Hihetetlen történet!-de igaz.

ELTÉVEDT AZ ALPOKALJA IC

SÁRVÁRRA FUTOTT BE A SZERELVÉNY RÉPCELAK HELYETT

Répcelak helyett Sárvárra futott be a szerdán reggel Szombathelyről Budapestre induló Alpokalja InterCity. A baj csak az, hogy Sárvár nem esik útba. Az utasok nem hagyhatták el a szerelvényt, a kalauz fél óra várakozás után tájékoztatta az embereket arról, hogy “technikai probléma adódott”. Az IC végül visszaindult Porpácra, majd már a megfelelő sínpáron folytatta az útját. A GYSEV-nél vizsgálat indult.

elt

Több mint egy óra késést okozott egy malőr szerdán reggel a Szombathelyről Budapestre utazóknak. A vonaton utazóktól megtudtuk, hogy az Alpokalja IC Répcelak helyett Sárvár állomáson állt meg a reggeli órákban, ami már azért is említésre méltó, mivel Sárvár elvileg nem esne útba, tájékoztatást pedig nem kaptak az utasok arról, hogy bármilyen változásra, vagy késésre kellene számítaniuk.
-Már az utazás is jól kezdődött, az előre megváltott helyjegy semmit nem ért, mert más vagonok voltak, mindenki oda ült, ahova akart. A vonaton nem volt feltüntetve, hogy hova tart, a kalauz hölgy biztatta az utasokat, hogy nyugodtan szálljanak csak fel, ez az a vonat. Aztán befutottunk Sárvárra, ami útba sem esik – elevenítette fel reggeli “élményeit” olvasónk, B-né S. Zsuzsanna. – Sárváron egy ideig semmilyen tájékoztatást nem kaptunk, a vonatról leszállni nem lehetett és térerő problémák is voltak. Kb. fél óra múlva a kalauz tájékoztatott, hogy technikai malőr történt. Nem sokkal később gépi hang közölte, hogy Hegyfalu következik és jó utazást kívántak. Hegyfalun azonban csak áthaladt a vonat, nem állt meg.
Kérdéseinket elküldtük a GYSEV-nek.
Meg is érkezett a GYSEV válasza:
Kérdésünkre fél órán belül megérkezett a GYSEV válasza. Ma reggel 6.50 perckor a Szombathelyről Budapest irányába közlekedő 917-es számú InterCity vonatot Porpác állomáson helytelen irányba, Sárvár felé közlekedtették. A vonat Sárvár állomáson visszafordult, majd Porpáctól Csorna irányába közlekedett tovább. Az InterCity emiatt mintegy 70 perces késéssel közlekedett.
A GYSEV Zrt. megkezdte az eset körülményeinek kivizsgálását. Amennyiben a késés miatt az érintett utasok kártérítési igényt nyújtanak be, azt természetesen megtéríti a vasúttársaság. A GYSEV Zrt. az okozott kellemetlenség miatt az utasok szíves elnézését kéri – válaszolt kérdéseinkre Rázó László, a GYSEV szóvivője.
(112press)
Bal-Rad komm: “…a kalauz tájékoztatott, hogy technikai malőr történt…”
Lehet hogy a masiniszta Pokémonra vadászott!
De legalább kivonatozták magukat az utasok! Meg hát olyan sztorit se tud minden nagyi előadni az unokáknak, mint azok, akik a vonaton volt: “Tudod kicsim, amikor eltévedt velün a vonat! Az úgy volt, hogy…”
Ha akkor még lesz Döbrögisztán Vajdaság, az unoka csak legyint: “Az semmi nagyi…”
Ha már nem lesz, akkor lesz az, hogy az unokának gyanús lesz a nagyi! “Félrebeszél! Hát egy vonat hogy tudna eltévedni? Doktort-rendőrt ide gyorsan!”
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Hihetetlen történet!-de igaz. bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Turzó István szerint:

    Micsoda csalódás! – hát nem Felcsúton kötött ki? Már azt hittem, hogy valami terrorista eltérítette, hogy elmondhassa – a világhírű felcsúti megállón is járt, ahol a híres magyar futballt ‘tenyésztik’ ! Mert, manapság más vasútról nem ‘szokás’ írni, ha csak nem ‘történik’ valami! Mellesleg – ha ekkora hiba történt, akkor az valami nagyon nagy hiányosságot jelez a vasútnál! Az is csak egy pénztemető, mint ahogy az utóbbi évtizedekben mindig is az volt, mert kicsatolni nagy pénzeket csak onnan lehet, ahol előfordulása van a nagy pénznek! A vasút márpedig egy ilyen cég, könnyen lelehet írni a hiányzó milliárdokat! Persze, ezek a ‘fajta’ infók nem a jobbágyak fülének valók, mert még össze húznák a szemöldöküket, hogy hát … ‘nem értjük, nem értjük!’

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.