Nemisazenyém! Acégé!

Több tízmilliós állami támogatásokat titkolt el a fideszes képviselő

Becsó Zsolt fideszes képviselőnek érdekeltsége van egy cégben, amely mégsem szerepel a vagyonnyilatkozataiban. Annak ellenére sem, hogy 54 millió forintot nyert az államtól egy teniszcentrum és egy vendégház kialakítására – olvasható a 444.hu-n.
Becsó a vagyonnyilatkozati rendszer egyik kiskapuját kihasználva hallgatott a cégről; az ő esete is mutatja, hogy a vagyonnyilatkozati rendszer csak korlátozottan alkalmas a képviselők vagyoni helyzetének ellenőrzésére – írja a portál. A trükk egyébként az, hogy a cégnek nem magánszemélyként, hanem egy másik cégen keresztül tulajdonosa.

becsó

Becsó Zsolt a Fidesz egyik legmeghatározóbb politikusa Nógrád megyében: 1998 óta parlamenti képviselő, és összesen tizenkét éven keresztül volt a Nógrád megyei közgyűlés elnöke. Testvére, Becsó Károly szintén a Fideszben politizál, volt Pásztó alpolgármestere, jelenleg önkormányzati képviselő a településen. A két Becsó testvér 2003-ban alapította meg az Ara-Coeli Kft. nevű céget, amelyet 50-50 százalékban tulajdonolnak.
Becsóék cége 2013-ban megvásárolta a Vertical Art nevű kft. teljes, százszázalékos tulajdonrészét, így Becsó Zsolt és testvére lett a cég közvetett tulajdonosa. Mivel a Vertical Artnak a Becsó testvérek cégén kívül nincs más tulajdonosa, így lényegében minden, a működését érintő ügyben ők dönthetnek. A cégek napi irányításába sem szól bele senki más. Ezé a cégé az összesen 54 milliós támogatást elnyerő hollókői vendégház és a pásztói sportcentrum.
Becsó Zsolt közölte, hogy azért hagyta ki a Vertical Artot a vagyonnyilatkozatából, mert magánszemélyként nincs benne érdekeltsége, csak testvérével közös cégén keresztül. A vagyonnyilatkozatokról szóló törvény nem részletezi a képviselők cégekre vonatkozó bevallási kötelezettségét, és a törvényhez csatolt melléklet sem teljesen egyértelmű. Ez alapján a képviselőknek a gazdasági társaságokban fennálló érdekeltséget fel kell tüntetniük a nyilatkozatban, de nincs részletezve, hogy a törvény mit ért „gazdasági érdekeltség” alatt.
(propeller)
Bal-Rad komm: “…magánszemélyként nincs benne érdekeltsége…” Csak a cégének. Az meg ugye jogi személyiség!
Így működik ez Döbrögisztán Vajdaságban! No persze korántsem gondoljuk, hogy csak a döbrögista horda egyedei dézsmálják így azt, ami még megmaradt! Csak most ők vannak a húsosfazék körül. Most NEKIK JÁR! Azaz a cégeiknek! Amik nem ők!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Nemisazenyém! Acégé! bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Turzó István szerint:

    Hozhatnánk (mint ‘magyar’-nak gondolható személyek) olyan törvényeket, miszerint az ilyen nyilvánvaló lopás, súlyos büntetéssel jár! De viszont, az elkövető egy ‘elöljáró’, aki vastag fizetéseket tesz el a megbízásáért! Az ilyen ‘példamutatás’ legalább is kétszeresen büntetendő – jobb helyeken! Na, mármost ebben az esetben a nagy kérdés, hogy mi számít ebből a szempontból ‘jobb helynek’? Hát, sajnos a mi Orbáncos rezsimünk nem az! Ez nem egy Törökország, itt nem akasztófa várja a rablókat, ha nem jövője van az ilyen ‘hasonlóaknak’! Erről már előzőekben gondoskodtak a büntető törvények átalakításánál, mert tudták előre, hogy majd lenne ‘ejnye-ejnye’! Így azután majd az ilyen esetek bírálóit lehet elítélni – a korrupt bírókkal – hogy ne legyen tovább ‘hangjuk’ a problémát feszegetőknek!

    • vitorla123 szerint:

      Lenin szerint a “dolgozók gyakorlati emberek!”A lopás az lopás,ha törvényt hoztak rá ha nem!A felelősségre vonás előbb vagy utóbb bekövetkezik! “Ne lopj!!!”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.