ESEMÉNY LESZ a szomszédban!

Július harmincadikán Vlagyimir Putyin orosz államfő Szlovéniába látogat.

Programja két fő részből áll majd.
Programja első részében tárgyalásokat folytat Borut Pahor szlovén elnökkel és más egyéb magasrangú állami vezetőkkel.
Majd meglátogatja a Vršičben lévő éppen száz esztendős orosz kápolnát, és katonai emlékművet avat Ljubljanában. A Szlovénia területén az első világháborúban elesett orosz katonák, illetve a második világégés szovjet hősi halottainak emlékére és tiszteletére állított emlékművet fogja felavatni.
Primoz Sheligo moszkvai szlovén nagykövet tolmácsolta Szlovénia elnökének azon kérését, hogy az orosz államfő mondjon beszédet is az emlékmű avatásakor.
Vlagyimir Putyin sajtótitkára elmondta, hogy az orosz elnök programja “igencsak feszes”. De Demitrij Peszkov valószínűsíti az orosz elnök pódiumra lépését az emlékmű avatásán.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

ESEMÉNY LESZ a szomszédban! bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. peti85 szerint:

  Vajon mikor eshettek el Szlovénia területén az első világháborúban orosz katonák, mikor ott csak az osztrákmagyar és az olasz hadsereg harcolt…

  • Fergeteg11 szerint:

   Szerintem hadifoglyok, akiket a Vršič-hágón keresztül vezető út építésére használtak. Sokan meghaltak közülük.

   • vitorla123 szerint:

    Hát igen:Vissza Sztálini határokat!Ez csak a kezdet.Mindenki tudja,ott orosz tisztek és katonák haltak hősihalát Orosz anyácskáért.Magyarországon a magyar sajtót és egyetlen magyar politikust sem engedtek be az emlékmű avatására.Volt is belőle libsi anyázás.Orbán meg mint orosz ügynök (hírszerző tiszt) ezt tudomásul vette.Másként nem támogatta volna Horváth belügyminiszter annak idején!Európát csak az orosz anyácska képes megmenteni.A saját elitünktől!

 2. Kalányosi Vendel szerint:

  Csak egy kérdést szeretnék a tisztelt olvasóknak feltenni.
  Szeretném ha részletesen kifejtené valaki, hogy egy söpredék, tolvaj, gyilkos országáruló hogyan lehet”elit”? Miért nevezitek annak ami biztosan nem?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.