MTI: Kijev nem adja ki Dmitro Jarost

jaros703

Az Interpol körözés tárgya: “Terrorcselekményekre való nyilvános felbujtás.” – A fenti képen középen látható: Így uszított Jaros a Majdanon, 2014. február 21-én. – Fotó: David Mdzinarishvili, Reuters/Contrasto – (B-R)

Kijev, 2014. július 26., szombat (MTI) – “Az Interpol-körözés ellenére Kijev nem adja ki Moszkvának Dmitro Jarost, a Jobboldali Szektor nevű radikális ukrán szervezet vezetőjét, akit terrorcselekményekre való nyilvános felbujtással vádolnak az orosz hatóságok.

Anton Herascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója Facebook-oldalán közölte, hogy Jarosnak “nincs mitől félnie” – jelentette szombaton a kijevi média.

“Ukrajna nem adja ki saját állampolgárait más országoknak, pláne nem Oroszországnak, amely nem ad ki nekünk ukrán állampolgárokat, Janukovicsot, családocskáját és háromtucat alacsonyabb rangú gazfickót” – írta Herascsenko, utalva arra, hogy Viktor Janukovics megbuktatott ukrán államfő az év elején Oroszországba szökött, és Moszkva nem hajlandó őt kiadni Kijevnek.

Herascsenko közölte azt is, hogy jelen pillanatban nem ismert Dmitro Jaros holléte.

Az Interpol honlapján pénteken jelent meg az orosz kérésre kiadott nemzetközi körözés Jaros ellen. Jaros ellen terrorcselekményekre való nyilvános felbujtás, illetve a média segítségével szélsőséges cselekményekre való nyilvános felbujtás a vád.

Jaros szervezetének fegyveresei fontos szerepet játszottak a Janukovicsot megbuktató 2014. eleji kijevi tüntetéseken.”

Jarost körözi az Interpol - Doc.fotó

Jarost körözi az Interpol – Doc.fotó – (B-R)

MTI – Interpol – B-R

Kategória: BŰNÖZÖK, HÍREK | A közvetlen link.

MTI: Kijev nem adja ki Dmitro Jarost bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. Pityu szerint:

  Akik kézre akarják keríteni, azok úgyis megtalálják a módját hogy ölve vagy halva de meg legyen ez a halacska…

 2. Névtelen szerint:

  Persze,hogy nem adjäk ki,.
  Aki sokat tud jobb ha a sirba viszi a titkot.
  Nagyobb biztonsagban lenne ruszijaban,mint ukrajnaban.

  • Névtelen szerint:

   Eljön az igazság pillanata.Oroszországot nem lehet feldarabolni.Nem Jugoszlávia és nem az Osztrák-Magyar Monarchia. Vitorla

 3. Névtelen szerint:

  Jaros egy zsidóbérenc állat,aki vágóhídra küldte az ukrán fiatalokat!Ukrán nacionalisták!Ébresztő!Ne hagyjátok félrevezetni magatokat!A testvérharcból elég volt!Ne vérezzen el a fehér faj minősége!Ne haljanak meg a harcos férfiak!Kifelé cion csapdájából!

 4. baloo szerint:

  És ezt “kijev” megengedheti magának? Kutyafitye… akkor mi is? Akkor minek van a Zi(o)nterpol? Van eggyesség, avagy ninecsen? Alá vagyon írva avagy ninecsen? És akkor tegyük fel a kérdést: van valami jelentősége ezeknek a nemzetközi izéknek, ha úgyis az erőviszonyok döntenek és amúgy csak addig nem szarnak bele látványosan az összes egyezménybe, amíg nem kívánja meg az érdek?

  Névtelen, Jaros nem zsidó-BÉRENC, hanem maga a tettleges nemgój. Még a wikin is fenn van, hogy SOHA NEM DOLGOZOTT, egész életében “aktivista” volt. A wiki szerint kb. 1990 óta, vagyis negyed százada mást sem csinál, csak keveri a szart. Úgymond “valahonnan” fizetett nacionalista, aki sikerrel gyomlálta ki a banderizmusból az antiszemitizmust és az antipolákizmust – maradt a kizárólagos antiruszizmus. Na akkor vajh ki is pénzelte a gennyládát egész idő alatt? Pláne ha látjuk a jelent is.

 5. Bohun szerint:

  Ha jól értem, ez a kőrözés nagyjából azt is jelenti, hogy Jaros nem teheti lábát az Unió területére anélkül, hogy kitegye magát a letartóztatás veszélyének. – Legalábbis, hivatalosan nem.

 6. kaponya jozsef szerint:

  UGYIS MEG TALALJÁK AZ FSZB ELŐL MÉG A BOLYGON KIVÚL SEM LEEHET ELMENEKŰLNI.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.