A közöny élteti politikai maffiáinkat!

balradlogo

 

A politikai szórakoztatóipar intézményei, a közvéleménykutató cégek rövid időn belül két „méréssel” is megörvendeztették a lakosságot. Az úgynevezett eredmények ellentmondóak, így most azon pörög három autóbusznyi politológus és megmondóember, hogy a Jobbik előzte-e meg a Maszopot, vagy fordítva.

Ne menjünk bele ilyen meddő játékba: bevallottan nem tekintjük sokba ezeket a pénzmosodákat és a fontoskodó észosztóikat. Helyette egy elhanyagolt, ám roppant fontosságú tényre fókuszálnánk.
Egyetlen tényre, amely függetlenül a Századvégtől, Mediántól, Nézőponttól, velünk él és nyomorítja mindennapjainkat. Minden kutatás és választás azt mutatja, többségben vannak azok a magyarok, akik köszönik, erről az étlapról inkább semmit nem ennének.
Ha lenne hazánkban Nem Tudja/Nem Válaszol nevű párt, toronymagasan nyerné a választásokat.
Minden hangzatos újságcímmel és politikusi blöffel szemben, a döbrögista horda egy kósza lélekkel nem tudta bővíteni a táborát a hatalomra kerülése óta. Sőt, az egykori 3 milliós bázis egyre csak apad. Nincs itt semmiféle „tarolás”, pláne nincs semmiféle hordakétharmad a társadalomban. Max. 2-2,5 millió döbrögista van. Közülük is legfeljebb egymillió hithű. Az ő hátukon felmászva a nyakunkba uralnak Döbrögiék összesen 8 és fél milliónyi magyart.
A gondot a közönyös és passzív emberek roppant tömege okozza.

közö

Akik magukévá teszik az „egyik kutya, másik eb”, „azok is ugyanúgy lopnak” – kaliberű, leegyszerűsítő konyhabölcsességeket. Ezért persze megdolgoztak politikai és köztörvényes maffiáink.
De nem szabad hagyni, hogy ránk tespedjen az általános politikautálat. Még akkor sem, ha 26. esztendeje immár a politika nem szól másról, mint hataloméhes haszonlesők napi küzdelméről. 26. éve immár NEM a közös ügyeink összességét és annak intézését jelenti. A politika a MI ORSZÁGUNKBAN immár 26. esztendeje a politikusok és a hozzájuk köthető holdudvar szabad rablásáró szól.
De a politika mára sokkal fontosabbá vált annál, mint amit egy felelős állampolgár hetykén odadobhat mások elé, hogy oldják meg nélküle. A politika arról szól: milyen országban akarjuk leélni a hátralévő életünket és milyen országot hagyunk a gyermekeinkre.
Közönyösnek lenni, figyelmen kívül hagyni a politikát – körülbelül annyira eszes dolog, mint figyelmen kívül hagyni a piros lámpát. Lehet csinálni, de hosszú távon garantáltan megbosszulja magát.

Feje tetejéről a talpára kellene állítani a logikánkat: nem politikusokat kell vakon követni, hanem előbb eldönteni, milyen országban szeretnénk élni, majd fenntartásokkal azt a politikai szereplőt támogatni, amelyik közelebb áll az elképzelésünkhöz Persze EHHEZ ELŐBB MEG KELL TALÁLNI azt a politikai szereplőt. Merthogy momentán ilyen Magyarországon-regnáló politikai maffiabandáink nem kis szerencséjére!-nincs.
És ne tévedjünk: politikailag indifferensnek maradni éppúgy politikai döntés. Távolmaradásunkkal mindig ezen gátlástalan, országrabló, haza-és nemzetáruló bűnbandák éppen regnáló valamelyike mellett tesszük le a garast.
Pont mint egy iskolai osztályban: ha megszűnik a tanári kontroll, az mindig a rosszabb gyerekeknek kedvez, sosem a jóknak.
Persze most azért sokkal többről van szó!

balradlogo

Kategória: BLOGOK | A közvetlen link.

