Légy celeb

KEDVES INSTA-LÁNY! OKÉ, HOGY SZÉP VAGY, ÉS MIT TUDSZ MÉG?

inst

Mindene tökéletes. A póz, a smink, a haj, a bőr, a ruha, a kiegészítők, a pezsgő az asztalon, a telefon a kézben, a pasi a háttérben. Az egész élete hibátlan. Naná, hogy követik vagy millióan az Instagramon. Kiscsajok és nagyobbacska nőkezdemények, akik olyanok akarnak lenni, mint ő. Akik arra vágynak, hogy bekerüljenek a médiába, gazdag férjet fogjanak, az életük egy merő termékelhelyezés lehessen – csakúgy mint az övé. Tökéletes.
Hát, Szentesi Évának van egy rossz híre a számukra…
Igazából elképesztően nehéz helyzetben vagyok, mert nagyjából lehetetlen erről a témáról úgy írni, hogy ne legyen legalább egy olyan komment, hogy engem márpedig bizony a féltékenység fűt. Jó, persze, persze, tulajdonképpen féltékeny vagyok, ugyanúgy, ahogyan a kedves kolléganőm, Kormos Anett is az…
13 éves koromban Viki barátnőmmel elhatároztuk, hogy apácák leszünk. Senki ne röhögjön ezen, komolyan gondoltuk! Szent és halálos meggyőződésünk volt, hogy nekünk bizony semmi szükségünk a fiúkra, mert azok hülyék (meg büdösek is). Hogy az apácalét mivel jár, azt persze nem tudtuk, mi csak utáltuk a fiúkat, és nem érdekeltek bennünket az úgynevezett csajos dolgok. A példaképünk pedig nem más volt, mint Diana hercegnő. Poszterünk is volt róla a szobánkban, mindent tudtunk az életéről, őszintén és csodálattal tekintettünk rá, szépnek, követendőnek, okosnak tartottuk, olyanok szerettünk volna lenni, mint ő. Már-már szentek. Vagy apácák. Ezt a két verziót tudtuk elképzelni sorsunk további alakulásáról.
Aztán nem is olyan régen szembejött velem egy idézet a Facebookon: „In a world full of Kardashians, be Diana.” Ami annyit jelent, hogy „A világban, amely dugig van Kardashianokkal, légy Diana!”

