No megállj csak…!

Forró ősz vár Orbánra, újabb gigatüntetés jöhet

hfő

A kvótareferendum után néhány nappal vonulnának utcára.
A Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke szerint nem maradt mozgástér a bértárgyalásokhoz, ezért nagy szakszervezeti tüntetés lehet október 7-én. Kordás László a Klubrádióban azt mondta, az oktatásban, az egészségügyben, a többi közszolgáltatásban dolgozók elégedetlensége – a szakszervezeti konföderációk összefogásával – nagy demonstrációban csúcsosodhat ki, mivel a kormányra csak akkor lehet hatni, ha nem százak, hanem tízezrek vonulnak utcára.
Néhány napja a szövetség közleményben tudatta, hogy a KSH magyar keresetekről közzétett adatai alapján (az év első öt hónapjában 7,5 százalékkal emelkedtek a reálkeresetek) igazoltnak látja:
– az idei évre vonatkozó szükséges béremelkedési prognózisát,
– az idei évre vonatkozó szükséges béremelési javaslatát,
– a magyar dolgozók anyagi megbecsülésének szükségességét.
Megállapodás híján a Magyar Szakszervezeti Szövetség ágazataira fokozott szerep hárult a helyi bértárgyalásokon, ahol nincs szakszervezeti jelenlét, még kiszolgáltatottak a munkavállalók. A szövetség ezért olyan országos bérmegállapodást sürget, amely iránymutató a gazdasági élet minden szereplőjének.
Független elemzők szerint az év egészében 6-7% körül várható a bruttó bérnövekedési ütem. A szakszervezeti szövetség ezért tárgyalna a kormánnyal, a munkaadókkal a munkaerőpiac égető gondjairól, a bérrendszerről, és egy olyan adó- és foglalkoztatáspolitikáról, amely a munkavállalók szempontjainak megfelel.
“Szorosan összefügg fiatal honfitársaink kivándorlásának nagysága a hazai bérviszonyainkkal. Őket elsősorban megélhetési szempontok vezetik. Amíg nem rendezzük ezt a kérdést, nem számolhatunk tömeges visszatérésükre, illetve a folyamat visszafordulására. A megoldás nem várhat tovább.”
A háromoldalú megbeszéléseknek a gazdasági életben nem csökken, hanem növekszik a szerepe. Ezért Kordás László azt szeretné, ha már szeptember elején elkezdődnének a 2017-re vonatkozó bértárgyalások.
(24.hu)
Bal-Rad komm: “…Kordás László azt szeretné, ha már szeptember elején elkezdődnének a 2017-re vonatkozó bértárgyalások…”
-El fognak kezdődni! Erre ígéretet fognak kapni a szagszervezetek! Aztán lenyugszanak. Nem mintha mostanság nagyon idegesek lennének…
Szép, csendes, nyugodt ősz vár Döbrögire! EGY SIKERES KVÓTANÉPSZAVAZÁS UTÁN-nagy nemzeti egyetértéssel a háta mögött!
Szagszervezeteink pedig dicséretes módon tudnak időzíteni!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

No megállj csak…! bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. vitorla123 szerint:

  Egyszerű!Európai béreket minden magyarnak.És 6 óra munkaidőt!

 2. lacii szerint:

  Bírom az optimistákat.
  Azt hiszik, hogy lesz még Október 7.
  Annyira változóban van a világ, hogy a szemeinket sűrű pislogásként fogjuk csak használni. És nézünk mint a Lyuki nyúl, hogy most mi is van
  Habár én nagyon fogom bánni, hogy a 0,9% nyugdíjemelést nem kapom már meg.
  Pedig már kinéztem a Lidliben egy zacskó csokis nápolyit.
  Egyébként meg, szép estét mindenkinek .

  • szigony szerint:

   Nagyon valószínű, hogy a célzás nem várat magára.

   Gondoljunk bele, hogy a világ megmozdult a kapitalista törekvések mint az utolsó csepp víz hatására, és ‘ buggyantja ki ‘ az emberek ellenlépéseit részint vándorlással – még -, részint helyi ‘ október 7 ‘ – ekkel !

   Látható, hogy a kapitalista rendszer végnapjait éli, tartalékainak romjain vonaglik, bármennyire IS tiltakoznak hívei ellene.

   Ismét a ‘ víz az Úr ‘ szlogen kerül az emberiség történéseinek középpontjába, persze a pontos idejét előre nem láthatjuk !

 3. szigony szerint:

  Kiegészítésül, azt tudni illik, hogy AZ az ‘ október 7 ‘ akkor volt, most egy másféle ‘október 7’ -re van szükség, és lesz IS, hiszen a világ alapvetően megváltozott !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.