A közöny élteti politikai maffiáinkat! bejegyzéshez 11 hozzászólás

 1. Ghandi szerint:

  A cikket még el sem olvastam, de A CÍME MÁR TELITALÁLAT!!! Ezt a címet kellene éveken át minden portál, minden sajtótermék címlapjára, hatalmas betűkkel nyomni: “A közöny élteti politikai maffiáinkat!” (Talán még azt sem ártana, hogy a szervezett bűnözés is a politikából él!)

  Én ezen tudok kiakadni! Ismerőseim nem egyszer nekem szegezik a kérdést: Mit foglalkozol vele? Úgysem tehetsz ellene semmit! Hát addig nem, amíg a többség rá nem ébred: Senki nem fog vagyonokat szórni a lábunk elé! Senki nem szabadít a nyakunkba szabadságot, emberi méltóságot. Meg kell őriznünk azt a keveset, amink van, és azt gyarapítani tovább éberséggel, akarattal, és azzal a tudatossággal, hogy MINDANNYIUNKON MÚLIK! Nem kell barrikádokon lövetni agyon magunkat, börtönben rohadni meg, éppen elég, ha 9 millió ember szembe röhögi a hatalmat, és közli vele:

  TE SZARHÁZI! NEM ISTEN VAGY, CSUPÁN EGY ARROGÁNS HOMOKSZEM, AKIT FELKAPOTT A SZÉL, ÉS ETTŐL AZT HISZI, KÜLÖNB A VILÁG SIVATAGAINÁL!

  GRATULÁLOK A CÍMHEZ! OTT A LÉNYEG HAJSZÁLPONTOSAN!

  +++

  (De lehet, hogy még hozzászólok, mert a cikket csak most fogom elolvasni!)

 2. Vitorla szerint:

  Mit is jelent a szlogen? “Öt forint lesz a meleg lángos!Ha vissza jön Kádár János!”
  Azt jelenti,hogy nincs tovább nyerészkedés lopás és csalás.Azt jelenti,hogy a munkaidőd előbb 8 óra később 6 és 4 óra lehet.És ebből meg tudsz élni.Azt jelenti Hogy van időd egy sörre erőd a nemi életed élésére(van erőd baszni!)Még a frigid nők is ki élhetik anyai ösztönüket mert van rá idő. Persze szer dolog azoknak akik kirabolnak most másokat és dőzsölnek és harácsolnak.Ez biztosan így van.De ez a nagy többség akit kizsákmányolnak.Hát ne hagyd az élered munkaidő címén ellopni Szavazz Thürmerre!Szavazz arra,hogy csináljon neked jobb rendszert,amibe élni érdemes.

  • Élőfa szerint:

   Csak halkan mondom, polgármesterből lett már kancellár is, ti., a németeknél, Hitler után, Konrad Adenauer lett a német kancellár, de a posztra már előtte bejelentkezett a lipcsei polgármester, Carl Goerdeler is.

   Nem mondjuk Thürmer is csak átmeneti jelleggel felelne meg.

 3. Ghandi szerint:

  Huhh, Vitorla, ezzel most megmentettél egy kiadós írástól, amihez nagy kedvem nem lett volna, de mindenképp kötelességemnek éreztem voolna némi kritikával illetni a cikkírót és a Bal-Radot. Úgyhogy, köszönöm! Ugyanis a fenti írás az emberben létrehoz egy vákuumot: Hol van az, aki mögé lehet ebben állni, hol vannak azok a pontosan rögzített elvek amik… stb., stb.

  A cikk egyébként nagyon-nagyon jó! Emellett kellően provokatív ahhoz, hogy az olvasót állásfoglalásra késztesse! Valójában ez lenne a demokrácia dolga: Elvárni és megkövetelni a polgártól az állásfoglalást. NEM A SZAVAZATOT! ÁLLÁSFOGLALÁST!