ldi

De tulajdonképpen itt nem is a valóságshow-klán méltatlanul világuralomra törő tagjain van a lényeg. Hanem azon a trenden, amelyet ők indítottak el hódító útjára. Az Instagramot ugyanis valósággal elárasztották a (látszólag?) kegyetlenül jó idomokkal rendelkező lányok, akikről az év 365 napján kaphatunk az arcunkba fotódokumentációt arról, mennyire tökéletes az életük, az alakjuk, mennyire fancy helyen éppen mit esznek, k. drága pezsgőt isznak, ultradögös ruhákat vásárolnak vagy kapnak, olyan helyeken nyaralnak, amilyenekről a földi halandó nem is álmodhat, és jószerivel soha nem dolgoznak.
Csak pózolnak. Arról híresek, hogy híresek.
Naná, hogy mindenki úgy éli az életét, ahogyan azt a lehetőségei megengedik. Ha gazdag az apád vagy a pasid, és nem kell munkába menni, az tök jó, mert milyen fasza már, hogy soha az életben nem kell semmiért se megdolgozni vagy ne adj isten szenvedni. Örökös nyaraláson veszel részt, eszméletlen szép göncökben feszítesz, és az egyetlen dolgod annyi, hogy kihozd a testedből a legtöbbet. És aki egész nap azzal foglalkozik, az persze hogy úgy néz ki, mint egy istennő.
Legalábbis a képeken.
A gond azzal van, hogy ez az egész egy szemenszedett hazugság. És azok a tízezrek, százezrek, sőt milliók, akik napról napra követnek téged, egy hazugságot követnek. Ezek a nők aljas módon becsapják a fiatal lányokat.
Olyan embereknek, akik most ébrednek öntudatra, akik most keresik magukat.
Az arcukba tolják az illúziót, hogy az élet nem más, mint egy állandósult, jól filterezett Insta-póz, nem kell dolgozni, a szép és drága ruhák maguktól teremnek a gardróbban, a szép test alapvetés és a boldogság legfőbb forrása (na jó, holtversenyben a pénzzel), a drága éttermekben a számla pedig önmagát fizeti ki. Kim Kardashian és társai szó szerint károsak az egészségre. Azt pedig egyenesen tragédiának érzem, hogy a teljes K-klán több mint százmillió követőt számol, és egyre több olyan fiatal kerül a szemem elé, aki láthatólag mindent elkövet, hogy ugyanúgy nézzen ki, mint ők. Akik megfogadnak olyan bugyutaságokat, hogy ne mosolyogj mert ráncos leszel, meg, hogy elég ha szerepelsz egy hülye valóságshowban, máris sztár lehetsz. Hogy életed legfontosabb célja nem lehet más, mint a smink, a divat, a ruhák, a cipők, a jó kocsik, a gazdag krapekok.
Hadd mondjak én nektek valamit: nincs ingyen ebéd!
Ezek a vákuumnők szembesülnek majd azzal, hogy harminc-negyvenvalahány évesen már nem ugyanolyan a testük, hogy mindig lesz valaki, aki náluk fiatalabb, feszesebb, díszesebb… instább. Akkor rájönnek, hogy a szép mosoly már nem elég, hogy a drága táskával, ami helyett újabb és újabb drága táska kellett, nem lehet esténként beszélgetni, hogy hiába van irtó menő ruhatáruk, egyéniségük egy szál se. Hiányzik, mint instant levesporból a friss zöldség.
Szóval oké, hogy szép vagy, és mit tudsz még mutatni?
Nem hiányzik valami? Egy kis elhivatottság? Mondanivaló? Tenni akarás? Állásfoglalás egy jó ügy mellett? Segíteni valakinek? Tanulni vagy dolgozni valamit? Megtalálni önmagad?
Egyáltalán, tudod te, ki vagy a drága ruhák, a sok filter és a hatrétegnyi vakolat alatt?
Tudod, hogy a kép, amit magadról mutatsz, nem létezik? Hogy amit minden nap a világ orra alá dörgölsz a te tökéletes életedről, az hazugság? Hogy az Insta-élet csupán egy lufi? Egy könnyű, felfújható gömb, amellyel magasra lehet szállni, csillog, de közben hóttüres odabent. Elég csak egy kicsit megkaparod, azonnal kipukkan…
Tudod, hogy nézel ki, ha lemosod a sminked és leveszed a szép ruhát? Szerintem még az is előfordulhat, hogy anélkül szép vagy. Próbáld ki egyszer, csak poénból! Hátha bejön…
Szentesi Éva
(wmn)
Bal-Rad komm: Az Instagram 2010 októberében kezdte meg működését. 2012 januárjában már 15 millió felhasználó használta az alkalmazást. 2012. április 12-én a Facebook megvásárolta, és 2013-ban már 100 millió felhasználót tudhatott magáénak az alkalmazás, ami azóta is folyamatosan bővül. Termeli Zuckerbergnek a profitot, és terjeszti vég nélkül a hülyeséget.
Igazi néphülyítő, “Z”-nemzedékes agymosoda. Amivel alakítgatják-formálják a fiatalok gondolkodását. “…Akik megfogadnak olyan bugyutaságokat, hogy ne mosolyogj mert ráncos leszel, meg, hogy elég ha szerepelsz egy hülye valóságshowban, máris sztár lehetsz. Hogy életed legfontosabb célja nem lehet más, mint a smink, a divat, a ruhák, a cipők, a jó kocsik, a gazdag krapekok…”
Annak a “Z” nemzedéknek, amely valóban elhiszi, hogy az élet valóban olyan, mint egy valóságshow! Elég csak szépnek lenni!
Ebben a Zuckerbergek teremtette világban ilyenekre van szükség! Szépekre! Elszántakra, akik a szépségükért élnek! Tudás, “ész” ABBAN A VILÁGBAN nem kívánatos. Az csak a Zuckerbergek kiváltsága lehet!
Mert a tudás az hatalom! A hatalom pedig tudja uralni, irányítani, befolyása alatt tartani a szépeket!-akiket butaságban tartanak! Akik KÉPESEK AZ INTERNETADÓ MIATT TÜNTETNI!-de meg sem fordul a fejükben, hogy miért a sok hajléktalan?!
De meddig tudja őket fogva tartani ez a tévhit?

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: BLOGOK | A közvetlen link.

