Hamis a krumlileves! Nincs benne krumpli!

A Csorna melletti Kónyban a szomszéd település, Győrsövényháza egyik tanárnője járta végig a helyi közintézményeket, s bemutatkozott mint a helyi általános iskola leendő igazgatója. Mindenki megdöbbent. Az önkormányzat erről értesítést nem kapott, és a közlönyben sem jelent meg hivatalosan, hogy a jelöltek közül kit választott az iskola élére a szakminiszter a lejárt megbízású jelenlegi vezető helyett.
A tankerület az önkormányzat véleményét nem kérte ki, igaz, ez nem is tartozik a kötelességei közé. Győr-Moson-Sopron megye sok településén mégis fontosnak tartották legalább megismerni a helyiek álláspontját. A kónyi képviselő-testület ülésének jegyzőkönyve arról árulkodik, hogy a falu vezetői sértésnek vették negligálásukat, már csak azért is, mert támogatják az iskola rendezvényeit, és a falu tornacsarnokát is az intézmény rendelkezésére bocsátják. Felvetették, vajon milyen lesz ezek után az iskola és az önkormányzat együttműködése a 2700 lakosú községben.
A szülői munkaközösségnek véleményezési joga volt, a testület tagjai áttanulmányozták mindhárom jelölt pályázatát, s meg is hallgatták őket. Az ülésen tizenheten jelentek meg, közülük tizenhatan másnak szavaztak bizalmat, csupán egy voksot kapott a pedagógus. Támogatta viszont a győrsövényházi szülői munkaközösség, meg az ottani német nemzetiségi önkormányzat. Ők úgy kerültek képbe, hogy a kónyi iskolának volt egy győrsövényházi tagintézménye, amely azonban átszervezés következtében szeptembertől Enesére kerül.
Kerestük a magát már igazgatóként bemutató tanárt, ám nem nyilatkozott, kérte, forduljunk a fenntartóhoz. Ezután megkerestük a tankerületet, de ott sem nyilatkoztak.
Megpróbáltuk szóra bírni a szülői munkaközösség néhány tagját, de névvel senki nem merte elmondani a véleményét.

isk

– A gyerekeink jövőjével játszunk, ha ellentmondunk a hatalomnak. A Fidesz mindig a megbízható embereit ülteti a vezetői székbe. Kónyban volt már erre példa, nem akarjuk, hogy ez az eset megismétlődjön, rámenjen a gyerekeink jövője – magyarázta egy szülő.
Egy hat évvel ezelőtti botrányra utalt. Akkor a most is a faluban élő Németh Marica volt az iskolaigazgató, aki a Fidesz színeiben polgármester akart lenni. Kiszivárgott egy hangfelvétel, amelyen a jelölt azt szorgalmazta, hogy számvevőszéki vizsgálattal „fogják meg” a hivatalban lévő polgármestert, Aller Imrét. A választáson azonban a jelenleg is polgármester Aller nyert, s az iskolaigazgatót elbocsátották állásából. Ő a munkaügyi bírósághoz fordult, amely azonban a polgármesternek adott igazat, s megállapította, hogy a munkáltató a történtek után nem hagyhatta helyén a vezetőt. A Fidesz azonban gondoskodott a menesztett vezetőről: a szomszédos Bágyogszovátra neveztette ki iskolaigazgatónak.
Ezt az esetet többen is felidézik a faluban, néhányan a következtetést is levonják: széllel szemben fölösleges kiabálni. Még akkor is, ha időközben Aller a volt iskolaigazgató vádaskodása miatt rágalmazás alapos gyanújával feljelentette Németh­ Maricát, s ugyancsak pótmagánvádas eljárás keretében, de érvényesíteni tudta igazát. Az egykori igazgatót megrovásban részesítette a bíróság.
(NOL)
Bal-Rad komm: “… A gyerekeink jövőjével játszunk, ha ellentmondunk a hatalomnak…”-magyarázta egy szülő.
-ITT AKKOR SOKKAL NAGYOBB A BAJ, MINT AMIT EDDIG GONDOLTUNK!
Mert úgy néz ki, hogy ez a szerencsétlen szülő még mindig nem fogta fel, hogy a GYEREKEINK JÖVŐJÉT MÁR ELJÁTSZOTTUK! Én is, te is, ő is! Mi is, ők is! De az katasztrófa, hogy ezt még nagyon sokan nem látják!
Állítólag polgári demokráciában élünk!-annak szabályai sajátos döbrögista értelmezése szerint. A Bal-Rad elutasítja a polgári demokráciát! A Bal-Rad nem demokrata!
Ám a társadalmi berendezkedés-állítólag-az! Ezt a Bal-Rad tudomásul veszi, és igyekszik ehhez tartani magát! Mint ahogyan a társadalom többsége is!
De idéznénk Kádár János szavait: “…A krumplileves az legyen krumlileves!…”
“EBBEN” a polgári demokráciában csak a langyos víz jut leves gyanánt a népnek! A “krumplit” az elit kihalássza a levesből MAGÁNAK! Zsírral együtt! A szemünk láttára! És mi nem szólunk!-de tűrjük!
Jó ez nekünk! Beérjük ennyivel.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Hamis a krumlileves! Nincs benne krumpli! bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Gonda István szerint:

    Az iskolák fenntartója az állam. Nyilván ő mondja meg, ki lesz az igazgató. Ugyanúgy, mint Kádár elvtárs korában. Miért kellene azon változtatni, ami egyszer már jól bevált?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.