Hamiskodás

Elrettentő kormányzati hadművelet folyik a magyar határon

Azt, hogy Magyarország a valódi menekülteknek sem nyújt érdemi védelmet, igen nehéz a terrorizmus elleni fellépéssel magyarázni – állítja Pardavi Márta, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke.
Pardavi szerint nálunk éppen ez történik, ráadásul a közelgő kvótanépszavazás kapcsán újabb óriásplakát-kampánnyal igyekeznek összemosni az üldözötteket a merénylőkkel. A jogvédő úgy látja, erre sokan fogékonyak is, mert a közösségi oldalakon nem ritka az a vélekedés, hogy aki a migránsokat védi, a terroristákat védi.
Alapvetően elhibázott azonban a kormányzati logika Pardavi Márta szerint, mert hivatalosan már tavaly megélhetési bevándorlókról beszéltek, akik nem tarthatnak igényt menekültstátusra. Csakhogy a számok egészen mást mutatnak – tette hozzá –, mert az idén januártól júniusig regisztrált kérelmezők majdnem nyolcvan százaléka afgán, pakisztáni vagy szír állampolgár, és az esetükben nehezen hihető el, hogy csak a jobb élet reményében indultak útnak.

gyh

Mindazonáltal nem tagadja, hogy az illetékes hatóságoknak mindent meg kell tenniük a terrorcselekmények megelőzése érdekében. Ez azonban szerinte nem jelentheti azt, hogy a menedékkérelmeket zömében – arra hivatkozással, hogy az idegen egy kormányrendelet által biztonságosnak minősített Szerbiából érkezik – eleve elfogadhatatlannak minősítik. És nem jelentheti azt sem, hogy akit a határtól nyolc kilométeres sávon belül tartóztatnak fel, azt – anélkül, hogy meghallgatnák – visszaviszik a kerítéshez és kitessékelik a kapun.
Pardavi Márta úgy látja, minden eszközzel igyekeznek elrettenteni az idegeneket attól, hogy Magyarországra akarjanak jönni.
A hatóságok célja egészen egyértelmű: minél nehezebbé teszik a menedékkérelem benyújtását, annál kevesebb lesz a regisztrált külföldi, s így kisebb a kockázata annak, hogy aki illegálisan továbbmegy más uniós tagállamba, azt később visszaküldjék.
(NOL)
Bal-Rad komm: Döbrögi és az ő hordája sok elismerésre méltó dolgot ezidáig nem cselekedett. Migránsügyben sem. (Emlékeztetnénk a tavalyi felfordulásra!)
Ám úgy tűnik, hogy LEGALÁBB MIGRÁNSÜGYBEN A NÉPAKARATOT MAGÁÉVÁ TETTE! Még akkor is igaz ez, ha utólag ezt a népakaratot úgy állítja be, mint saját ötletét.
A “határvédelemnek” nevezett méregdrága bohóckodásukat joggal érheti kritika. Az ugyanis a jelek szerint szinte semmit nem ér! Mert ha működne, akkor nem kellene a migránsokat összefogdosni a határsávban, és százszám visszahordani őket a kerítésen túlra. DE EZ MŰKÖDIK! (Az egy másik dolog, hogy ezt is propagandacélra használja fel Döbrögi és a hordája-teljesen fölöslegesen, hiszen olyasmit propagálnak, amit anélkül is támogat a NÉP!)
MESTERIEN HASZNÁLJÁK FEL SAJÁT CÉLJAIKRA A NÉPAKARATOT!
“…minél nehezebbé teszik a menedékkérelem benyújtását, annál kevesebb lesz a regisztrált külföldi, s így kisebb a kockázata annak, hogy aki illegálisan továbbmegy más uniós tagállamba, azt később visszaküldjék.”
-Bizony! ITT MÁR KOCKÁZATRÓL KELL BESZÉLNI! Nem is kicsi kockázatról.
Emlékeztetnénk a HB társelnökét, hogy az egy hete Bajorországban a vonaton mészárkodó “kisérő nélküli afgán fiú” Döbrögisztánban (azaz nálunk) lett regisztrálva! (Mint ahogyan a Balkán-útvonalon érkező, Germániában ilyen-olyan bűnöket elkövető migránsok többsége is!) Az EU-migránssimogató elvei szerint itt is kellett volna hogy fészkeljen! Következésképpen vallásos terrorista agymenés itt is rátörhetett volna, HA ITT NEKI TETSZŐ KÖRÜLMÉNYEKRE LEL!
Szencsétlen szerencsénkre ITT NEKI NEM TETSZETTEK a létfeltételek, ezért aztán továbbállt, és Germániában élte ki hajlamait.
Ha Döbrögit és hordáját érheti IGAZÁN KEMÉNY KRITIKA migránsügyileg, az az lehet, hogy OLYAN KÖRÜLMÉNYEKET ALAKÍTOTTAK KI DÖBRÖGISZTÁNBAN, AMI MÉG AZ AFGÁNOKAT IS ELVADÍTJA INNEN! (De hát minden rosszban van valami jó!)
Amennyiben a HB-társelnöke amiatt nyafogna, hogy Döbrögisztán pórnépének életkörülményei olyan rosszak, hogy még a háborús menekültek is nyúlcipőt kötve MENEKÜLNEK INNEN tovább, akkor jogosnak érezhetnénk felháborodását. De ő nem ilyesmik miatt háborog.
Döbrögit és hordáját migrációkezelési gyakorlatuk miatt éppen nem kéne molesztálni!
Lenne rá ezer más ok! Joggal! Ki-ki kedve szerint válogathat(na!) a “remekebbnél-remekebb” témák között!
De valahogy a migránstéma a legfontosabb “jogvédőink” számára! Ki tudja miért!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Hamiskodás bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. öreg kun szerint:

  Mint HB társelnök biztos nem magyar származású, és örül, hogy a magyaroknak rosszul megy a sora…lehet.

 2. vitorla123 szerint:

  Magyarország a magyaroké!Vissza várjuk a gyerekeinket is.Nincs szükségünk se törökre,se tatárra de németre és zsidóra sem!

  • Kovács Kálmán szerint:

   Magyarország a magyar magyaroké. Kellene, hogy legyen. Minden élősködőt el kellene űzni, zsidót és cigányt, jogvédőt és politikust.

 3. IB szerint:

  Magyarországon nincsen és nem is lehet egyetlen egy “igazi menekült” sem mivel NEM határos egyik háborus országgal sem.

 4. daca szerint:

  Viktor sárkányok nélkül már élni sem tud! Mindenáron egy hős királyfi szerepébe bújna… mint ahogy mondta is.: “Merjünk nagyot álmodni” … Kíváncsi leszek, hogy mikor basznak a fejére, hogy kejjémánfölbazbeg mert kiálmodod a földet is alólunk!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.