Kádár János Marxista Elektronikus Könyvtár

Olvasónktól a minap kaptunk egy e-mailt, amelyben egy igazán hasznos, valóban értékes tudnivalókat tartalmazó összeállítására hívja fel figyelmünket.
https://mega.nz/#F!vAQn3RSa!r6OUTBjH9ctBaOa1GTC_vw
Az internetet ellepik a szocializmus korszakát mocskoló áltudományos, vagy féltudományossággal álcázott “igék”! Ellensúlyozzuk hát amennyire csak tőlünk telhet.

Kategória: A BALOLDAL HÍREI | A közvetlen link.

Kádár János Marxista Elektronikus Könyvtár bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. furnan szerint:

  Köszönöm a közreadónak ! Hasznos oldal….

 2. szigony szerint:

  Akik annyira elítélik – tudatlanság, vagy ismerethiány miatt, mert a zsigeri gyűlölködőknek már ez sem számít – azokat a ‘ békeidőket ‘ véleményük megalapozása végett jó lenne végigolvasni a sorokat !

  Talán a gondolatok megismerése megadná a helyes irányát a további törekvésüknek IS …

  Azt gondolom, bizonyos történelmi helyzetek sokszor a legjobb megoldások megvalósulásának lehetőségét első látásra nem mindenkinek látszanak világosnak, de ha kellően elmélyedünk a lehetőségek közül ki tudjuk választani az adott időben legjobbnak fogadhatót !

  Kádár János IS egész életében ezt a ‘ megoldást ‘ kereste hol jól, hol mégjobban…

  • vitorla szerint:

