Lenin halálának 92. évfordulójára

kprf

 

Ma 92 éve halt meg Vlagyimir Iljics Uljanov-közismert nevén Lenin.
A világ első szocialista berendezkedésű-a néphatalom elve alapján működő-országának, a Szovjetuniónak a megalapítója.
Halálának évfordulóján Oroszország szerte megemlékezett az Orosz Föderáció Kommunista Pártja. A központi megemlékezést Moszkvában, a szovjet állam megalapítójának nyughelyénél, a Lenin Mauzóleumnál volt. A KPRF vezető testülete megkoszorúzta Lenin síremlékét, valamint a Kreml falában nyugvó Joszif Visszarionovics Sztálin és Georgij Konsztantyinovics Zsukov marsall emlékművét.

le3

A koszorúzási ünnepségen mintegy tizenötezer moszkvai vett részt.

le

A megemlékezést követően GA Zjuganov, a KPRF elnöke tartott méltató megemlékező beszédet.
“Megállt a szíve, de nem halt meg”-kezdte beszédét a KPRF elnöke. (A folytatásra ha olvasóink kíváncsiak, ajánljuk a Google-fordítót. A beszéd írott formájára ránézve is látszik, hogy azt legépelni…)
Gennagyij Andrejevics Zjuganov beszélt a lenini életmű lebontásáról is, és “méltatta” a Gorbacsov-Sevarnadze-Jelcin trió romboló munkáját. Ennek kapcsán pedig rávilágított a kelet-közép.európai szövetségesek elvesztésének máig ható következményeire.

le1

Beszéde végén az Orosz Kommunista Párt elnöke kifejezte abbéli reményét, hogy a moszkvai Kreml kupolája fölött fog még lobogni október vörös zászlaja.
le2
(Forrás: kprf.ru)
Kategória: A BALOLDAL HÍREI | A közvetlen link.

Lenin halálának 92. évfordulójára bejegyzéshez 19 hozzászólás

 1. Gyozo53 szerint:

  Nagy emberek tetteikben örökké élnek. Lenin így hát halhatatlan marad örökre

 2. Quidó szerint:

  Lenin nagy gondolkodó volt, és zsidó. Imádta az életet, éveket töltött elüldözve hazájától, be is állt a német hírszerzéshez, de nem tagadta meg magától a kuplerájok örömeit, Párizsban szerelmes is lett, felesége megértően fogadta ezt a csapást is. A jó autók volt a mindene, hatalmának éveiben összesen 9 db Rols Roysot használt el. Mint Zimonjev, de az ivott is.
  Okosan rendelte el a cári család kiírtását, a történelem igazolta Őt. Saját népéről nem feledkezett meg sosem, a forradalom 5. napján már rendeletett hozott az oroszországi zsidók ingyenes oktatásáról, az állami állásokba jutásukról, lakhatásuk elősegítéséről. Nem is bízott másokban, a polbüro másik négy tagja is mind az Ő népéből kerültek ki (Trockij, Stalin, Zimonjev, Kamenyev és Őmaga: Lenin). Legmegbízhatóbb embere Stalin volt, a legokosabb Trockij, aki már akkor 1922 -ben figyelmeztetett a torzulásokra. Egy örömlánytól szifiliszt kapott, majd 23 -ban merényletet is elkövettek ellene, a nyakából a golyót sosem operálták ki. 24 -ben Január 21 -én hajnalban a 4. infarktusa vitte el örökre, alkotása az orosz modell kezdeti állapotában maradt, Ő nem ilyennek képzelte, egyik művében a két lépés hátra egy lépés előre elvnél ki is fejti, hogy nem végleges a gazdasági berendezkedés modellje, de a 97 millió irástudatlant számoló országban a fejlődésnek ára van. De van 26 millió faekénk mondja.
  Ember volt, egy nagy ember. Kis hibákkal.

  • Durumó szerint:

   Sztálin nem volt zsidó és pont ő torpedózta meg a zsidó vircsaftot, igyekezett megvalósítani a hazugságokat a maga terror módszereivel, de amikor a zsidó orvosokkal akart leszámolni, őt is eltették láb alól.
   A sok analfabéta komenista sohasem fogja fel, hogy a kommunizmus csak egy zsidó trükk volt a hatalom megkaparintására, a gojok csak mint hasznos idióták jöhettek számításba…

   • Quidó szerint:

    Stalin Grúz zsidó családból származott. Több ember is meghalt, hogy ez ne tudódjon ki hamar. Lenin nem is vette volna maga mellé, ha nem az lett volna. És Ő is követte a hagyományokat, a fontos posztokon csakis vele azonos származásúak lehettek, pl. a Cseka, majd NKVD élén hat személy váltotta egymást Stalin regnálása idején, mind az volt. Az orvosper ne tévesszen meg senkit, Israelben is lelöttek egy miniszterelnököt, a gyilkos egy zsidó állampolgár volt.
    Orbánra is mondanak cigányt, pedig egy rendes zsidó ember.
    Egy cigány soha nem tagadja meg származását, míg ……..igen.

