Hajrá Donald?!

És mit csinál Orbán, ha mégis Clintonék nyernek?

Tusványos után rövid időn belül másodszor tett hitet ma az osztrák kancellár budapesti látogatásán a kormányfő Trump mellett. Elég nagy kockázatot vállal vele.

dök

„A demokraták külpolitikája Európának rossz, Magyarországnak halálos. A republikánusok és Trump elnökjelölt úr által meghirdetett migrációs és külpolitika Európának jó, Magyarországnak az életet jelenti. Az egyik politika támogatja a migrációt, a másik ellenzi, az egyik a külpolitikában a demokrácia-építést tekinti fontosnak, a másik ellenzi. Magyarország ellenzi a demokrácia-exportot és a migrációt, ez világossá teszi, mi Magyarország érdeke.”

Ezt mondta ma Orbán Viktor kormányfő az új osztrák kancellár, Christian Kern budapesti bemutatkozó látogatásán (nyitó képünkön). Az index szerint az „évtized elszólását” produkálta, amikor a demokrácia építéséről mint kártékony külpolitikai paradigmáról beszélt, miközben valószínűleg a demokráciaexportra gondolt. Pedig nincs itt semmilyen elszólás, pár nappal ezelőtt Tusványoson Orbán kifejtette mire gondol, és szinonimaként használta két fogalmat:
„Ha továbbra is a stabilitás helyett a demokráciaépítést helyezzük előtérbe, olyan térségekben, ahol ennek sikere rendkívül kétséges, akkor nem demokráciát fogunk építeni, hanem instabilitást fogunk okozni.”
Orbán Tusványoson Trump mellett is egyértelműen letette a voksát:
„Én nem vagyok Donald Trumpnak a kampányembere, sose gondoltam volna, hogy fölmerül majd a fejemben az a gondolat, hogy a kinyílt lehetőségek közül mégiscsak ő volna a jobb Európa és Magyarország számára. Sose gondoltam volna, de a helyzet mégiscsak úgy áll: meghallgattam ezt a jelöltet, és azt kell mondanom önöknek, hogy tett három javaslatot a terrorizmus megfékezésére, és aligha tudtam volna jobban megfogalmazni európaiként azt, hogy mire lenne szüksége Európának.”
Ezzel Orbán lett az első hivatalban lévő kormány- vagy államfő a világon, aki a republikánus jelölt mellé állt, amit az index „pocsékul ütemezett, súlyos elszólásként” értelmezett, mivel nem akarnak hinni a fülüknek.
Egyáltalán nem valószínű, hogy Orbán ezt a kockázatos lépést valamilyen túlzott őszinteségi roham hatására tette meg. A magyar miniszterelnökről anélkül is mindenki sejtheti, mit gondol az amerikai elnökjelöltekről, hogy ezt nyilvánosan megvallaná. A migráció kérdésére egész politikusi identitását felépítő Orbán joggal érzi közelebb magához Trumpt, mint a migrációt az európai fősodorhoz hasonlóan tűrő-támogató demokratákat. Most Orbán mégis úgy döntött, ezt a véleményét hangsúlyosan, nemzetközi térben is hallható módon kimondja.
A kiállás Trump mellett kockázatos döntés – de a kormányfő mer és szeret kockáztatni. Orbán valószínűleg abból indult ki, hogy Hillary Clintonnal minden körülmények között reparálhatatlanul rossz a viszonya.
Régóta köztudomású, hogy a Clinton-családdal szoros viszonyt ápoló elemzők, újságírók Orbánt autokratának tartják, aki veszélyt jelent az európai demokráciára. Maga Bill Clinton mondta két évvel ezelőtt, az illiberalizmust meghirdető tusványosi beszéd után, hogy Orbán „szereti a tekintélyelvű kapitalizmust, de ezzel valójában csak azt mondja, hogy soha nem akar kiszállni a hatalomból. Maradni akar örökre, és pénzt.” A volt elnök és talán jövendő First Husband idén májusban megint előadta, hogy Orbán tekintélyelvű, és hogy diktatúrát akar. Ez előrevetíti, hogy Hillary megválasztása esetén az amerikai-magyar kapcsolatok mélypontra kerülhetnek.
Még az sem kizárható, hogy Orbánt aggasztja, hogy egy új demokrata kormányzat titkosszolgálati eszközökkel, például a kitiltási botrányhoz hasonló, de még erősebb ügyek kreálásával megpróbálja őt eltávolítani.
Márpedig ha a demokratáknál remény sincs a barátkozásra, akkor a miniszterelnök inkább mindent feltesz a másik lapra: odaáll elsőként Donald Trump, a „mértékadó körökben” lenézett, megvetett és rettegett demagóg mellé. Ugyanezekkel a mértékadó körökkel Orbán úgyis régóta hadilábon áll.