Légy celeb bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. vitorla123 szerint:

  Sokáig!Ugyanis az embernek nem létszükséglete a munka!Sőt,a munka nehéz és mindent elkövetnek,csalnak,lopnak,hazudnak,csak dolgozni ne kelljen.Ez a természetes állapot.Ja,hogy a létezésnek munka az alapja.Az ma nem tudatosúl.Nem tanítják a politikai gazdaságtant.Vegyél fel munkavállalót.Lopd el munkaidő cimén az életét és legyél szép.Lényeg,hogy ne dolgozz,mert az káros az egészségre.Meg a szépségiparra.Hát ugy van egy rossz hírem.Az internet megteremtette azt a lehetőségeket a pornó filmekkel,hogy a pasinak nincs szüksége nőre.Hogy a nőnek nincs szüksége pasira. Úgy a pasi eltartása sok munkával jár,a nő eltartása meg rendkivül drága.Tehát mindenki az interneten magányosan éli le az életét.Ez az optimális.A párkapcsolati testrészeit mindenki maga működteti.Ingyen van és a legnagyobb élvezetet az adja. (Tudományos tény!)Gyereket meg neveljen és csináljon a Döbrögi és a bandája.Ez nem fantázia.Ez történik a valóságban!

  • vitorla123 szerint:

   RJEM ESTÉNKÉNT KÉSŐN JÁRT HAZA, ÉS MIKOR KUTAKODTAM A SZENNYESÉBEN, ÉRDEKES DOLOGRA LELTEM. NEM CSALT MEG, VALAMI EGÉSZEN MÁS TÖRTÉNT
   Hirdetés

   2016
   JÚL
   15
   Mindig halljuk, hogy nem érdemes csak a saját nézőpontunkból megvizsgálni a dolgokat, és tudni kell a felszín alá is nézni néha. Ennek a nőnek a története pontosan ezt támasztja alá, tanulságos lehet minden korosztály számára!

   A következő sorokat tette közzé ez a friss házas feleség, kis gyerekkel, aki nagyon haragudott a férjére.
   “Hát nem csodálatos, amikor megtalálod álmaid férfiját? Tudod, hogy ő az igazi, vele akarod leélni az életedet.

   Hirdetés

   Legalábbis ezt olvastam annak idején a a mesékben.

   De arról nem szólt senki, hogy a hercegnek csúnya, repedezett keze lesz, és a szeme sarkában szarkalábak ülnek már harminc éves kora előtt.

   Nem olvastam, hogy a herceg egy nap sem ér haza vacsorára, hogy állandóan dolgozik, alig lát engem és a kislányát. Semmi ilyesmiről nem volt szó.

   Egy nagyon szorgalmas férfi felesége lettem, és nem mondhatom, hogy ez nem fárasztó számomra. Amikor hazaérkezik egy végiggürizett nap végén, nem egyszer azzal fogadom az ajtóban: – Megígérted, hogy hazajössz hatra, hol voltál?
   Elszomorít, hogy sokszor inkább dolgozik, ahelyett, hogy velem lenne. És a kislányával, akit alig lát. Tudom, hogy ilyenkor nem vagyok racionális, hiszen, ha nem dolgozna, akkor arra panaszkodnék, hogy nem tudjuk miből felnevelni a gyereket, és így lehetetlen helyzet elé állítom ezzel, de akkor is, ő nem fogja bánni ezeket a kihagyott éveket? Mérges voltam. És bántott.

   A minap azonban hirtelen észhez tértem. Éppen a kislányommal játszottam, amikor eszembe jutott, hogy beteszek egy mosást, bementem a fürdőbe, kiborítottam a szennyest.

   Kiválogattam a saját és a férjem ruháit. Az én ruháim szinte tiszták, simák voltak, jó anyagból, a férjemé csupa ócska, agyonhasznált, piszkos rongy.

   Hirtelen megvilágosodtam. mennyire megkímélt életem van, miközben ő halálra dolgozza magát. Amikor sokkal később hazaért a férjem, nem panaszkodtam, hogy nem volt velünk, egyszerűen megöleltem, és megköszöntem, hogy ennyit tesz értünk.”

   Minden anyának javaslom, ha elégedetlen a férjével, nézze meg a piszkos ruháit! Sokat tanulhat ebből. Mennyre hálásnak kell lennie valakinek, aki gondoskodik róla és gyermekéről!

   Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

   Forrás: vilagunk.hu

 2. SERAF szerint:

  Az alábbi videó plusz kiegészítést nyújt a cikkhez :
  2016. 03. 13 – Kíméletesen ölnek meg bennünket ;

  • vitorla123 szerint:

   Igen ez igy van!Ettől a marhaságtól nem lehet gyereket szülni,mert utána hogy néz ki,szoptatni meg pláne nem.Az egész monopoltőkés propaganda ember és emberiség ellenes.Elidegenedéshez vezet!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.