KPRF politikai évadnyitó Moszkvában

kprf

 

Tegnap megkezdődött Moszkvában az idei politikai év. Az Állami Duma plenáris ülésének kezdetén Gennagyij A. Zjuganov, az Orosz Föderáció Kommunista Pártja elnöke tartott hatalmas érdeklődéstől övezett sajtótájékoztatót.

évad

Az ott GA Zjuganov által elmondottak szakszerű lefordítására a szöveg terjedelme miatt nem vállalkozhatunk. (Javasoljuk a Google-fordítóprogramját a kprf.ru oldalon megtalálható írásos tartalom lefordításához. Suta-de megfejthető a fordítás.)
A kprf elnöke az Oroszország előtt álló gazdasági kihívásokkal foglalkozott, és erőteljesen ostorozta a Medvegyev adminisztráció ténykedését, amelyet gyakorlatában és eredményességében a ’90-es évekhez (Jelcin-korszak) hasonlított.
G. Zjuganov élesen szembeállította az elnök hazafias külpolitikáját a kormány belső-komprádor-pénzügyi és gazdaságpolitikájával, amelyet botrányosnak nevezett. Ezzel a gazdaságpolitikával elértük, hogy megelőztük az USA-t! Szuper luxusyahtok vásárlásában! Figyelemmel arra, hogy az ország oligarchái gyarapodtak az állam helyett. A nemzeti vagyonból az államnak kell profitálnia, és a leszakadó rétegeket támogatni. (És mit ád Isten? Zjuganov szájából elhangzott az “éljen meg 47 ezer forintból” orosz változata, csak valamivel magasabb összegre hangolva.)
A Kommunista Párt elnöke követelte a valutakiáramlás azonnali leállítását, és a szeszipar ÁLLAMI MONOPÓLIUMMÁ való átalakítását, amely “hatalmas pénzügyi forrást jelenthetne” az orosz büdzsé részére.
A pártelnök fölemlítette a “Háború Gyermekei Program” (hadiárvák) és a háborús veteránok anyagi elismerését-támogatását célzó program akadozását.
G.A. Zjuganov felháborodva említette, hogy az összorosz vagyon 90 százaléka mindössze a lakosság tíz százaléka kezében koncentrálódik. Ebből pedig a társadalom végzetes szétszakadása fog bekövetkezni, annak minden káros hatásával!-jelentette ki.
Közölte végül, hogy a Duma KPRF-frakciója a közeljövőben törvénycsomagot fog benyújtani a törvényhozás elé, és ezt nagyon ajánlja az ELNÖK és a kormányzó párt figyelmébe.
Beszélt a KPRF elnöke természetesen külpolitikai kérdésekről is.
Kategória: A BALOLDAL HÍREI | A közvetlen link.

KPRF politikai évadnyitó Moszkvában bejegyzéshez 10 hozzászólás

 1. Quidó szerint:

  Mit nem hallok. Nem dicsérik a putyini politikát, sőt komprádornak nevezik.
  Az istenített Putyin, mint az oligarchák segítője, az orosz nyomor készítője címet kapott.
  Maga a állami terv is bűn, mert 50 dolláros évi olaj középárfolyammal számolt, pedig még a gyerek is tudta, hogy 35 -ből lefelé tendálva nem lehet 50, de már 28 dollár csak. A rubel árfolyamát a terv 60 / dollár szinten vette figyelembe, de már 78/dollárnál tart.
  A Sper bank vezetője (volt pénzügyminiszter és Putyin gazdasági tanácsadója), nemrég nagyon pesszimista nyilatkozatot tett. A rossz Putyini külpolitika Szír esetben havi 8 millió dollárban van, Donbasz esetében, pedig meghaladja a havi 45 milliót is. Egy imperialista vezető Putyin, aki tán pont az Usa-ból kap utasításokat (mint egyik elődje: Stalin), egy olyan lefelé menő spirálba hajtja oroszországot, mely nagy nyomort hozz az orosz népnek. Nem véletlen, hogy Putyin Spanyolországban építkezik, és a 40 milliárdos dollár pénzével a világ egyik leggazdagabb embere.

  • Vitorla szerint:

   Az Orosz kommunisták érthető okokból nemzeti keretben gondolkodnak!Ezzel szemben a Bal-Rad alkalmas egy Eurázsiai kommunista együttműködés megteremtésére.Nem a pártelnökök,hanem a párt tagok szintjén.Segíthetnék a parlamentbe jutásunkat.Közvetlen adományokkal.Nem a párt,hanem te kedves Orosz olvasónk.Ha így jársz el és van rá lehetőséged,hamarabb vége lesz a nyerészkedésre beállított oligarha világnak.Állítsuk vissza közösen a Béketábort!Nagy eredmény lenne.Egyszerű”Világ dolgozói egyesüljetek!” Van közöd fordító programunk,ha kérdésetek van kérdezzétek meg.Hajrá Népköztársaságok!

 2. Zls-179 szerint:

  Quidó:Csak halkan azt szeretném kérdezni tőled mint fő okostól, hogyha Putyin és egyik elődje mint Stalin, ahogyan te írod az Usá-ból kapják az a bizonyos ukázt akkor már csak az a kérdés marad hogy az USA vezetői vajon kitől kaphatják azokat a bizonyos ukázokat amelyet oly bőszen erőltetnek rá a világ többi együttműködő kollaboráns vezetőire.Hm kedves Quidó,netán a negyedik dimenzióbeli börtönőrtudat manipulációja alatt állnak ők is, és ez által ők is egy manipulátorok vagy mi a fene? A gazdaGság pedig tudod semmit sem ér ha az egy múló állapot,mint maga az a bizonyos nagybetűs ÉLET!!!
  Amely az élet végével szintén véget ér!!!

