Leningrád és Palmüra

kprf

 

 

 

 

Tegnap Damaszkuszban tartózkodott az Orosz Föderáció Kummunista Pártjának (KPRF) küldöttsége, Alekszander Juscsenko Duma-képviselő vezetésével.

del

A delegáció baráti látogatást tett Szíriában, és fogadta azt Bassar al-Assad elnök is.
Alekszander Juscsenko tolmácsolta Gennagyij Zjuganov pártelnök szívélyes üdvözletét Szíria elnökének. “Szíria és Oroszország távol vannak egymástól. Ám a légkört és lekeinkat felmelegíti az orosz kultúra”-hangzott el a Kommunista Párt elnökének üzenetében.
Ennek bizonyítékaként nyűjtott át egy ajándék könyvet Assad elnöknek Alekszandr Juscsenko. Mégpedig a szovjet korszak béli, 1983. évi, ötödik osztályos orosz történelemkönyvet, amelynek címlapján Palmüra műemléke látható.

5.

“Palmüra és Leningrád története hasonlóságot mutat. Palmürát és Leningrádot is hasonlóan esztelen ideák képviselői pusztították, felbecsülhetetlen műemlékeikkel együtt. Ahogy a fasiszták az orosz kultúra fölbecsülhetetlen értékeit Leningrádban, úgy hasonlóan ordas eszmék megszállottjai rombolták az ősi Palmüra örökbecsű értékeit. Még dörögtek a II. világháború fegyverei, amikor a szovjet tűzszerészek már Drezdát aknamentesítették. Palmürát orosz segítséggel sikerült felszabadítani! Most-amikor mégdörögnek a fegyverek Szíriában-Palmüra aknamentesítésén már dolgoznak az orosz tűzszerészek.”

prav

Ám szigorúan a tegnapi naphoz kötődő másik ajándékot is kapott a szír elnök. Gennagyij Zjuganov személyes ajándékaként, a “Pravda” 1961 április 12.i számát, amely Jurij Gagarin űrrepüléséről számol be.
(Forrás: kprf.ru)
Kategória: A BALOLDAL HÍREI | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.