   Itt van Juhász Kati programja tegyük fel ahova lehet!
   Juhász Katalinnal, a Semmelweis Egyetem hallgatójával és a Munkáspárt abádszalóki polgármesterjelöltjével beszélgettünk a jelöltségről, Abádszalókról, és sok minden másról:
   – Azt hiszem, túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az indulók között te vagy a legfiatalabb és a legszebb. Sokan meglepődtek attól, hogy indulsz. Miért vállaltad el?
   – Amikor olvastam, hogy választás lesz, azonnal az ugrott be, hogy újra neki kellene futnom, és fél órával később már kaptam is a telefont a Munkáspárttól, hogy elvállalom-e. Természetesen igent mondtam. Itt élek, itt is szeretnék élni még sokáig, és úgy érzem, ismerem Abádszalókot, el tudnám vezetni a várost.
   – Páran a koroddal jönnek, és próbálnak kikezdeni, mondván, túl fiatal vagy.
   – Az előző polgármesterek sem az anyukájuk hasában tanulták meg a mesterségüket, és mutasson nekem bárki is egy olyan polgármestert, aki polgármesterképző OKJ-s tanfolyamot vagy netán egyetemet végzett! A tehetség pedig nem korfüggő!
   – Frappáns válasz! Azonban az orvostudományok nem állnak távol a politikától?
   – Való igaz, hogy a Semmelweis Egyetemen tanulok szülész-nőgyógyásznak, azonban nem hiszem, hogy az egészségügy és a politika távol állna egymástól. Sok politikus végzett az én egyetememen: polgármesterek, alpolgármesterek, parlamenti és helyi képviselők, úgyhogy nincs ebben semmi különös. Sőt, mivel látom az egészségügyben tapasztalható állapotokat, úgy érzem, sokat tudnék javítani a helyzeten. Itt nálunk jóformán rendes orvosi ügyelet sincs. És ez csak egy a hiányosságok sorában. A betegeknek jogaik vannak, amiket nem tudnak érvényesíteni!
   – Az egészségügyön kívül máshol milyen gyakorlati tapasztalatokat szereztél, amiket felhasználnál, mint polgármester?
   – Dolgoztam a parton, mint pultoslány és mint egészségügyis is, úgyhogy láttam, mi megy ott. A turizmus fontos Abádszalók életében, de még messze vagyunk attól, ahol lehetnénk. A belföldi turisták egy jelentős részét elhappolják előlünk más települések, és mi nem vagyunk eléggé versenyképesek. A külföldi turisták pedig nem ismernek minket eléggé. Mindkettőn lehetne változtatni, és tudnék is. A külföldi turistákról elég, ha annyit mondok, hogy a Munkáspártnak milyen kiváló kapcsolatai vannak Kínában. A rendszeres Budapest-Peking járatok lehetőséget teremtenek arra, hogy kínai turistákat vonzzunk a településre, ami bevétel növekedéssel járna, erre pedig szükség van, hogy megvalósuljon a programom.
   – Akkor ezek szerint te is rendelkezel konkrét programmal.
   – Mi sem természetesebb. Az egyik nagy kérdés, hogyan teremtsünk munkahelyeket és növeljük a város bevételeit, és tegyük jobbá a településen lakók életét. Vissza kell hozni a várost a gazdaságba! Vannak kihasználatlan területeink, termőföldjeink. Azt mondom, próbáljuk megtermelni, amit tudunk magunknak! Városi tulajdonú gazdasággal, malommal, vágóhíddal elláthatnánk magunkat, fix munkahelyeket teremthetnénk, és utána is lenne benne növekedési potenciál. De a legfontosabb minden esetben a helyi ellátás megoldása lenne. Mennyivel könnyebb lenne, ha helyi termékekkel tudnánk megoldani a közellátást, a gyermekétkeztetést, és a boltokban is az olcsóbb helyi árut lehetne megvenni. Nem szabad a sorsunk külföldi üzemek kezébe helyezni, mert azok bizonytalanok, ha jobb a környezet máshol, elmennek. Magunknak kell a saját sorsunkat kovácsolni! A munkahelyteremtés mellett azonban foglalkozni kell az apróbb kellemetlenségek felszámolásával is. Éppen ezért akadálymentessé kell tenni azokat a helyeket, ahol az eddig nem történt meg. Elég a be nem tartott ígéretekből!
   – Milyen be nem tartott ígéreteket látott eddig Abádszalók?
   – Ha ezt mind elsorolnám, akkor regényt kéne írni, nem interjút! Hogy csak egy példát említsek, még mindig nincs uszodánk, holott ígérgetik agyba-főbe! Pedig milyen fontos lenne! Utat kell nyitni a kedvezményes szórakozási, sportolási és rehabilitációs lehetőségek felé. Fontos lenne, hogy minden iskolásunk hetente ingyenesen járhasson úszás órákra.
   – Ha már szóba került az újabb nemzedék, a mi korosztályunk illetve a nálunk is fiatalabb generáció. Számukra is tartalmaz valamit a program?
   – Hát persze! Gondolom, egyetértünk abban, hogy ma az idegen nyelvek tanulása kiemelt fontosságú. Azonban még nem elég jó a helyi angol oktatás. Mivel az iskolák már nem önkormányzati hatáskörbe tartoznak, így valószínűtlen, hogy a mi közreműködésünkkel iskolai keretek között lehetne növelni a nyelvórák számát, éppen ezért szeretnénk az iskolán kívül ingyenes angol oktatást biztosítani a gyerekeknek, már kiskoruktól, hiszen ilyenkor a legfogékonyabb az agy! Szeretném, ha minden abádszalóki fiatal 14 éves korára elérné a középfokot angolból. Fontos lenne a gyermekétkeztetés is, melynek alapja a helyi termelésű élelmiszer lehetne, így olcsóbban egészségesebb, ellenőrzött eredetű táplálékot kaphatnának a gyerekek.
   – Szóval munkahelyteremtés, bevételnövelés, turizmus-fejlesztés, orvosi ügyelet és ingyenes úszás- és angoloktatás a gyerekeknek. Ezek hát a program legfőbb vonalai?
   – Tömören igen, de persze ezek csak címszavak. Ezek mellett fontosnak tartom a zöld energia felhasználásának növelését. Ha elegendő bevételt tudna szerezni a város, boldog lennék, ha a lakosságot is támogathatnánk napkollektorok beszerzésében. Ha már a környezettudatosságnál tartunk, a szelektív hulladékgyűjtést úgy kéne segíteni, hogy a szelektív hulladék elszállításáért nem kéne fizetni, és aki rendszeresen szelektál, még kedvezményt is kaphatna a szemétszállítási díjból.
   – És hogy halad a kampány?
   – Eddig egészen jól. Szórólapokkal, internetes tartalommal jutunk el az emberekhez. Eddig jók a visszajelzések.
   – Egy-két olvasónk kérdezte, hogy a mostani Facebook profilképedet felhasználod-e a kampányban?
   – Haha! Neem, még nincs itt a bikiniszezon. És jobban szeretném, ha az emberek az eszükkel szavaznának, nem csak a szívükkel! Fiatalos fordulatra van szüksége a városnak, hogy mindenkinek biztos munkája, biztos jövedelme, biztos jövője legyen! Minden városlakó megérdemli, hogy megkapja azt az anyagi és erkölcsi megbecsülést, ami jár nekik!
   – Ez után a frappáns zárszó után csak egyet mondhatunk: Hajrá Juhász Katalin, sok sikert május 8-án!

