Szíria

A szíriai polgárháború csúcseseményei továbbra is Alepponál zajlanak.

sra

Aleppoban mostanra aztán nagyon rossz dolog lett martalócnak lenni. Tegnap este óta az orosz légierő is kezelésbe vette őket. Barnításhoz thermobarikus szerszámokat használnak. A szoláriumozásnak ebbe a fajtájába beleunt pribékek kedve el is ment a külvárosi léttől. Húzódnak a városközpont irányába. Ott még talán kihúzzák a szerencsésebbek pár napig.

A kevésbé szerencsések újra és újra kitörésekkel próbálkoznak. De hasztalan.
Manbidzsban még mindig tartják magukat a kalifátusisták, bár olyan jelentések érkeznek a vidékről, mintha már fáradnának. Az amerikai légierő is igyekszik kivenni a részét a fárasztásból!-ennek leginkább a helyi civilek látják a kárát.

Manbidzs “elővárosában”-Kafr Ghaan faluban-viszont az amerikaiak által támogatott, “mérsékelt” latortársulatot a dzsihadisták teljesen fölszámolták.
Ugyanakkor amelyik lator megteheti, igyekszik elsurranni Manbidzsból. Női gúnyában persze. De nem mindegyiknek sikerül.
https://videos.files.wordpress.com/vj5EhEfy/isis-fighters-caught-posing-as-burka-refugees_hd.mp4?_=2

VIDEO: ISIS fighters caught trying to escape Manbij by dressi

Damaszkusz-tartomány Kelet-Guta térségében még mindig fölbukkannak latorhordák, amelyekkel csak a gond és a baj van. A szír légierő bíbelődik velük.

Ilyen akció keretében esett meg egy “üzemi baleset”! Egy rakéta EGY ZSÚFOLT ÉTTEREMBE (!) csapódott be, és megölt nyolc civilt, köztük egy gyermeket. (Érdekes dolog ez, hogy egy háború kellős közepén a helyiek éttermekben múlatják az időt!)
Deir ez-Zor nyugati-sivatagos premvidékén-ma hajnalban a szír kormánygadsereg offenzívát indított az ISIS-horda ellen.
Az alábbi videon “rakétás lefejezés” esete lett megörkítve. A martalók komolyan belenézett a műszerbe.

A “Thayyem-völgy” IÁ-pribékjeinek levadászásába bekapcsolódott az orosz légierő is. A hatás elképzelhető. Hmeymimi tájékoztatás szerint kazettás bombákkal kínálták meg a rémbandát.
Hama-tartomány keleti fertályán a szír kormányhadsereg a kalifátusisták kezén lévő alajvezeték megkaparintásáért indítottak támadást

Raqqatól északra viszont az ISS ellen indult csapatok ugrottak tegnap egymásnak. A YPG kurd milícia azzal vádolta a “Thuwwar Al-Raqqah” csoportot, hogy összeszűrték a levet a kalifátusistákkal. Ebből “vita” keletkezett állítólag, amit az amerikaiak “simítottak el” a YPG-javára. Ennek eredményeként most ott emberhiány miatt áll az egyébként is már egy hónapja álló offenzíva.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. aaa szerint:

  Aleppóból sem sok marad…..

 2. Pozsony 907 szerint:

  Erdogan merre tart?

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  Felülről az ötödik videót nem lehet megnézni, mert le van tiltva, szerintem.

 4. TERMIN8ATOR szerint:

  Tudják, hogy mire emlékeztet engem az a videó, amelyen thermobarikus szerszámokal szoláriumozzák az ISIS-eseket, különosen egy részlete ? Amikor Szaud Arábia Jement bombázta thermobarikus bombákkal. Még tájkép is megegyezik az ottani helységekkel, talán a vége felé,t. Admin. Akkoriban a bal-rad olvasók pánikba i estek,mert azt hitték, hogy atombombát dobtak le ott az izraeliek. Ha az akkori pánikos kommentelők-“szakértők”nek a megálapitásai megálták volna a helyességét, akkor a robbanás után egy hatalmas LÉGNYOMÁSNAK kellet volna bekövetkeznie,ami mindent elseper,lerombolt volna, ami az utjában volt, (Hirosima-Nagaszaki).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.