A bíró hitt neki…

Nyílt titok volt, mire készül a templomi mészáros

Súlyos következményekkel jár, ha egy radikalizálódott tinédzsert csak úgy visszaeresztenek a társadalomba – ezt Franciaország saját bőrén tapasztalta a kedden elkövetett, kíméletlen templomi gyilkosság után. Egy nappal a katolikus templomi vérengzés után megdöbbentő részletek derülnek ki a szélsőséges fiatal elkövető múltjáról.

Komoly nyomás helyeződött a francia kormányra, amelynek magyarázatot kell adniuk arra, hogy mégis hogyan engedhettek szabadon egy olyan bűnözőt, aki kétszer is megpróbált Szíriába szökni az Iszlám Államhoz. A tinédszer a normandiai pap meggyilkolása előtt börtönben is ült, de kiengedték – írja a The Guardian. A 19 éves Adel Kermiche minden bizonnyal valahogy kikapcsolta elektronikus nyomkövetőjét a brutális gyilkosság előtt.

adel

Nyílt titok volt, hogy keresztény templomban akar gyilkolni
Kermiche családja már több mint egy éve próbálta jó útra terelni a radiakalizálódott fiatalt, akiről barátai is azt mesélték, hogy gyakran fenyegetőzött egy keresztény templom megtámadásával.
Diáktársai tudatlan ripacsként jellemezték, akiben sosem tudatosult, hogy a gimnáziumban tanulni is lehet.
Az egyik ismerőse elmesélte az RTL francia rádiócsatornán, hogy a templomi vérengzést olvasva egyáltalán nem lepődött meg, hogy Kermiche volt a támadó. Elmondása szerint barátja már májusban állandóan az iszlámról beszélt és többször is bizonygatta, hogyan fog megtámadni egy templomot.
Ekkor még nem hitte, hogy a radikalizálódott fiú beválthatja fenyegetőzéseit.
Elszökött, visszaküldték, kiengedték
Először 2015-ben került fel a francia rendőrség radarjára, mikor először próbált Szíriába szökni. A német rendőrség tartóztatta fel márciusban, visszaküldték Franciaországba, ahol előzetes letartóztatás alá helyezték. Két hónappal később megint megkísérelt a kalifátusba kijutni, ekkor Törökország felé. Újból elfogták, újból visszaküldték a franciákhoz, akik májusban újfent őrizetbe vették.
Az ügyészek tilatozása ellenére idén márciusban szabadon engedték, de a lábára most egy elektronikus nyomkövetőt is raktak. Hétköznap csak 8:30 és 12:30 között mehetett el otthonról, de a vasárnapi támadást ez a 4 órás időszak nem fedi le.
6 éves kora óta mentális problémákkal küszködött
A Le Monde francia lap a fiú jogi kartonjából hozott nyilvánosságra részleteket, melyekből kiderült, hogy 6 éves kora óta pszichés nehézségekkel küzdött, ami miatt rendszeresen beutalták a kórházba. A bírósági dokumentumokból viszont az is kiderült, hogy állítólag megbánta, hogy Szíriába akart utazni.
“Vissza akarok térni a normális hátköznapokba, újra találkozni akarok a barátaimmal, meg akarok nősülni” – mondta azelőtt, hogy feltételenes szabadlábra helyezték volna.
A bíró hitt neki, ám az ügyészeket nem győzte meg. Ők úgy gondolták, hogy nagyon valószínű, hogy szabadulása után újra megpróbál kiszökni.
A Charlie Hebdo szerkesztőségénél elkövetett mészárlás ihlette meg
A tinédzser megszállottsága állítólag a 2015. januári, párizsi terrortámadások után erősödött fel. A Tribune de Genève úgy tudja, a Charlie Hebdo szerkesztőségénél elkövetett mészárlás után a fiú hallgatag lett, elkezdett járni a helyi mecsetbe, és folyamatosan kioktatta a “hitetlen” rokonait az iszlám szerepéről és céljairól.
Szülei Algériából költöztek Franciaországba, családi helyzete a legkevésbé sem volt “veszélyeztetett”. Anyja, egy egyetemi tanár, az első szökése után azt mondta, hogy a fia otthon azt hajtogatta, hogy a muszlimok nem gyakorolhatják szabadon a vallásukat Franciaországban. Szerinte fia nem a saját szavait használta, látszott, hogy agymosáson ment keresztül.
A nő már az első szökési kísérlet után arra kérte a francia hatóságokat, hogy helyezzenek a fiára elektromos nyomkövetőt, de kérését rögtön visszautasították. Édesanyja szerint csak a szerencsén múlt, hogy másodszorra is sikerült elkapni, mert senki nem segített nekik.
(hirado)
Bal-Rad komm: Hát a Charlie Hedbot ebbe az ügybe belekeverni…
-Ugyanakkor a világon nincs annyi nyomkövető, hogy a galliai jogosultakra elegendő legyen! A francia társadalom nagyon-nagy árat kell hogy fizessen több évszázadon keresztüli gyarmatosító politikájáért. A gond ezzel csupán az, hogy Franciaország itt van!-Európában. Többmilliónyi megkérdőjelezhető identitású állampolgárával együtt. Meg hát liberális jogrendjével, és bénázós-tehetetlen rendőrségével és hatóságaival.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

A bíró hitt neki… bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. sándor szerint:

  nem ide tartozik teljesen, de hátha ide sikerül feltennem. az irányítók ( akik a háttérben sakkoznak) igen belehúztak, valami sürgeti őket, totális káoszba akarják dönteni európát

 2. sándor szerint:

  nem véletlen ez, egy itteni hozzászóló is felfigyelt rá, hogy fura módon minden terrorista belepusztul a tettébe, vagy magát robbantja szét, vagy lelövik

 3. sándor szerint:

  szinte minden napra akad egy mészárlás. nem vagyok hívő ember a szó megszokott értelmében, de fura módon amit a bibliájuk jósolt, pl. a világkormányzás, a megbélyegzés ( csippelés) elég jó ütemben halad

  • sándor szerint:

   Albert Pike leírta már egy év100ada, hogy lesz 3 háború, ebből 2 már pipa, a 3. is a tervnek megfelelően halad,

   • vitorla123 szerint:

    Jól látod!Budát igy foglalta el a török.Most nagyban csinálják!Ugyan az,nem kell itt semmiféle hadtudományokkal foglalkozni.Elveszik a Magyarok életerét idehaza és külföldön is.Mi az,hogy keresztezik az arabokat a fehérekkel?Normális:A monopol kapitalizmust sem az araboknál se nálunk nem lehet megvalósítani.Nyomorba döntéssel jár!Az értelmiségből nem új osztály ,hanem munkavállaló(számítógépen dolgozó) munkás lett.Belőled is aki ezt itt olvassa.Ahol lehet és tudnak ott átbasznak!A többi meg mese.Fel kell ellenük venni a harcot.Önálló,független boldog Magyarországot.Más szóval vissza a Népköztársaságot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.