  Nem akarok megint “okostojás” lenni 🙂 , de ha megnézzük a “demokrácia” eredeti jelentését, és elolvasunk egy-két Athénban keltezett ókori drámát, az a határozott meggyőződésünk támad, hogy Athénban is csupán az elvei léteztek, a demokrácia nem! A szó jelentése népuralom, de valamennyi, erre az elvre épülő rendszer a polgárt “választóvá” degradálta. Pedig nem választónak kell lennie, hanem a hatalom gyakorlójának! Mindig is ki fogja csorbítani a demokráciát a “választás”! (Itt ez a rakás sz..r, itt meg egy kupac qrva sz…r, emitt meg egy pöcegödör! Válasszatok! Hát ez nem népuralom! Ez az ellopot demokrácia!)

  Létezik megoldás valódi demokráciára! Izland, ez az agyonhallgatott, pici ország csodálatosan példát mutatott! Legyen szavazás a politikust kizárva! Meghívni minden szavazásra véletlenszerűen kiválasztott 2-300 választót (így kizárható a korrupció, meg a lobbi), cipészt, mérnököt, kisiparost, nagyvállalkozót pont olyan arányban, amilyen arányban a különféle osztályok jelen vannak az adott társadalomban, és a média nyilvánossága előtt döntsenek! A következő választásra MÁSIK 2-300 embert, hogy kizárható legyen a következetes aknamunka, és ugyanúgy megszavaztatni őket! Ha úgy látják, a szavazásra előterjesztett kérdés nem egyenes, akkor helyben átalakítják, (elhajtják a picsába a miniszter hölgyeket/urakat) rögzítik, és uccu neki, szavazzanak!Költségtérítésre kapnának valamennyit (nem százezreket!!!). Megspórolnánk egy halom pénzt, egy bürokratikus vízfej költségeit, mégis, fogadok, hogy a többség éveken belül jobban élne, mint valaha, a bűnözés támogatók híján padlóra kerülne, a gazdaság szereplői pedig pontosan azt a célt töltenék be, ami egy értelmes civilizációban a dolguk lenne: Szolgálnák a közjót! Akinek meg nem tetszik, az takarodjon nyomorogni vagy basáskodni, lopni kifelé az országból, és dögöljön is meg ott!

  A miniszter is tegye azt, amire a titulusa kötelezi: Szolgáljon! Uralkodni nem az ő dolga!

  A jót könnyű tanítani! Főleg, ha a kisiskolásoknak kezdjük el oktatni. Mire egy generáció felnőne, a társadalom olyan erős lenne, mint még soha!

  “Van egy álmom…”

  Nekem is van, Mr. Luther!

  Szóval Thürmer? Kiváncsi vagyok!

 4. Jakócs Gábor szerint:

  Ghandy úr véleményéhez:demokrácia csak ott lehet és lesz ,ahol a termelő eszközök az értékalkotók tulajdonába kerülnek!Az összes többi recept előbb utóbb a kapitalista társadalom megerősödéséhez vezet,ami nem egyéb,minta tőke “demokráciája és egyben a munkás felé a diktatúra”!

  • 1tothgabor szerint:

   Jakócsy Úr!

   A pénz értékét miért nem az iskolázottság és az elért tudás ÉRTÉKE adja meg?

   Amíg értékalkotó alatt munkásokat ért egy materialista ember (bármilyen “jó” is a materialista tervgazdaság teremtőképessége) addig az értékalkotó ember nem lesz boldogságalkotó (így a materialista ember nemcsak önmagát, hanem másokat is lekorlátozza).

   Azt a kérdést már fel sem merem Önnek tenni, Tisztelt Jakócsy Úr, hogy miért van még pénz.

  • Ghandi szerint:

   Igazad van! Éppen ezért az elmúlt két évszázadot az általános iskolákban tanítani kellene, hogy az utókor pontosan megértse: A közöny, a csak magunknak, csak a mostnak való életvitel a pokolba vezető út! (A jelenlétről, a jelenről egy másik dimenzióban más véleményem van). Ez erősen kapcsolódik ahhoz, amit írtál a termelő eszközökről.

   A 2000 éves mondást “Szakítsd le minden nap gyümölcsét” nem feltétlen csak a hedonizmus szemszögéből értelmezhetjük!

   Ha gondosan éljük a mát, nem csak leszakítjuk a mai termést, de annak holnap is lesz gyümölcse. A közöny maga a gondatlanság, a féreg, ami felzabálja előlünk a holnapot! Ezt kellene nagyon pontosan megértetnünk a gyerekeinkkel, ha mi magunk nem is vagyunk rá képesek! Ezzel ejtett bennünket csapdába a tőke!