A gesztust nem fogják elfelejteni Washingtonban, ha Trump megnyeri a választást. Persze akkor sem, ha elveszíti. Már csak az a kérdés, hogy van-e valami ötlete Orbánnak arra, ha mégis Clinton lesz a befutó.
(valasz)
Bal-Rad komm: Döbrögi TUDJA!-hogy az amerikai demokraták jelentik számára a halálos veszélyt. A Gazda legelkötelezettebb hívei, akik egyik fő mecénása és egyúttal “tanácsadója” Soros! Már önmagában a Sorost ért döbrögista bántások elegendőek Vajdánk nyakának a kitörésére. A Clinton házaspár pedig készséggel vállalná föl alkalomadtán a vérengzést. Amihez az összes kellék adott. Csak a hóhér hivatalos kinevezése kell már hozzá. Amennyiben pedig Clintonnét “megválasztják” a világ elsőszámú latorállamának-az USA-elnökévé, az a Vajdánkat kivégző hóhérmester kinevezési okiratának kiállításával és szentesítésével egyenlő!
Nem véletlen, hogy Döbrögi itthoni halálos ellenségei mind-mind ott lihegnek mostanság Amerikában a jeles family környékén.
Mint ahogy Döbrögi udvaroncai Donald Trump stábja körül. (Rossz nyelvek szerint nem érkeztek üres kézzel! Igencsak szeretnék bevásárolni a hordát Trump “bizalmasai” körébe. Egyfajta biztosítást kötni érkeztek a trumpi udvartartásba.)
A MAGYAR NÉPNEK persze teljességgel mindegy, hogy végülis januártól ki fog trónolni a washingtoni Fehér Házban! A Gazdát mindenben feltétlenül kiszolgáló Clinton család, vagy az összamerikai érdekeket hangoztató Trump!
NEM MINDEGY VISZONT DÖBRÖGINKNEK!
Mert ha Clintonné lesz a Főnök?-Döbröginknek már az idei Karácsonya is nagyon nyugtalan lesz! Ha Trump lesz a Fehér Ház új lakója, Vajdánk föllélegezhet! Megúszta a tortúrát!
Döbrögi most mindent egy lapra tett fel. A Trump 19-re! Látványosan. De most legalább őszinte volt. Most nem volt, most nincs pávatánc! Túlélésének egyedüli biztosítéka Donald Trump elnöki címe!
Sokan úgy vélik, hogy Trump elnöksége jobb lenne a világ számára. Megjegyezzük: Európa számára a mindenkori amerikai elnökök csak bajt jelentettek. Szerintünk a jövőben sem lesz ez másként! Az egy más dolog, hogy néhány európai politikus milyen személyes viszonyt tudott/tud kialakítani velük.
Döbrögink mostani nyílt és őszinte kiállása Donald Trump mellett-egy kétségbeesett lépés a részéről. A vérpadról való menekülési kisérlet. Ami alighanem kudarc lesz. KOMOLY ERŐK munkálkodnak Clintonné mellett! A munkálkodás pedig-állítólag-meg is fogja hozni “gyümölcsét”! Ami Döbrögink számára bürök lesz. Akár örülhetnénk is annak, hogy szemünk láttára fogja széjjeltrancsírozni Vajdánkat. De ne örüljünk neki! Semmi okunk az örömre nem lesz, amikor látjuk Döbrögi fejét a kosárba hullani. (Némi elégtétel csak az lehet számunkra, ha belegondolunk abba, hogy mostanság Döbrögi ugyanolyan érzésekkel kel-fekszik, mint sok-sok földönfutó sorsra ítélt magyar. Mi lesz holnap…? Lesz még holnap egyáltalán a számomra? Mert Döbröginket mostanság ilyen gondok gyötrik ám!)
Efölötti kárörömünkben említjük hát most meg neki: Látod Vajda! Nagy hiba volt az első kétharmad birtokában bennmaradni a NATO-ban! MERT HA AKKOR…!-de hát előbbrevaló volt neked a pávatánc, meg a gyűjtögetés!
Valljuk meg őszintén: Clintonné elnöksége tudathasadásos állapotot eredményezhet Döbrögisztán-Vajdaság népének! Örülhetnénk hogy megszabadulhatunk végre (NEM ÁM ÖNERŐBŐL!) pökhendi vajdánktól! De csak ennyi örömünk lehet(ne)! Semmi több! Mert csak vérebet cserél a Gazda a póráz végén!
Ha Trump nyer? Az megintcsak hasonló állapotot eredményez majd! Ő meghagyja a minket marcangoló ebet, de tán csökkenti a világban lévő feszültséget.
Itt jegyeznénk meg: az amerikaiakat egy elnökválasztáskor általában a legkevésbé érdekli a külpolitika. Ők általában arra szavaznak, aki jobb sorsot ígér nekik.
Számunkra az amerikai elnökválasztás legfeljebb a világban meglévő feszültség csökkenésének örömét adná meg. Trump győzelme esetén! Nem egyebet, és nem többet!
De hát a kicsi öröm is öröm-lenne! Ha bekövetkezne!
Úgyhogy érjük be ennek ígéretével, és szorítsunk Trump győzelméért!
Többet meg úgysem tehetünk!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Hajrá Donald?! bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. 1tothgabor szerint:

