“…elkezdődött a jövőjük…”

Sokan boldogan ugrálva ünnepelték, hogy elkezdődött a jövőjük. De vajon mit várnak ezek a fiatalok, mi lesz, ha egyetemisták lesznek? Néhányan megmondták…


(blikk)
Bal-Rad komm: Az egyetemi-főiskolai lét-A TANULMÁNYI IDŐSZAK!-egy bizonyos korszakban az életre készített fel. A bohémságaival együtt is. AKKORIBAN felvételizni kellett!
Állítólag ma is az életre készít fel az egyetem, a főiskola. Legalábbis azt mondják.
Most akkor kapjunk a szívünkhöz?

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

“…elkezdődött a jövőjük…” bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. M szerint:

  Alacsony tudásszinttel, szakmai tapasztalat teljes hiányával?
  A fiatal szaki, aki az itteni alacsony béreken, elpazarol 2-3évet betanulással, ő fog kelleni. A tapasztalt mérnök után kapkodnak de a bulizó tudásból ott is túl kínálat van.

 2. bizony szerint:

  HVG: “A legtöbb munkavállaló már okos irodában dolgozna
  A felmérés megállapításai szerint a dolgozók 57%-a számít arra, hogy öt éven belül okos irodában fog dolgozni, és a munkavállalók 44%-a gondolja úgy, hogy munkahelye „nem elég okos”. Ők olyan irodában szeretnének dolgozni, ahol például a fűtést, hűtést és a világítást egy automatika mindig optimálisra állítja, a tárgyalókban lévő eszközök vezetékek nélkül kommunikálnak egymással, a távol lévő kollégák videokonferencián keresztül bekapcsolódhatnak a megbeszélésbe, és hozzáférhetnek a megbeszéléseken bemutatott prezentációk és egyéb digitális tartalmakhoz is.”

  Bizony jól olvastátok, és ez nem a csak a jövő, hanem a jelen is. Ebből van (lesz) a tej, kenyér, hús, iparcikk, közlekedés. És ők millószám vannak, ezermilliárdokat nyelnek be, miközben hűtött irodákban firkálnak, grafikonokat hamisítanak, mítingelnek, pletykálnak. Velük szemben van pár száz – legfeljebb egy-két ezer politikus. Na őket sem kell félteni a milliárdjaikkal, de az EZERmilliárdok bizony az irodákra mennek el.
  Ne feledkezzünk meg a termelő rétegről sem, ők is vannak, bár a jk, az elvárásaik, meg a körülményeik egészen mások. Ráadásul ők a nyomorukban hajlamosak csak azt a pár száz politikust látni mint a vörös posztót, és semmi mást!

  • M szerint:

   Több nagy multinál dolgoztam itt és külföldön. Szélhámosság, kevésbé szervezett és hatékony és a gyártott minőség is silányabb, mint akár egy TSZ volt. Papír emberek, papír halmokban elveszve.

   • vitorla123 szerint:

    A kapitalizmust lehetetlen megszervezni!Nincs értékesítési biztonság.A megrendelést bármikor felmondhatják,a beszállított terméket nem veszik át.Példáúl azért ,hogy nem szép.ÍHát nem értem,hogy az árpám miért nem szép!Olyan árpa árpa.És ennyi!Ingyen kéne Miközben a 3000 ft-os vételár megalázóan alacsony.

    • bizony szerint:

     Magyarországon a hivatal helikopteres adószedőket küld a napszámosokra. Máshol ez csak sci-fi-ben fordulhatna elő.
     De nézzünk egy mai hírt:
     “A Nemzetgazdasági Minisztérium terve szerint január 1-jével az étel- és italautomatákat is bekötnék a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz”
     Azta! Az átlagember nézi a maffiózós filmeket, és szörnyülködik amikor a maffia körbejárja a vállalkozásokat, és védelmi pénzt követel tőlük. Ilyen csak a filmekben van -gondolja- ! Hát nem, a magyar hivatal még ennél is rosszabb!
     “Az automatás cégeknek kötelezően szerződést kellene majd kötniük egy felügyeleti szolgáltatóval, amely a technikai lebonyolításért felelős cég lesz, beszereli a felügyeleti egységet, és szervizeli, ha kell. A tervezet szerint felügyeleti szolgáltatók azok a cégek lehetnek, amelyek – az online kasszákat forgalmazó cégekhez hasonlóan – forgalmazási engedélyt kapnak auto­mata felügyeleti egységre.” Cégek … tele íróasztallal, védelmi pénzből.. tessék már látni is!
     Védelmi pénz italautomatásoktól! Röhej. Persze, mert a napszámost már nem lehet tovább adóztatni.
     De ez nem lenne Magyarország, ha az italautomatásoknál is ne lenne sóhivatal, MERT bizony van!
     “Sz. B. a Magyar Ital- és Áruautomata-szövetség elnöke szerint a rendelettervezetből kimaradtak azok a pontok” blabla.. Szövetség.. italutomata szövetség.. b+ mennyi léhűtő!!
     Egymásra kéne tenni az íróasztalokat és felérne a Holdig. Fel lehetne kapaszkodni rajta, így ötven évvel a holdraszállás után mekkora mutatvány lenne!

     Admin:

     “…azok a cégek lehetnek, amelyek – az online kasszákat forgalmazó cégekhez hasonlóan…”-Ilyen cég pedig nem sok van ám! De mit ád Isten? A Garancsi “Kötélbarát” cége köztük van!

 3. Próféta szerint:

  Ez jó…okos iroda, meg okos apja fasza és minden okos… ez a nyugati trend…
  De akkor mire mennek azzal sok analfabéta henyélő arabbal ?!! Egy Mercédeszbe beültetnek egy majmot vezetni? Attól, hogy az okos Mercédesz magától megy, a majom még széttépheti a belsejét és oda is szarhat. Meg az utasokat is kinyírhatja…. Mert fingja sincs semmiről és csak az ösztöneit követi. Milyen munkát akarnak a nyugati fejlett világban azokra bízni, akik még beszélni sem tudnak a saját nyelvükön sem? Akiknek annyi a tudásuk, hogy a puskának melyik az eleje és, hogy mit kezdjen a saját farkával. Lesz itt olyan fejlődés, hogy csak ihaj !! Száz év múlva Európában, már csak kecskepásztorok lesznek és sárkunyhókban fognak lakni. A zsidó vezetők meg néha kidugják az orrukat a föld alól, egy kis friss levegőt szívni. Aztán nosztalgiázhatnak, hogy milyen jó volt a kastélyban lakni, a tengerben fürdeni, Ferrarit vezetni, meg ilyenek..

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.