   Nem engedhetjük meg magunknak, hogy helyettünk döntsenek! (kényelmem, hedonizmus a köbön!) Mert úgy tűnik, főként az őrültek ajánlkoznak, hogy mások helyett döntsenek! Egy felelős ember ezt visszautasítja!

   Kedves, Jó Gábor, kérlek szépen, ne urazz! Itt legalább virtuálisan egyenlők lehetünk! (Ghandy úr… mit vétettem már megint?!)

   🙂

 5. akárki szerint:

  a rablással egybekötött gyilkolászás élteti őket.

 6. Szomorú ember szerint:

  Szomorú látni, hogy mi történt az elmúlt 20 éveben a magyar baloldalon, és hogy mi lett az utolsó reménysugárral. Az még szomorúbb, hogy erről csak és kizárólag a magyar baloldal tehet.

  Az MSZP, mint egy mérségelt baloldal, teljesen lejáratta magát, tönkretette az egész baloldalt. Az elvtelen, megalkuvó, sunyi stílusával a magyar társadalomban jóérzésű embert az undor fogja el, ha az MSZP-re gondol, sőt ha a baloldaliságra gondol akkor is.

  Reménysugár lett volna az új radikális baloldaliság, amiben igen fontos szerepe lehetett volna a bal-rad-nak. A dombaszi háború kitörése után nagy figyelmet kapott az oldal, de ezt nem volt képes kihasználni politikai célokra a megmaradt szélső bal. Egészen egyszerűen a bal-rad vezetője, és az idelátogató munkás pártiak alkalmatlanok voltak intellektuálisan a feladatra.

  Ahogy csökkentek a hírek a dombaszi háborúról, és elkezdtek emelkedni a “hírek” a magyar valóságról, úgy csökkent folyamatosan és megállíthatatlanul a látogatottság. Az ok nyilvánvaló: az a fajta stílus, ami az oldalon képviselve van, nem talált a magyar társadalomban nyitott fülekre.

  Miért? A mondandóval még nem is volna baj, hiszen olyan témakörök vannak tálalva, ami felháborító, és vérlázító. Akkor miért nem érdekel senkit a bal-rad-i problémafelvetés? Egyrész a stílus, ami a legszörnyűbb iskolázatlan, kocsmai hangnemet üti meg, másrészt, mert minden gondolkodni képes embernek egyértelmű, hogy a hőbörgés mögött nincs következetesség, nincs ismeret, nincs tudás. Azaz a bal-rad valós problémákra ad igénytelen stílusban buta választ. Az eredmény mindenki előtt ismert. Az IP adatok alapján maradt kb 4-6 száz olvasó, ebből kb 20 aki szokott hozzászólni is, és talán 10, aki aktív hozzászóló. Ennyi maradt. Erre már lehetetlen bármit is építeni, maximum egy sörözéses szallonna sütést valamelyik kocsma udvarán.

  És ezt az utolsó valódi baloldali szólamokat hírdető (sajnos csak hirdető) Munkás Párt nyugodt aszisztálásával. Volt egy pillanat amikor el lehetett volna érni a magyar társadalom szélesebb rétegeit, de ez elmúlt. Nem volt senki a pártban aki alá tudott volna nyúlni a bal-rad szerkesztőjének? Ennyire nagy a baj a párton belül. Persze lehetett tudni hogy nincs rendben ott sem valami, hiszen a választások alapján gyakorlatilag 0-1%-os párttá sikerült “építeni” a munkáspártot, de hogy ennyire nincs senki értelmiségi, gondolkozni képes ember, aki látta volna a lehetőséget, vagy tenni tudott volna, az kiábrándító. Úgy tűnik, hogy igaz az, hogy a Munkás Párt már csak arra jó, hogy Thürmer megéljen belőle…

  Miért mondom, hogy a bal-rad következetlen és akik mögötte vannak buták? Bárki láthatja ezt, aki régebb óta követi az oldalt.