    • Namivan szerint:

     Quidó, utolsó mondatod nem igaz. Nekem volt cigány kollégám, akin látszott és akiről mindenki tudta a származását, de mindig hevesen tagadta, ha valaki kérdezte, annyira ki akart kerülni abból a körből. Orbán népszerűsége sem nőne, ha elkezdené nagydobra verni rézműves származási ágát, és bizonyos zsidó ajtók is nehezebben nyílnának előtte. Ha cigányság nem az a hulladék-fajta volna, ami, akkor nem is lenne gond vele.

     • Quidó szerint:

      Ez az etetés amit írsz. Édesanyja Sipos Erzsébet echte, édesapja egy református zsidó ember, mondta Róla a fia. De abban az időben sem gazdasági vezető, sem párt titkár nem lehetett volna egy cigány, de mindegy is mert nem ez a lényeg. Az anyja származása a fontos, az után kap állampolgárságot azonnal, és elég ránézni a lányára Rachel máris tiszta a kép. Az a rasszizmus amit írsz, egy népet vagy népcsoportot nem felismerni a bűn, hanem leértékelően írni róluk.

    • Namivan szerint:

     Quidó! A nekem írt válaszodra válaszolok, csak ott már nem volt erre lehetőség.

     Badarságot beszélsz. Azért, mert leértékelően azt állítom valakiről vagy egy adott valamilyen közösségről, hogy szutyok, hulladék, semmire nem jó stb., ez mitől volna rasszizmus a minősítés okának ismerete nélkül? Ez pusztán minősítés, nem több, amit tekinthetsz persze nem szép dolognak, de akkor sem több ennél. Akkor volna rasszista a kijelentésem, ha a minősítésem oka-okai az adott egyén vagy csoport rasszi jellegzetességei lennének. Az igaz, hogy a magyarság igen változatos és ezzel együtt is jellegzetes genetikai állományába sem frissítésként, sem egyáltalán nem hiányoznak a cigányok észak-Indiából magukkal hozott és útközben magukra szedett genetikai összetevői, sem pedig a közel-keleti szemita (arab és szemita jelleggel bíró zsidók és mások) genetikai összetevők. Ezen kijelentésemet egyes elgurult gyógyszerű idióták minősíthetik rasszizmusnak, ám ez sem az, akkor sem, ha kijelentem, hogy ugyan melyik magyar ember szeretné a leszármazottait lógó fülekkel, duzzadsz szájjal, lópofával és/vagy kampós orral látni, vagy netán cigányos kinézettel. Ha keveredni akarok, akkor a szépérzékem inkább Közép-Ázsiába vagy Távol-Keletre visz, nem pedig a Közel-Keletre. Ennek ellenére, ha minősítem a fenti körökbe tartozókat, azt nem külső jegyeik vagy génjeik alapján teszem, hanem törzsi rasszista, nem ideillő viselkedésük miatt, erre pedig valami más tiltószót kellene kitalálni, mert a rasszizmus nem áll meg rá.

   • Namivan szerint:

    Sztálin portugáliai szefárd zsidó családból származott. Ezek kivándorlásuk után a Perzsa öböl Djuga szigetén telepedtek le, majd onnan a Török Birodalmon keresztül Grúziába mentek. Bár szokás szerint rejtették a származásukat, Sztálin nevében – Joszef Viszárionovics Dzsugásvili – a Dzsugásvili grúzul azt jelenti, hogy ’zsidó ember fia’, vagyis a grúzok felismerték, mifélékkel állnak szemben. Sztálin minden porcikájával tipikus paranoid, ószövetségi gyilkolászós zsidó volt. Ne tévesszen meg senkit, hogy a zsidókat is gyilkolászta, ezt csak a szokásos törzsi villongásuk, hatalmi harcuk részeként, no meg paranoiájából kifolyólag tette.

    Tegyük hozzá, hogy Sztálin feleségei is mind zsidók voltak, biztosan véletlenül: első két felesége, Jekatyerina Svanidze és Nagyezsda Allilujeva (ez utóbbit maga Sztálin gyilkolta meg egy Gleiser nevű zsidóval fenntartott viszonya miatt) kaukázusi zsidó nők voltak, míg a harmadik felesége a kazár eredetű Rosa Kaganovics volt, Lazar M. Kaganovics nővére.