  • emil szerint:

   “A gazdaGság pedig tudod semmit sem ér ha az egy múló állapot,mint maga az a bizonyos nagybetűs ÉLET!!!
   Amely az élet végével szintén véget ér!!!”

   Nem egészen értem. Tehát azt mondod, hogy a gazdagság azért nem ér semmit, mert egy elmúló állapot, mint ahogy az élet is? A születésünkkel elkezdünk meghalni, ki előbb, ki később, de a kettő közötti időt megtehetjük, hogy minél kellemesebben töltsük el. Ehhez nem kell feltétlen gazdagság (bár már maga a gazdagság szó is relatív), de a “gazdagság” mindenképpen szélesebb opciós lehetőségeket ad az idő kellemes eltöltéséhez.

 3. Azorka1861 szerint:

  Putyin 2000-ben egy teljesen lerobbant, elszegènyedett Oroszorszàgot
  “örökölt” Jelcintöl oligarchàstul. Berezovszkij elmondàsa szerint ö maga
  ajànlotta Jelcinnek Punyint az elnöki posztra, arra gondolvàn, hogy az uj
  elnök ugyanolyan irànyithato bàb lesz az oligarchàk kezèben, mint elödje
  volt. De szerencsère nem igy törtènt. Putyin mostanàig jo pàr oligarchàtol
  megszabaditotta Oroszorszàgot, de mèg midig elèg sok akad belölük. Ök
  kèpzik az un. ötödik hadoszlop egy rèszèt.
  Oroszorszàg ötödik hadoszlopànak listài – az ellensèges hadsereg katonàja

  • emil szerint:

   Oroszországban (IS) Oligarchák mindig maradnak. Akik együtt működnek az aktuális hatalommal (jelenleg Putyinnal), azok maradnak, akik nem, azok megbuknak. Ilyen egyszerű. Ezek nem ellenséges katonák 🙂 Az üzlet az üzlet … Putyinnál is 🙂

 4. Élőfa szerint:

  No, én csak a magyar viszonyokról szeretnék néhány dolgot elmondani szigorúan a saját szemléletem alapján.
  Volt már szó itt is a CSOK-ról, és a Bal-Rad-os kemény mag már akkor is azon a véleményen volt, hogy létbiztonság(ti., pl:szocializmus, hivatásrendiség) nélkül ez csak egy ugyanolyan intézkedés, mint a többi(persze, éljen csak vele, aki akar, semmi baj nincs azzal egyébként).

  Most a “hungaristák” is nyilatkoztak a dologról, pozitívan: http://kitartas.net/2016/01/19/a-csok-hungarista-szemmel

  Én valahogy mégsem kezdtem el rajongani az Orbán(NER) rendszer iránt, és nem tudom, hogy miért is kéne most ezt tennem. Szerintem a gyermekáldás, nevéből is adódóan egy áldás, amit akkor ér el az ember, ha boldogságban élhet, tehát boldogul, létbiztonsága van, hegemón ura hazájának, kenyérkeresete nem nyűg, és kín, hanem az alkotás, a teremtés gyümölcse és áldása, a gyermekáldás tehát járuléka, hozadéka egy szociálisan harmonikus életrendnek, nem pedig a demográfiai válság által kikényszerített különálló intézkedés, egy kedvezmény eredménye. A gyermekek világra jötte egy tradicionális, vagy szociális rend(szer) természetes velejárója kéne, hogy legyen, nem pedig egy aktuális kormánydöntésé. Lehet gyereket csinálni a jelenlegi rendszerben is, direkte kihasználva a kedvezményt(hogy végre, csak erre vártam, mostmár lehet/ új rabszolgákat, kivándorlókat létesíteni), de a rendszer mibenléte mellett akkor sem lehet szó nélkül elmenni. Külföldi gyárak gyártósori munkásainak, rabszolgáinak országa vagyunk, bármiféle szabad magyar jelleg, természetes létrend nélkül. Nem arról van szó tehát, hogy támadjuk, vagy elfogadjuk-e, helyeseljük-e ezt az intézkedést, hanem, hogy önmagunknak hazudunk-e, vagy nem, hogy világcsalásnak tartjuk-e a jelenlegi valóságot, a rendszert, és bensőleg elfogadjuk-e a lényegét, azonosulunk-e vele, és kimondjuk-e az okokat.
  Nincs értelme ezt tovább ragozni, mert aki nem érti, az úgysem érti, aki meg igen, annak fölösleges.

  • Élőfa szerint:

   Sokszor jut eszembe, most ennek kapcsán is, amit a 80 huszár című filmben az egyik tiszt mond a másiknak, valami olyasmiről, hogy ő úgy érzi, mindig úgy alakul, hogy először minden védekezési lehetőséget elvéve és megtiltva teljesen elgyötrik, kikínozzák, és csak azután hagyják végre visszaütni, a teljes megalázottságban. Úgy látom, érzem, így van ez a néppel, nemzettel is, ti.: élni hagyni is csak így engednek(mikor a társadalom java része már ronccsá ment), ráadásul önös indokokból. Nem tudom máshogy látni, érezni, hinni, vagy képzelni. A lélek valahogy mindig az(Isteni) igazság után kap, és csak annak tud őszintén, igazán örülni(például, ha valódi gyógyulást lát).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.