  Dombaszi háború: ment az agymosás (nagyobb, mint Oroszországban!), hogy Putyinnak hála mindjárt vége, Ukrajna megbukik, majd fel lesz darabolva, és megalakul a déli részeken a kommunista Újoroszországi SzSzSzK. (De szép is lett volna! Egy 20 milliós ország, ami magja lehetett volna egy új korszerű szocializmusnak!) Eltelt több mint 1 év. Ukrajna nem bukott meg, nem darabolták szét. Törpe Donyeck és Törpe Luganszk pedig egy nyomorban tengődő szétbombázott roncs. Látja ezt mindenki Ukrajnában, érdemes ránézni a dombaszi háború előtti és utánni választási térképekre, megszünt a hagyományos északi-déli törés vonal! Ukrajna politikailag egységesebb mint valaha! És ellenséges az oroszokkal! Hála Putyinnak. Dombaszban az álmokból nem maradt semmi, csak nyomor és romok. Egy valós problémára (ukrán puccs, Porosenko) adott ostoba válasz (oroszok tízezreinek halála, a vidék elpusztítása, Porosenko konzerválása) Ez Putyin. Bár neki lehet fontosabb volt elejét venni egy kommunista Újoroszországnak, mint megdönteni Porosenkót! Gyanítom, ha nem szít háborút, csak megszorongatja gazdaságilag, már megbukott volna Porosenko…

  Szíria: jön a propaganda szöveg, hogy Putyin pár hét, hónap alatt rendet tesz! Impotens nyugat! Tudnám honnan eredezik ez, mert még az orosz médiában sincs ennyire elvakult propaganda! Beszélnek ott a problémákról is, még ha csak említés szintjén is, de itt semmi. Minden rózsaszín. Szóval Szíria. Mióta Putyin beavatkozott annyit ért el, hogy konzerválni tudta Asszad rezsimjét. Azonban szó sincs a látványos előretörésről, hatalmas diadalokról, amiket itt probagálnak. Ha megnézzük a térképeket, az látszik, hogy minimális területfoglalások történnek és ennyi. Úgy hogy Szíria egy sivatagi ország, nem igazán sűrű a település hálózata, európához viszonyítva. Tehát ott azért valóban lehetne hatalmas területeket elfoglalni, mint ahogy az ISIS is tette. Ilyenek azonban nincsenek. És érdekes módon nincsenek hadműveletek az olajmezők visszafoglalására. Lassú menet lesz az biztos. Ha az siker, hogy Asszad még hatalmon van (az ország kisebbik részén) akkor oké, Putyin sikert ért el. Közben meg Asszad az Iráni küldök zsinóron keresztül működik, azért nem jut csődbe. Iráni köldökzsinór. Nem orosz.

  Irán: a nagy barát, az orosz-iráni tengely a közelkeleten! Ja igen, közben Irán megegyezett a Nyugattal, eltörölték a szankciókat és a nyugati! cégek betörtek az országba, hatalmas fejlődés elé néz Irán. Továbbá megérkezett Kína is a buliba. Hogy hol van Oroszország? A nagy szövetséges? Sehol. Örül, hogyha nem jut csődbe, nemhogy külföldön fektessen be! Úgy néz ki, azért nem pöckölik félre az arrogáns Putyint, mert rajta csücsül a világ 2. legnagyobb nukleáris arzenálján. Igaz hogy a gazdaság 2. éve csökkenő pályán áll, hogy a rubel értéke szinte feleződik évente, hogy csődközelben van az ország, hogy a nyugdíjak, bérek reálértéke folyamatosan csökken, nyugodtan pattoghat Puytin, mert van egy csomó atomrakétája. Na ezért építi a Nyugat a védőpajzsot! Hogy holmi jött-ment figurák a múlt hagyatéka miatt ne érezhessék nyeregben magukat!

  Szaud-Arábia: meghalt a régi USA bérenc király! Az új meg oroszbarát, mindjárt kész is a szaudi-orosz tengely és az USA ki lesz söpörve a közelkeletről! Ja, hogy közben Szaud-Arábia az USA koalícióban van benne, és most jelentette be, hogy ennek keretén belül kész szárazföldi hadsereget küldeni Szíriába az ISIS ellen? Biztos ez is Putyin tervének része….

