Behajtó hiénaként fosztogatja a népet, a volt sztárrendőr Doszpot

doszpot-peter

RTL fotó: Doszpot Péter rendőr-celeb. – Mára behajtó.

– Közműtartozásokat hajt be a volt sztárrendőr cége –

Bal-Rad komm: Hát igen, eddig is sejtettük azt, hogyha valaki még aktív rendőrként belép a celebek világába, – az erkölcsileg nem áll valami magas szinten. – Mint, ahogy be is bizonyosodott: behajtó hiénaként fosztogatja a népet. – Hiszen mindenki tudja, hogy a multiszolgáltatók irreálisan felpörgetett számlái, – szimplán csakis a külföldi tulajdonosok érdekeit szolgálják, – s csak lehúzzák a dolgozó magyar embereket. – S a szolgáltatásaik ezeknél a számláknál jóval kevesebbe kerülnek.

De jó, ha tudja az olvasó: Egy behajtó cégnek nincsenek hivatalos jogosítványai. – Vagyis nem intézkedhet, nem zaklathat, nem kényszeríthet, – még ha volt celebzsaru az illető, akkor sem. – Szimpla civil tehát, – akár egy átlag ember. – Ha viszont tényleg zaklat: akkor igazi rendőrt kell hívni!

600

Jól jövedelmez a hiénamunka…

A Napi-hu írta: “A Doszpot Péter exrendőr résztulajdonában lévő cég végez behajtást és partnerellenőrzést a Főtáv követeléskezelő cégének, a DHK Zrt.-nek. A keretszerződés értéke több száz millió forint.

Egyedüli ajánlattevőként az Ex-Id Zrt. nyerte meg a Főtáv Zrt. követeléskezelő cégének, a DHK Hátralékkezelő és Pénzügyi Szolgáltató Zrt. közbeszerzését, amit behajtási tevékenység végzésére és partnerellenőrzésre írt ki – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből (TED). A tavaly közel félmilliárd forint nettó árbevételt elért Ex-Id fő tevékenysége a követelésbehajtás, s jelenleg 25 főt foglalkoztat. A Céginfo.hu adatai szerint vállalkozás kisebbségi tulajdonosa az ismert volt rendőr, Doszpot Péter (fenti kép), Ex-Holding Zrt.-je, míg többségi tulajdonosa a korábban szintén rendőrként dolgozó Boros Sándor. (Doszpot 2002-2003-ban MSZP-s parlamenti képviselő is volt, 2003-ban aspirált a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága különleges ügyek osztályának vezetésére, ám végül az akkori pénzügyminiszter megfelelő, pénzügyi, számviteli végzettség híján nem nevezte ki a posztra.)

EX-ID Zrt

A Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. (Főtáv) akkor engedményezi követelését a DHK Zrt.-re, ha a díjfizető lejárt határidejű tartozása eléri a 120 napot, és ezen időn belül nem sikerült vele részletfizetésben megállapodni. A DHK honlapja szerint már nem csak a Főtávnak dolgozik, másoknak is, s szolgáltatásai “a hitelképesség megállapításához szükséges információk beszerzésétől, a fizetési emlékeztetők és felszólítások küldésén át az átvállalt tartozások behajtásáig, szükség esetén pedig jogi eljárások indításáig terjednek”.

A DHK az adósok felkutatására, tartozásbehajtásra és partnerei ellenőrzésére kötött az Ex-Id Zrt.-vel megbízási keretszerződést. A behajtás legfeljebb 100 ezer + 40 százalék mennyiségre, azaz fogyasztási helyen keletkezett adósság kezelésére szól 90 napos határidővel (ám ez megegyezéssel meghosszabbítható). A szerződés előzetesen becsült értéke három és fél évre nettó 612 millió forint volt, ám végleges összeget nem határoztak meg a közbeszerzési tájékoztatóban arra hivatkozva, hogy a pontos mennyiség a jövőben kezelésre átadandó követelés-állományoktól függ. Az ügyfelenként kért fix díjak és a sikerdíj mértéke az alábbi táblázatban látható:

Az Ex-Id Zrt. vállalási árai:
1. Ellenszolgáltatás díja – az adós külön felkutatása és beazonosítása nélküli tevékenység esetén:
– Kért nettó sikerdíj mértéke: 15 százalék
– Személyesen felkeresett ügyfelenként kapott fix nettó megbízási díj: 4500 forint

2. Ellenszolgáltatás díja – adós külön felkutatásával és beazonosításával járó tevékenység esetén:
– Kért nettó sikerdíj mértéke 15 százalék
– Személyesen felkeresett ügyfelenként kapott fix nettó megbízási díj: 6000 forint

3. Partner ellenőrzés nettó díja (partnerenként): 20 000 forint

A közbeszerzésen nyertes Ex-Id feladata, hogy:
1. a közműszolgáltatással, MNB által felügyelt gazdasági társaságok és egyéb szervezetek tevékenységével kapcsolatos adósokra vonatkozó követelés-állományban lévő adatok alapján (szükség esetén a magánnyomozói törvényben meghatározott tevékenységek alkalmazásával) végezzen adós felkutatást, beazonosítást és személyes felkereséssel lakossági behajtási tevékenységet ajánlatkérő számára, illetve a kezelésre átadott és beazonosított adósok esetében fizetőképesség vizsgálatot folytasson és környezettanulmányt készítsen, valamint a teljesítés során keletkezett adatokat rögzítse ajánlatkérő SAP rendszerében.

