Szíria

Rotyog az Aleppo-katlan főzete. Martalócoknak se ki-se be. Föntről az orosz légierő ápolgatja őket, míg a város romjai között a szír hadsereg “Tigris” alakulata vadászik rájuk. A dzsihadista bűnözőhordák egyedeinek sorsa megpecsételődni látszik. Hullanak mint a legyek ősszel.

Manbidzsból sikerült tegnap mintegy háromszáz civilt kimenekíteni. Az ISIS-martalócok már érzik a vesztüket, és néhány lator úgy remél kegyelmet, hogy elengedte élő pajzsát.

Hama tartomány keleti részén a kormányerők kiszorították Al-Salamiyah térségéből a rémkalifátus pribékjeit, és megszerezték az olajvezeték fölött az ellenőrzést. Az offenzívát pedig tovább folytatják.
Deir ez-Zor helyőrsége több szakaszon is átvágta az ISIS-ostromgyűrűjét, és most kisebb helyi bekerítéseket csinálva teszik ostromlottakká az eddigi ostromlókat.
A DAESH-pribékek ellenőrizte városrészben pedig ismét alagútrobbantással rongálta a kormányhadsereg a sátánisták maradék önbizalmát.

Qneitra tartományban érdekes dolgok történnek. Az ISIS megpróbál konfliktus kirobbantani az izraeliekkel. De ezt a szándékot felfedte a szír hadsereg, és nagyon szemmel tartják a határvidéket. Ha tapasztalnak valami gyanús dolgot, gyorsan odapörkölnek.

Hasaka-tartományba ismét egymással ellenségeskednek a tartományi főváros kurd milicistái és a kormánycsapatok.
Homsz-provinciában a szír légierő tüsténkedik, és keseríti az ISIS-pribékek életét.
Az ország északkeleti részén Qamishli városában ma délelőtt nagy erejű, autóba rejtett pokolgép robbant. Igen sok az áldozat.

qim

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. TERMIN8ATOR szerint:

    Hasaka tartományban ismét ellenségeskednek a tartományi főváros kurd milicistái és a kormány csapatok. Ez már baj ! Az ISIS pedig fog igyekezni kihasználni a saját javára a torzsalkodásokat . Nem szabad lenne megegedni maguknak ilyesmit. Ha már szivből gyülölik is egymást, későbre kellene hagyniuk a számlák kiegyenlitését -mondjuk mi. Véletlenül nem az amerikai befolyásu kurdok azok akik akik nem szivlelik a kormány csapatokat ? Mert akkor az amcsiknak a keze van benne az ellenségeskedés szításában, hogy valamiképen megakadályozzák, vagy pedig lassitsák az Aleppó-i hadműveletet.

  2. vitorla123 szerint:

    MInd emögött lényegében Izrael és Amerikai érdek húzódik meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.