egyszer kiprobaltam sajnos de bepanikoltam…. aztan nem talaltam haza 2 oran at kerestem az utat de ugy be teptem h nem tudtam h hol vagyok tobszor droghoz nem nyulok azis biztos 🙁

 15. patrik222 szerint:

  en egyszer kiprobaltam egy eve de ojan szinten bealtam h nem tudtam hol vagyok ra paraztam a szitura az volt az elso es egyben az utolso is. 🙁

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.