2. Egyedi igénylés alapján elemezze az ajánlatkérő meglévő vagy leendő, szerződéses- vagy alvállalkozói partnereinek vagyoni, pénzügyi, jövedelmi helyzetét, illetve értékelje a hozzáférhető beszámolók, kapcsolt vállalkozások, munkavállalói adatok, a céget érintő korábbi eljárások alapján, valamint a beszerzett adatokat személyesen ellenőrizze a vizsgált vállalkozás székhelyen, telephelyén.

Doszpot hiéna cégének bevételei

Doszpot hiéna cégének bevételei

Tavaly is nyert a cég

A TED-ből az is kiderül, hogy az Ex-Id Zrt. tavaly szeptemberben szintén egyedüli ajánlattevőként nyert a DHK “személyes felkereséses behajtási tevékenység” ellátására kiírt tárgyalásos közbeszerzésén. Ez a megbízás mintegy három és fél hónapra, 2013 december végéig szólt, legfeljebb 24 ezer darab lakossági fogyasztási helyet érintő behajtásra, az ügyfél beazonosításával és személyes felkeresésével. A kért nettó sikerdíj itt is 15 százalék volt, a személyesen felkeresett ügyfelenként kapott fix nettó megbízási díj 4500 forint. (Így 24 ezer fogyasztási hellyel számolva a fix díj 108 millió forint körül alakulhatott, amit kiegészít a sikeres behajtásnál a 15 százalékos sikerdíj.)

Az Ex-Id Zrt. 2012-ben alakult meg a hasonló nevű, Expol-Id Követeléskezelő és Magánnyomozó Kft. átalakulásával, amit 2008 novemberében alapított három volt rendőr, Doszpot és Boros mellett Jungwirth István.

Doszpot Ex-Holding Zrt.-je tulajdonában van az Ex-Investigation 2009 Kft. is, amely ingatlankezeléssel és biztonsági tevékenységgel foglalkozik, jelenleg 2 dolgozója van, tavaly 19,8 milliós nettó árbevételt ért el. (Napi.hu)

punch-faceBal-Rad komm 2. – Azért elnézegetve az árakat, ez jóval jövedelmezőbb, mint rendőrnek lenni. A multik és a saját egyéni érdekekből történő pénzbehajtás, valóban jövedelmező üzlet ma Magyarországon. Kérdés meddig? – Kérdés meddig tűrik a multik és hiénáik fosztogatásait az emberek… De egyszer ez a cérna elszakad, s akkor majd egy fent is említett túlságosan is tolakodó és a kényszerítés bűntettét is kimerítő “környezettanulmány” közben elkapják a vicsorgó hiénát, s lehet majd kegyelemért könyörögni a feldühödött, s kifosztott adósoknak, – de nem valószínű, hogy megkapják.

B-R

Kategória: BŰNÖZÖK, OTTHONVÉDELEM | A közvetlen link.

Behajtó hiénaként fosztogatja a népet, a volt sztárrendőr Doszpot bejegyzéshez 11 hozzászólás

 1. MOKAN-komité szerint:

  Nem ez volt MSZP-s képviselő? Mert akkor már érthető a tevékenysége! 🙂

 2. Névtelen szerint:

  MSZP-s parazita zsidrák.

 3. Pogány István szerint:

  az expol is az övé, biztositoknak nyomoz,hogy nem csalnak-e a balesetekkel, kitalálják, hogy nem úgy volt a baleset, ezért nem fizet a biztosító…..velem is ezt csinálták, ezért nem kaptam meg a jogos 1,5 milliómat,………….de fizesd a kötelezőt! Csaló banda!

  • Névtelen szerint:

   Így van ahogy írja. Az így ki nem fizetett kárösszegek után a biztosító egyes munkatársai százalékot kapnak. A megbízott nyomozónak is az érdeke, hogy csalást állapítson meg, különben nem kap pénzt.

 4. Névtelen szerint:

  tetves bűnöző!az ilyen zsidó nem rendőr,hanem parazita!

 5. Névtelen szerint:

  Parazita a nép nyakán!De mi sem felejtünk!Ez nem rendőr,hanem biztonsági őr céget vezetett évekig.Többek közt Rosmann boltok őrzését csinálták.Az alkalmazottakat be sem jelentették.Fasztartály doszpot köcsög!

 6. Fa Leó szerint:

  He, te Peti!

  Kevés a nyugdíj? :-DD

  Mennyé’ kapálni. Van kétágúm, csak működtetned kő’! A fene a gusztusod! 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.