Donbassz

Donbasszban már a hétvégében sem lehet bízni! Az eddigi “gyakorlat” szerint hétvégeken-ünnepnapokon alábbhagyott a duhajkodás. Most ez nem így történt.
Még a kijevi hordák által eddig viszonylag “békén hagyott” luganszki frontszakaszon is kirívóan magas volt a valcmanista latortüzérség “munkakedve”.
Az Alcsevszkben (LNR) lévő acélgyár területét tegnap délután érte latortüzérségi találat.
A tűzvésszel jelenleg is küzdenek a tűzoltók.
A viszonylagos “békesség” fogalmába persze beleértendő, hogy azért a luganszki zónahatáron is szinte mindenütt kisebb-nagyobb torzsalkodások zajlottak/zajlanak. Jelenleg is.
A donyecki frontszakaszon persze se viszonylagos, se valódi békesség nincs! Gorlovkától le egészen az Azovi-tenger partjáig gondoskodik Valcman martalóchada a békétlenségről.
Kiváltképp Gorlovka és Donyeck környéke hangos. Tegnap reggel óta folyamatos a latorostrom. Számtalan ponton-de kiváltképpen Gorlovka-Zajcevo, Avgyejevka, és a donyecki repülőtér-közvetlen csaták voltak/vannak.
Donyeck “Kujbisev” kerületének 21. számú kórházát tegnap délután kilenc aknavetőgránáttal rombolta a latorhad. Tekintettel arra, hogy aknavetőkről és kilenc belövésről van szó, a véletlen lehetősége teljességgel kizárható.
Különösen hevesek az összecsapások a Jaszinovataja-elágazásnál. Itt az ukrán ordashad ismét tankokat vetett be. A szokásos eredményességgel. De itt viszont elesett két népköztársasági katona, és legalább öt megsebesült. A jelentések két leolvadt latortankot is megemlítenek.
Harkov katonai kórháza ismét megtelt sebesült martalócokkal. Civil intézményekbe kénytelenek már szállítani a sebesült megszállókat.
Dnyepropetrovszk hősi parcellájában is állandósult a nagy sürgés-forgás. Ami viszont feltűnő: őrült iramban ássák a gödröket.
Андрей Шевченко fényképe.
Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. TERMIN8ATOR szerint:

    https://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&ved=0ahUKEwiV2_HrgozOAhUsCsAKHegcCsYQFggtMAI&url=https%3A%2F%2Frg.ru%2F2016%2F07%2F24%2Fdiversanty-vsu-poteriali-10-chelovek-pri-popytke-proniknut-v-tyl-dnr.html&usg=AFQjCNEvVuOO7SDt02aBXH5eifRqV383_w Uki-galíciai diverzáns csoport 12 embere próbált bejutni a DNR hátországába az OPITNOE-i ellenőrző pontnál. A 12 embert kézi fegyverekkel álitották meg, aminek következtében azok visszahúzódtak a kiindulási pontjukra. A veszteségük 10 halott és sebesült volt, idézi Baszurint a hírügynökség.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.