Riadalom! De miért csak mostantól?

Vészcsengő: már a betegek életét veszélyezteti az orvoshiány
A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint az utolsó rúgja a magyar egészségügy.

vcs

Az ellenzéki párt szerint a magyar egészségügyi helyzet drámai végnapjait jelzi az is, hogy egyre több a betöltetlen háziorvosi praxis. A kormány korábbi terve csődöt mondott, ez az utolsó utáni pillanat, hogy megkezdődjék az egészségügy átalakítása.
Vissza kell tenni azt a több, mint 400 milliárd forintot az ágazatba, amit Orbánék 2010 óta vettek el.
Csaknem 300 betöltetlen háziorvosi praxis van, jelenleg az ország keleti régióiban a legsúlyosabb a helyzet: a mélyszegénységben élők, a legelesettebbek még a megfelelő alapellátáshoz sem jutnak hozzá – írták.
A PM rendkívül aggasztónak nevezi, hogy ez a szám egyre növekszik, a háziorvosi pálya – a fiatal orvosok külföldre vándorlása miatt – elöregedőben van: öt éven belül további 2200 praxis sorsa válhat kérdésessé. 2025-re akár az is előállhat, hogy a lakosság felének nem lesz ellátása. A még itthon maradó fiatal orvosok alig választják a háziorvosi pályát, és végképp nem azokban a régiókban, ahol a legnagyobb a szegénység és az ellátási szükséglet.
A párt úgy számol, hogy a jelenlegi finanszírozás duplája kellene ahhoz, hogy a fiatal orvosok egyáltalán megfontolják a praxis elindítását. A PM szerint a kormánynak azért kell visszatennie a 2010 után az ágazatból elvont 400 milliárd forintot, mert a forrásbővítés nélkül nem várható, hogy bármi is változik a romokban heverő egészségügyben.
(24.hu)
Bal-Rad komm: Az “ágazatból” természetesen SOKSZOR 400 MILLIÁRD forint hiányzik. 26 esztendeje apasztják a közegészségügy költségvetését a regnáló politikai bűnbandák. Ez alatt a 26 esztendő alatt pedig Döbrögin és az ő bandáján kívül más egyéb hordák is megtették a magukét.
Sajnos a MAGYAR gazdaság felszámolásával megszűnt egy csomó “ágazat” finanszírozhatósága! Közegészségügy, szociális-szféra, oktatás, honvédelem, mind-mind komoly forráshiánnyal küzd! (Miközben a lopási hajlandóság állandósult, mértéke pedig fölfoghatatlan!)
ÖNÁLLÓ-SAJÁT-GAZDASÁG NÉLKÜL PEDIG…!
“…A párt úgy számol, hogy…”
-A PM (is!) rosszul számol! CSAK PÉNZZEL (!) MAGYARORSZÁG-BENNE A KÖZEGÉSZSÉGÜGY-NEM ÁLLÍTHATÓ TALPRA!
A pénznél több kell(ene)!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Riadalom! De miért csak mostantól? bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. vitorla123 szerint:

    Világos szocialista termelési és elosztási viszonyok! Persze ezt csak egy új Magyr Népköztársaságban lehet megvalósítani!És rengeteg munkával!Mert a mocskos német nem adja vissza amit elcsalt tőlünk.Persze a polgári kormányok jóváhagyásával és közreműködésével.A Német zsidó a fő ellenség!

  2. scout szerint:

    18 évesen katonaságnál láttam utoljára orvost,hála az égnek soha semmi bajom nem volt.Elmultam 40, elöbb utóbb szükségem lesz rá, csak most már meg nem merek majd elmenni.A k….. életbe mi van itt?!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.