Donbassz

A magyarországi mainstream médiumok füleihez is eljutott a donbasszi harci moraj! Ami azt jelzi, hogy komoly dolgok vannak arrafelé!
A Donyecki Népköztársaság határán “fokozódott a helyzet” még tegnap délutánhoz képest is. Már nem csak a valcmanista latortüzérség szórja számolatlanul a gránátokat a DNR területére, hanem lövészbandákkal is sok helyen kísérlik meg a behatolást a Népköztársaság területére.
Tegnap este Zajcevo-Gorlovka, Avgyejevka ipari kerülete, a Jaszinovataja-elágazás, és a donyecki repülőtér védői ellen indítottak a martalócok frontális támadást. A Jaszinovataja blokkposzt elleni attakot régen látott latortüzérségi ostrom előzte meg.

Azt követően indult a hoholtankokkal feldúsított latorroham, ami hajnali öt órára totális kudarcba fulladt. Jelentések szerint legkevesebb négy latortank olvadt le. Azokban meg ugye…!
Alapjában véve ugyanilyen balul ütött ki mindegyik pribékpróbálkozás a Donyeck menti északi-északnyugati íven.
A szerencsétlen sorsú Szpartakot, ami a donyecki repülőtér egyik északi szomszédja, szintén rég tapasztalt gránáteső verte mára virradóan. Amiből azért jutott a Volvo-Center negyednek is.
Ilyen körülmények között két hullámban is támadták Kijev latorjai a donyecki repülőtér védőit. Sikerként még nem tudni mennyi martalóc húzható le végleg a zsoldlistáról, de az elfogott rádióforgalmazásaikból arra lehet következtetni, hogy legalább tucatnyi fizetett az életével Valcmanék erőszakossága miatt.
Ráadásul “Givi” megüzente: “NEM HÁTRÁLUNK EGY TAPODTAT SEM!”
Sztaromihajlovkánál is komoly csetepaté volt tegnap délután. (Az alábbi video áprilisi felvétel Sztaromihajlovkától)
Kominternovonál is heves latortüzérségi ágyúzás után bontakozott ki éjszakai csata. Területnyeresége a martalóchadnak nem lett, két BMP-jük biztosan odaveszett. Kominternovonál két népköztársasági katona is elesett mára virradóan.
Dokucsajevszket CSAK ágyúzt a latortüzérség, de azt tegnap dél óta folyamatosan. Még reggek is tartott a támadás.
Valcman hordája vérig van sértődve amiatt, hogy Mariupol keleti latorállásait a népköztársaságiak tűzcsapása érte tegnap este. Az “Azov” neonáci bűnbanda hat egyede adta ki a páráját emiatt, több tucatnyi pedig stoppolásra utazott.
mura
Mariupolban általános pánik tört ki a horda soraiban, hiszen az elmúlt 24 óra során ez már a második csapás volt. Az elsőben négy, a mostaniban meg hat latoregyed pusztulása nem tett jót az idegeiknek. Főnökeik gazdag zsákmány ígértek nekik, nem ezt!
A Luganszki Népköztársaság határán viszonylagos nyugalom van/volt. Apróbb csetepaték voltak több helyen is, de elemzők szerint ez a csend valaminek az előjele.
Többen úgy vélik, hogy a DNR elleni fülerősített támadások csak figyelemelterelő jellegűek. Az IGAZI-NAGY TÁMADÁSRÓL akarja Kijev elterelni a donbassziak figyelmét, amit a luganszki fronton akarnak megindítani!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. medve szerint:

    Él Givi Kommander és Motorolla! Hajrá.!

  2. Próféta szerint:

    Azt tudjuk, hogy Donbassz állja a sarat, de vajon Luganszk is képes lesz ellenállni a támadásoknak ??

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.