  Az USA-ban nem lesz semmiféle elnökválasztás.

  Egyrészt, mert papíron már nincs USA, másrészt polgárháború lesz addigra.

  A kilakoltatásokat a cionista fasizmust már vannak akik nem bírják annyira.

  A végső probléma az ottani kisember fejében van, akik azt hiszik, az ő szar árujuk, termékük minden pénzt megér mindenki másnak.

  Hitlery Clinton e-mail botránya okozta FBI-os és egyéb testületek összeveszése miatt is könnyen lehet USA-szakadás. A legújabb, egy észak-dél és keleti part, nyugati part szakadás lehet. Keleten lehet kettő vagy több egységre szakad.

  Itt most egy süllyedő USA-ról beszélünk, ami ebben a pillanatban az 5-6 felé szakadással küzd.

  Az USA-t az “isten kiválasztott és nem hiába született népe” még birtokolja.

  Csak tudnám, hogy a “bátrak hazájában” mi a lófaszt csinálnak a fegyveres testület tagjai. Ja tudom, Dunford csillagjait kefélik.

  Hitlery Clinton fejére is ki van tűzve 1 tonna arany vérdíj. Én ezt a pokémont azért nem gyűjtöttem még be, mert azt tanították, gyengébbeket és nőket nem bántunk.

  De ha a “bátrak hazájában” a sok “kiváló harcos” nem veri be Clintonné pofáját, akkor másnak kell megtennie.

  De felmerül egy kérdés: Ha a saját hazájukat nem tartják rendben, miféle jogon pofáznak bele más dolgába?

  • Frank Freedman szerint:

   Tökéletes hozzászólás!

  • Balázs szerint:

   Jól összefoglaltad. Annyit tennék hozzá, hogy ha a nöstény ördög nyer…mocskos nagy háború lesz. Minden magyarnak és a világ minden jó érzésű emberének elemi érdeke, hogy ez ne következzen be!

 2. 1tothgabor szerint:

  Nincs kedvem ragály tonyóról beszélgetni.

  Az Ő büntetése, úgy mint a többié, hazaárulás és bűnszövetkezetben elkövetett csalás, sikkasztás, önös haszonra történő hatalommal való visszaélés vádja miatt halál lesz.

  Tudja valaki, hogy kik a sátánisták? Mármint, hogy a jelenlegi politikusok és bankárok között itt a Földön? Nincs valami lista erről?

  A mesterséges intelligencia fészkéről van valakinek híre?

  Anuról meg a 200 pacsirtájáról van híre valakinek?

  Nem kellene egy kis áramszünetet csinálni Svájcban? A CERN-nel minden fasza?

  Valaki nem akar egy kis forradalmat csinálni?

 3. Turzó István szerint:

  Hát nem mindegy, hogy a kis ‘tökszósz’ milyen lóra tesz ? Minket mindezektől függetlenül már eljátszott – bennünket, magyarokat le lehet írni! A nemzetközi ‘sakktáblán’ Magyarország már csak mint egy afféle ‘megálló ‘ szerepel, minket magyarokat már csak a ‘szokás’ miatt neveznek meg – később már azt sem!
  Az ilyen ‘csórót, akinek csak a pofája van’ úgy hívták régen a felsőbb körökben, hogy ‘hétszilvafás nemes!’

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.