Donbassz

Egyre több elemző ítéli meg úgy a donbasszi helyzetet, hogy még néhány nap, és Kijev totális háborút fog indítani a Donyecki-és a Luganszki Népköztársaságok ellen.
A jelek szerint a latorhad felvonulása megtörtént, a próbalövéseket leadták. Dnyepropetrovszkban mintegy ötezer gödör kiásva, úgyhogy minden készen áll a vélemények szerint augusztus elsején megindítandó támadásra. (De mivelhogy sokan tudni vélik ezt az egyébként “titokban tartott” céldátumot, valószínűleg nem akkor lesz!)

Egyébként a hangulat jelenleg “mérsékelten forró”-várakozásokkal teli.
Az Avgyejevkán túli területen lévő latortüzérségi állásokból egész éjjel bombázták a valcmanisták Jaszinovataja ipari negyedét, és a Donyeck-Gorlovka autópálya Jaszinovataja-elágazását.
Az már nem számít kuriózumnak, hogy végig a front teljes hosszában ágyúzták-aknavetőzték a DNR területét Valcman pribékjei.
A Vasziljevka határában lévő “Juzsnodonbasszkij” vízmű épületét is ágyúzták tegnap a martalócok. Ez a szivattyútelep látta/látja el kilenc település lakosságát vezetékes vízzel. A károkat csak ma délelőttre tudták kijavítani.
De a háború árnyékában is megpróbálnak az emberek hétköznapi életet élni.
Az Azovi-tenger partján található Szedovo üdülőfaluban tegnap este megválasztották a DNR legszebb egyetemi hallgatóleányzóját, és legjobb kiállású egyetemista fiúját.
Gorlovkában viszont a háborúval együtt élnek az emberek. Tegnap megemlékezést tartottak. Tegnap volt két éve annak, hogy az első pusztító latortüzérségi sortrűz lecsapott a városra.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 13 hozzászólás

 1. TERMIN8ATOR szerint:

  https://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0ahUKEwiIn720mJbOAhUC1RQKHT-9DdAQFggcMAA&url=http%3A%2F%2Fcrimea-news.org%2Fnews-noworussii%2F125509-ukrainsko-amerikanskie-podrazdeleniya-otrabotali-morskoj-desant-pod-odessoj.html&usg=AFQjCNEYTjmzH5UWOnrYkdf-pqCysba7tA Ukrán – Amerikai tengerész gyalogosok Ogyesszában ! Admin ! ha, már a szöveg forditását nem is közlik, legaláb a fényképeket közöljék, az önök általi szöveg-szövegekhez, köszönöm !

  • aaa szerint:

   Akármit is csinálnak esélytelenek ! Az Orosz úgy megy rajtuk keresztül mintha ott sem lennének !

 2. TERMIN8ATOR szerint:

  Bizony kemény őszre számithat a DNR és LNR, de remélhetőleg még keményeb, még forróbra az ellenfél. Nekem az a gyanum, hogy ezutal Oroszország sem fogja megúszni szárazon, mert nem csak, sőt nem is Donbasz és Luganszk, a Krím félsziget a cél, hanem maga roszország . A történelem megismétlődőfélben kezd lenni azáltal, hogy az összes Európai országokból vannak csapatok az uki hadseregben. A minap közölte a novosztyi Novorosszii,, amit át is tettem a balrad hozzászólási rovatába, hogy ROMÁN EGYSÉGEK is vannak az uki hadseregben Donbasz frontján. Ugyan úgy lehetnek Magyar, vagy Szlovák egységek is. Szerintem, igencsak- NAGYOT TÉVEDJEK-nagyon közel álunk- hajszálon függ- a III.-dik összeurópai háboruhoz, csak egy rövidke lépésnyire !

  • ... szerint:

   Igazad van! Én is így érzem!
   Ha Oroszország beavatkozik, no ott baj lesz! Te is tudod csak erre várnak cionék!…
   Azt hiszem megint érdemes lesz elmenni egy rakat konzervért, kétszersültért!..

 3. robi szerint:

  Ahoz sokkal nagyobb emberek kellenének, minimum Hitler-Sztálin nagyságrendűek, ezek macskaszarok, ja meg 500 millió írástudatlan birka.

  • Vörös szerint:

   Az ő kezükben nem voltak atomfegyverek.

   • vitorla123 szerint:

    Tulajdonképpen volt atomfegyverük.Csak még nem tudták használni.Nem volt bevethető.Az elsőt magyar zsidók csinálták meg Amerikának.Hát itt az ideje,hogy nekünk is csináljanak egy-két bevethetőt.

    • vitorla123 szerint:

     Ja TZörököknek már van állítólag 90 darab.Lopták!

     • TERMIN8ATOR szerint:

      vitorla123 Török ország területén ezidáig a NATO-n belül a legnagyob az atomfegyver lerakat, ami 50 darab HIDROGÉN BOMBÁBÓL ál ezeket, ha jók az információim még akkor szálitotta Amerika Törökország területére, amikortól Törökország belépett a NATO-ba, vagyis a második világháboru végén. Ezeket a HIDROGÉN BOMBÁKAT, (TELLER EDE találmánya) az INCIRLIK-i NATO támaszponton tárolják mind a mai napig .

 4. Favágó szerint:

  Előbb még nem volt rá pénz,,már meg lett,
  Meglett vagy összedobták,?
  Vagy el sem tűnt?
  Komoly kérdések ezek,
  Megindult a közmunkások sorozása,lehet ez bármilyen álca,,ez már az,
  Szokatási szakasz,utána meg mindenkit bele,,a gödörbe,
  Helyet kell csinálni a ,,menekültnek” el kell tüntetni a fehér embert,
  Enélkül nője sem lesz szegényeknek,
  Azért nagy vége van még ennek,,nem véletlen jöttek a kínaiak sem,
  Jelentős erővel,
  Ők nem ijednek meg,,ezekkel meg kezdeni mit lehet?
  Talán addig míg közéjük nem eresztenek ,,utána illaberek nádakerek,,viszerek,,
  Az Orosszal senki sem fogja felvenni a harcot,,főleg nem a sorozott,
  Az a kevés békében megátalkodott,meg az első pillanatban beszarik ott hagy csapot is meg papot is,
  Nem véletlen lettek lehülyítve az emberek,
  Az tény hogy nem tart éveket de más is kap belőle nem csak a célkereszt,
  Utána lehet a tengerentúlról ugatni,,mikor egy embert sem tud besorozni,,
  Így hamar vége is lesz,

 5. TERMIN8ATOR szerint:

  A DNR és az LNR területén az elkövetkező napokban, A LEGMAGASAB SZINTÜ HARCKÉSZÜLTSÉGET FOGJÁK KIHIRDETNI a DNR, LNR területén található ÖSSZES katonai csapatoknak ! Nagy méretü provokációtól tartanak ugyanis, Kijev oldaláról !

 6. petymeg szerint:

  Ez,hogy fér össze a Minszk.2-vel??

 7. caporal szerint:

  Úgy hogy szabadon lehet oroszt ölni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.