   • vitorla szerint:

    Hajrá Kati!Csuda jó! 420 Abádszalókinak fogom elmondani telefonon.Nemsokára kezdem! Abádszalókiak mi történhet ,ha Kati nem válik be.Az ami a többinél.Másra fogtok legközelebb szavazni.Még egy,a FIDESZ és a JOBBIK már bizonyíthatott volna,volt alkalma.Hát maradt az utcaseprés,Kati változtatni akar.Segítsétek a változást csak a neve után május 8-án egy x kell tenni.Meg kéne próbálni.

  • való szerint:

   Szigony!

   Egyetértek, hogy ez egy nagyon hasznos könyvtár!

   Igaz a helyén kell kezelni, mert “minden szentnek maga felé hajlik a keze”, mint mindenkor is!
   És a győzők írják -ha nem is a történelmet,de- a történelemkönyveket, emlékiratokat, visszaemlékezéseket!
   A vesztesekét csak cenzúrázottan, a kor eszmei követelményének kielégítően!

   Pl. a XX század első negyedének-felének elemzését már egyből ajánlom is a “zsigerből gyűlölködőknek”, mert nagyon sok hasznos történelmi-stratégiai ténymegállapítást és elemzést tartalmaz, amit e helyt “gyűlölködők”írók úgy látszik kihagytak az olvasmányaikból!
   Azért ehhez is van még mit hozzátenni, mert már a “feldolgozottság” túllépett rajta, de kezdésnek nem rossz!

   ÍRTA: “helyzetek sokszor a legjobb megoldások megvalósulásának lehetőségét első látásra nem mindenkinek látszanak világosnak” ez így van, sőt senkinek sem!
   Igen, mert akkor bárki a jövő ismeretében hozhatott volna a múlt jelenében döntést és nem lettek volna zsákutcák, elfuserált-szerencsétlen döntések!
   “ha előre tudom, hogy elesek, nem megyek ki az utcára……”
   Utólag meg a legkönnyebb kritizálni, bölcsnek látszani!

   Ha Kádár János- a jó szándékú kisöreg- is olvashatta volna a “jövő könyvét”-ma már múltat-, talán a magyar szocializmus sem roskadt volna így össze!

   Tehát mindent a maga helyén!

 3. Magyara Henrik szerint:

  A zsigerből véleményt mondókról csak csak annyit, hogy velük kár foglalkozni, mert a zsigeri véleményezőket meggyőzni nem lehet, őtőlük a realitás elfogadása nagyon mesze áll.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.