    • Tetra szerint:

     Miért is fontos ezen a zsidó kérdésen rugózni?! Nem az a fontos, hogy mit tettek a nevezett “urak”? Lenin Papa igenis nagy dolgokat álmodott és tett, csak az a baj – így utólag okoskodva – hogy száz évvel ezelőtt annak a társadalmi átalakítási kísérletnek nem voltak meg az objektív feltételei és ezt nem igazán vette észre. Mindez aztán – beleértve a Nagyvezér időszakát is – igen nagy véráldozatokkal járt. Tehát Lenin – ugyan nem volt túl magas – de azért sok tekintetben nagy ember volt, de mivel mégis csak ember, így volt gyarlóság is benne.

 3. vargaistván szerint:

  lenin nehogy már higgyünk a mesékben—egy rohadt zsido kifuto fiucska kit a balrad által is rühelt bankárdinasztiák finansziroztak s haa szükséges volt akkor mkég katonailag is támogattak–kevesen tudják de amerikai tengerész gyalogosok is harcoltak fehérek ellen kisegitve rogyadozo vörösöket…lenin az emberiség söpredéke volt…sztálinnál is rosszab féreg volt

  Admin:

  Elképesztően ritka nagy hülye vagy! Történelmi tárgyú ismereteid sekélyes voltából csak arra telik, hogy valami barom által szervezett szemináriumon hallottad az agymenést. Ezzel szemben téged és tesóidat maga a tény egyáltalán nem érdekel, miszerint a fiatal szovjet állam ELLEN SZÁLLTAK PARTRA AMERIKAI INTERVENCIÓS CSAPATOK a Távol-Keleten, a kolcsakisták megsegítésére. Amit te állítasz hülyeséget, AZT VALÓBAN KEVESEN TUDJÁK ÚGY ahogy te tudod!

  Ne égesd már magad állandóan a baromságaiddal!

  • Quidó szerint:

   Lenin, míg Genfben élt, eljárt egy kis üzletbe ahol szivarokat is árultak. Rendszeresen lopta, sőt volt, hogy fizetés nélkül távozott az üzletből, mert szerette a szivarokat.
   Írásai sajátságos logikával születtek, de kétségtelen gondolkodói nagysága.
   Sokat beszélgettek kettesben Stalinnal, tetszett neki Stalin felismerő képessége, alkalmazkodása, és bár Stalin nem volt tanult, de inteligenciája átsegítette és önképzéssel pótolta elmaradását. Stalin kedvenc dácsájában volt egy könytár, ahol halála után 4000 könyvben találták meg ceruzával írt széljegyzeteit. Lenin látta benne a vezetőt egyedül, Kamenyev és Zinovjev nem, értelmiségi létük kifinomultságával ezt sokszor oda is dörgölték neki.

   • Érdekes vitatéma szerint:

    Leninnek elképesztő szónoki képessége és ereje volt. Felülmúlta még Hitler zsenialitását is e téren. Nem csoda, hogy könnyedén feltüzelte az emberek tömegeit.

    • Quidó szerint:

     Lenin érthetően beszélt, az iskolázatlan, éhező emberek nyelvén.
     Hitler kiképzést kapott, logopédushoz járt, reklámszakember tanította beszéd írásra, állandó tanácsokban részesült, így lett a párt vezetője. Aki az egészet szervezte és pénzelte az egy zsidó család volt. Több ügynök segített neki a háttérben.

  • Érdekes vitatéma szerint:

   Péterváron elvileg bevetettek egy US Army kommandót(5000 fő volt persze, mint zsoldosokat, mint manapság az Academy vagy Blackwaters csapatai), aztán ki tudja még hol.
   Hivatalosan az amerikai kormány akkor elítélte a szovjet hatalomátvételt és csatlakozott a fehérek megsegítésére indított intervencióban(ebben igaza van BalRad-nak) és a japánokkal együtt tényleg dobtak át csapatokat a Távol-Keleten(ezeket persze kiverte a Vörös Hadsereg később).
   Az akkori amerikai külpolitika nagyban hasonlít a mai helyzethez.
   Hivatalosan bombázzák és támadják az Iszlám Állam(Daesh) csapatait(persze, csak módjával a lehetőségeikhez képest), de a színfalak mögött ők képzik és fegyverzik, támogatják minden téren az iszlamistákat. Valahogy így történt a bolsevik hatalomátmenet idején is.
   Van párhuzam és nem csak szerintem.

 4. Gonda István szerint:

  Putyin. “Lenin atombombát helyezett el az Oroszországnak nevezett épület alá, és ez a bomba aztán felrobbant”

  Admin:

  Talán egy linket!-ha kérhetném.

 5. aaa szerint:

  Mi lett a végeredmény ? Egy szuperhatalom, ennek ára óriási volt, de létrejött !
  A SZU a feudalizmusból az űr és atomhatalom lett !

  • Érdekes vitatéma szerint:

   A Cári Birodalom se volt piskóta. Napóleon hódítási lendülete is csak rajtuk tudott megbukni, nem másokon.
   Az Antantot(Entente) is a Cári Birodalom ellen hozták létre anno, mint katonai szövetséget.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.