  Törökország: előbb felmagasztalva, hogy mindját (figyelem!): orosz-török tengely, meg Törökország Eurázsiai Unióba való belépése, meg együtt térde kényszerítik az orosz szankciók alatt roskadó EU-t, török áramlat, hős Erdogan! Most meg, talán 6 hónappal később, “Kardigan” egy USA bérenc idióta, láncos kutya…
  Görögország: a hős Ciprasz vezetésével tarol majd a radikális baloldali Syriza, és orosz-görög tengely, összeomlik az EU! Aztán meg láncos kutya USA bérenc Ciprasz! Na persze.

  EU szankciók: áááá, azt Oroszország meg sem érzi, lábon lőtte magát az EU, fel fog bomlani, csődbe fog menni az EU. Valójában meg Oroszország 2 éve recesszióban, és az olajár (a szövetséges, immár szankció nélküli Irán fellendülése, és olajiparának piacokra való kijutása miatt) további csökkenése miatt, egyre közelebb az orosz államcsőd! Nem gondolom, hogy véletlenül egyezett meg a nyugat Iránnal pont most. Gazdasági háború van, amit Putyin nem nyerhet meg! Leginkább saját aronganciája, és butasága miatt. Egyébként meg, friss hír: az EU-ban fellendülőben a gazdaság. Ennyit a szankciókról.

  Észak-Korea: bal-rad tálalásában egy impozáns fejlődést mutató, virágzó ország, egy tehetséges vezető keze alatt. Látni képeket, új épületekről, autókról, bankról, mindenféléről. Az persze nem furcsa, hogy a képeken nincsenek emberek. Vagy ha lézeng rajta egy kettő, mindegyik sovány. Érdekes módon, ha kínai, orosz, amerikai, brazil, indiai, japán, akármilyen városról látunk képet, ott vannak emberek. Kövérek, soványak, szegényesek, jóbb módúak, fiatalok, öregek, vidámak, stresszesek. A társadalom életébe is bepillantást nyerhetünk. Észak-Koreából nincs ilyen, mert olyan mint egy szellem ország szellem városa. Ez persze nem furcsa, biztos mindenki dolgozni van, mert mindenkinek van munkája…. hatalmas technikai fejlettségről árulkodik, hogy 70 év alatt sikerült építeniük 6 atombombát meg olyan rakétát, amivel elméletileg elérik az USA nyugati partját. 70 év. A Szovjetuniónak ez 10 év alatt sikerült…. Sőt! De mindegy is, a bal-rad Észak-Koreát, mint példaképnek tünteti fel! Jó Isten!

  A fentiek miatt annyira látszik, hogy a balrad szerkesztőjének halvány lila fingja sincs a geopolitikáról, de még a gzadaságpolitikáról sem, össze vissza hadobál, egyik pillanatban ez egy HŐS, másik pillanatban ugyanaz már KUTYA, mert fogalma nincs mi a geopolitika vátozásának iránya, vagy hogy az milyen sebességgel történik. Értelmes emberben ezért fel sem vetődik, hogy a magyar radikális baloldal választ tud adni bármire is.

  Aki mindenképpen bal oldalra szeretne szavazni nem tud, mert vagy egy elvtelen, sunyi, meghunyászkodó MSZP-re szavaz, vagy egy buta radikális balra?

  Hát kire szavazzon a baloldali? Liberális nemzetrontókra nem, a baloldal állapota siralmas. Jobbikra? Aminek a programja jelentős részt radikális baloldali, már-már kommunista? De hát bármennyire is leplezi, azért félő hogy milyen politikai ideológiát valósítana meg, mennyire szélső-jobboldalit! Ne szavazzon? Biztos befutó a korrupt, oligarcha Fidesz akkor. Elszomorító a helyzet egy gondolkodó bal-oldalinak ma Magyaroszágon. Az utosló remény csík is szétfoszlott egy radikális baloldal felemelkedéséről, így vagy nem szavaz, vagy a szemétbe dobva szavazatát mégis baloldara, vagy egy liberálisra szavaz. Vagy ha esélyt akar a Fidesz megbuktatására, marad a Jobbik (Úristen!)…

