Szíria

Nagy változásokat az elmúlt nap és éjszaka nem eredményezett Szíria polgárháborújában.
Alepponál/ban a helyzet tegnaphoz képest nem változott. A hadsereg szorongatja a minden utánpótlástól és menekülési lehetőségtől elvágott bűnbandákat.

Az orosz helikopterek jelenléte állandósulni látszik a térség fölött, és ez nagyon rossz jel a brigantiknak.

orhe

Aztán ahogy az már lenni szokott, az ENSZ a végveszélybe került martalóchordák megmentésére akciót szervez.
A világszervezet humanitárius ügyekben illetékes vezetője azt kérte hétfőn a Biztonsági Tanácstól, hogy eszközöljön ki hetente ismétlődő, kétnapos tűzszünetet a Aleppónál, ahol a kormányerők előrenyomulása legalább 250 ezer embert vágott el az ellátástól-így az indok.
Stephen O’Brien a BT 15 tagállama előtt riogatott a nagyváros keleti felének “kritikus helyzetéről,” és figyelmeztetett, hogy ha állandósul az ostromhelyzet, a lakosok nem juthatnak segítséghez. A hadsereg már lezárta az egyetlen nyitva maradt bevezető utat, és bekerítette a “lázadókat”. Akik-alkalmasint- gyereklefejezéssel múlatják idejüket. A világszervezet tudomása szerint július 7-e óta teljesen megszűnt az áruk és segélyek bejutása a városrészbe, és azóta se latoregyed, se muníció. Ha így mennek tovább a dolgok, a bűnbandák augusztus közepére kifogynak a készletekből.
Az illetékes azt javasolta, hogy minden héten két napon át szüneteltessék a harcokat, hogy ezalatt az ENSZ és a segélyszervezetek a szállítmányaikkal segítséget nyújthassanak a csapdába esett 250-270 ezer lakosnak.
A nemzetközi közösség nem engedheti meg, hogy Aleppóban egy újabb, minden korábbinál nagyobb ostromzár alakuljon ki- riadozott O’Brien.
Az USA által apanázsolt Szabad Szíriai Hadsereg nevú “mérsékelt” latorbanda 16. ezrede olyan mértékű veszteségeket szenvedett Alepponál, hogy a parancsnokuk “megromlott egészségi állapotára” hivatkozva távozott maradék bűnbandája éléről.
tizen
A magára hagyott társulás már jó ha egy lövészraj létszámát kiadja. A főnököt kimenekítették, hordája pedig immáron góré nélkül várja a lehetségest.

Joseph Dunford amerikai generális azzal vádolta tegnap Oroszországot, hogy szíriai beavatkozásukkal csak meghoszabbították (!) a polgárháborút!
Az ENSZ BT-ben Vitalij Csurkin orosz nagykövet pedig azt firtatta tegnap, hogy miként számol el az amerikai légierő a minapi, több mint kétszáz civil áldozatot követelő légitámadásukkal Manbidzs ellen.
Kelet-Guta martalócai az utolsókat rúgják. Jelentések szerint. A kormányhadsereg figyelme mostmár teljes egészében Damaszkusz közvetlen környékére összpontosulhat. A programfüzetben Duma, Harasta, ‘Ayn Al-Tarma, Arbeen és Zamalka településnevek olvashatók.

kghu

Az ország többi részében pedig a tegnap elkezdődött események folytatódnak. Igencsak borzolja az idegeket, hogy az izraeli légierő a Golan-fennsík Al-Baath nevű városánál lévő szíriai kormányerők állásaira indított tegnap késő délután rakétákat. Damaszkusz “barátságtalan” dolognak nevezte az akciót, amelyben egy lakóház összedőlt.
Latakia tartományban újabb 17 turkomán falu döntött úgy, hogy elegük van a háborúból, és ők is csatlakoztak a damaszkuszi kormánnyal a múlt héten békemegállapodást kötő más településekhez. Újabb 17 falu elöljárója írta alá a békeokmányt.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. 1tothgabor szerint:

  Amennyiben ilyen ütemben halad Dunford generális (Elnök Úr) szellemi leépülése, nemsokára a Szíriuszi Regionális Nagytanács Tiszteletbeli elnöke is lehet.

  Habár lehet, hogy igaza van. Lehet hogy egy harcosnak tényleg messziről kell, egy jól klimatizált helyiségből figyelnie az eseményeket. Így a gondolatai tiszták maradnak.

  Ebben az esetben az Ő gondolatai már nagyon tiszták szerintem…

 2. Próféta szerint:

  Haha…hetenként két napos tűzszünet.. Ez most háború vagy valami vicc? Legközelebb, meg önként tegyék le a fegyvert a Szír hadsereg katonái és nyújtsák oda a nyakukat a hordáknak elvágás céljából. A második világháborúban, meg porig égették a lakosságot 200.000 – 500.000 embert a drezdai bombázásban a szövetséges haderők. Pedig tudták, hogy ott már nem voltak katonák. …………..Hogy az atombomba gyújtson világosságot a nyugati sötét fejekben !!!…………..

 3. Sir Mock szerint:

  Végül is meghosszabbították a háborút, mert ha nem lépnek be akkor már valószínűleg a “”lázadók”” nyertek volna. De komolyan gondolja, hogy az lenne a normális? 😀 Habár az ő pártoltjaik, így az ő szemszögükből érthető amit mond, na de hát na…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.