  Admin:

  Ilyen alapos és tárgyilagos elemzéstől el vagyok ájulva!
  De azért téged qrvára zavarhat a Bal-Rad, hogy nagyjából kéthetente előbukkansz valami új névvel. Ezek szerint nagyon figyelemmel kíséred az oldalt! Köszönet érte! Sőt! Egyenesen dícséretként fogom fel a szellemi képességeimet és a stílusomat illető kritikádat. Igazad van! EZ A MAGYAROK stílusa! Azoké, akik NEM AKARNAK DIKTÁLNI, csak elmondani dolgokat. Amik piszkálják őket.

  A tartalomról: túl sok oldalt olvasol, és már nem emlékszel, hogy hol-mit? De mivelhogy a Bal-Rad-ra vagy kihegyezve, össze is érnek az értesüléseid.

  A Bal-Rad ritkán csinál elemzéseket, mert ahhoz nincsenek meg a szükséges infok. A KPRF-oldaláról átvett írásokat nem kéne összekeverne az OROSZ ÁLLAMI politikával szóló kommentekkel. Éles logikáddal igazán széjjelválaszthatnád őket.

  De amúgy van a kritikáid között abszolút jogos is! Nem is kevés!

  Azt meg ne várd már el tőlem, hogy egymagamban tudjak csinálni egy Origo szintű portált.

  Én CSAK EGY ÁTLAGMAGYAR vagyok! Örülök annak, hogy naponta 35-80 ezer között ránéznek erre az oldalra.

  A kommentek ritkasága pedig egyszerűen technikai probléma! Percenként legalább harminc idegen komment árasztja el a Bal-Rad-ot, amit a spamszűrő megfog. De az alatt az idő alatt nem enged fel más kommentet sem, csak ha törlöm a feltorlódottakat.

  A Bal-Rad megosztóin egyébiránt (Fb, Twitter, G+, meg a fene tudja hol?!) nyomják az olvasókrendesen! Úgyhogy az olvasottság miatt ne aggódj! Ha én nem aggódom-neked fölösleges!

  • Quidó szerint:

   Nagyrészt egyetértek.
   Kina már régóta ott van Iránban, hiszen olajának egy részét onnan szerzi be. Ezért gondolt már kétszer is vezeték építésre Afganisztánon keresztül, de előbb az orosz, később az Usa kezdett ott harci cselekményekbe, hogy a vezeték ne valósulhasson meg.
   Irán a Sah alatt részben amerikanizálódott, majd Komeini alatt vissza az iszlámhoz, és a nemzet tudat újbóli megerősödéséhez. De az országban kettőség van, és az egyensúlyt a nemzeti gárda jelenti, mert az emberi tömegek a butaságuk révén könnyen egy újbóli Sah alá kerülnének. A gárda viszont pénz érzékeny !
   Az Usa hadügymionisztere már kihírdette, hogy mennek katonák Szíriába (10 ezer) és mennek Török és Szaudi alakulatok is vagy 100 ezer fővel. A szaudi közlés ennek utóhangja.
   Putyin egy imperialista ember, azt képviseli, a saját népét ? (mert hogy Ő zsidó származású) is megtéveszti, és úgy politizál, ahogy azt Tőle elvárják valahol, mert, hogy nehéz azt megmagyarázni miért nem élt a történelmi lehetőséggel Ukrajnában, és miért ment el Szíriába ahol tudnia kellett : nem győzhet. Nagyon sok dollárt éget el a két harctéren és mindkettőt bukni látszik.
   Magyar baloldal valójában nincs, az Mszp vetekszik a fidesz jobboldaliságával, a jobbik mely egy antiszemita párt tulajdonképpen tiszta zsidó vezetőséggel, vagyis egy hamis párt, a Munkáspárt – BalRad a maga vissza a régit politikával nem lehet sikeres ezt minden politológus tudja. De arra jó, hogy gátat szabjon minden újnak, előre mutatásnak. Talán ez a feladata.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.