Gúr és a Maszop nem érti…

A Fidesz több intézkedése “a háború utáni baloldalhoz köthető”

Szkeptikus az MSZP „közeledési szándékával” kapcsolatban a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MSZSZ) alelnöke. Ezt Székely Tamás a Magyar Időknek nyilatkozta. Szerinte a kabinet korábban Medgyessy Péter idején váltotta be a szakszervezeteknek tett ígéreteket. Székely arra reagált, hogy több baloldali párt, legutóbb az MSZP új elnöke, Molnár Gyula is arról beszélt, hogy a civilek és szakszervezetek felé szeretnének nyitni.

– Mondjon egy baloldali pártot! – reagált erre Székely Tamás. Különben egyelőre nem keresték meg őket a szocialisták, de – mint fogalmazott – jelenleg általában a pártoknak nincs érdemi, főként a munkavállalókat érintő programjuk, amiről beszélni lehetne. Úgy látja, a Fideszen kívül mindenki legfeljebb a munka törvénykönyve módosítását sürgeti, de érdemi javaslatot senki nem tett sem a szakszervezeteknek, sem a parlamentben.
Székely szerint az utóbbi időben éppen a Fidesz hozott olyan intézkedéseket, amelyek a háború utáni baloldalhoz köthetők. Az érdekvédő példaként említett egyes államosításokat, az energetikai, közüzemi árszabályozásokat, a rezsicsökkentést, vagy hogy a taxistarifák meghatározását. Mindazonáltal nem zárta ki a tárgyalások lehetőségét, ha valamelyik párt konkrét ajánlattal keresi meg az érdekképviseletet, s ebben az esetben az elnökség fog dönteni.
A szocialistákkal kapcsolatos szkepticizmus a magánvéleménye – mondta kérdésünkre Székely. Kérdezték, és válaszolt, megerősítve, hogy a pártoknak nincs érdemi, a munkavállalók érdekeit szolgáló programja. Eddig legfeljebb azért keresték meg a szakszervezetet, hogy működjék közre aláírásgyűjtő akciókban, de ez az alelnök szerint kevés.
Ami pedig a Fidesz intézkedéseit illeti – magyarázta –, nem kevés iróniával jegyezte meg, hogy ez a párt tett a háború utáni baloldal programjába illeszkedő, nagyrészt erősen vitatható lépéseket. Más kérdés, hogy Székely a Facebook-oldalán minden kommentár nélkül posztolta a Magyar Idők cikkét, vagyis nem jelezte, hogy a szavait félreértették volna. Miközben szakszervezeti körökben azért is vitát váltott ki az üzenete, mert éppen a rezsicsökkentés miatt szűnt meg közműszolgáltatóknál munkahelyek sora.
Az MSZSZ-en belül egy munkacsoport dolgozik azon, hogy kidolgozza az elveit annak, miként viszonyuljon a konföderáció a pártokhoz és a civil szervezetekhez – közölte érdeklődésünkre Kordás László. Az elnök álláspontja, hogy valamennyi olyan politikai szervezettel készek együttműködni, amelyek hajlandók a munkavállalók érdekeinek képviseletében fellépni. Székely nyilatkozata kapcsán pedig csak annyit mondott, hogy arról nem egyeztettek.
Sajnálatosnak tartja Gúr Nándor, a szocialisták szakpolitikusa, hogy az MSZSZ egyik vezető tisztségviselője nem rendelkezik megfelelő információkkal. Az MSZP-s politikus az üggyel kapcsolatban elmondta: már korábban felvette a kapcsolatot Kordás Lászlóval, és beszéltek arról, miként tudnának közösen fellépni az Orbán-kormány kárvallottjainak érdekében.
A politikus jelezte, hogy számos alkalommal síkra szálltak a legkiszolgáltatottabbak mellett, s folyamatosan követelik, hogy a minimálbér érje el a létminimum szintjét, illetve legyen annál magasabb, százezer forint. Emellett élesen bírálják a kormány gazdaságpolitikáját, amely oda vezetett, hogy hatszázezer munkavállaló hagyta el Magyarországot. Gúr Nándor meggyőződése, hogy a szocialisták a civil szervezetekkel és az érdekképviseletekkel közösen tudnak erőt felmutatni, ezért nemigen érti, mit akart Székely üzenni.
(NOL)
Bal-Rad komm: Székely üzenete a baloldali párt hiányát illetően teljességgel érthető és jogos, ugyanakkor a döbrögista horda államosítási törekvései vonatkozásában veszélyesen dicsőítő. Döbrögiék nem azért államosítgatnak mert az úgy az ország és a dolgozók biztonságát szolgálja, hanem a FELÜGYELET MEGKAPARINTÁSA, A HOLDUDVAR POTENTÁTJAIT MAGASAN APANÁZSOLT VEZETŐI ÁLLÁSOKHOZ JUTTATNI, és jó bótokat kötni az államosított cégekkel. Az pedig tudjuk mit jelent! Az állami cégek melósainak semmi jobbat, mint a magáncégek alkalmazottainak.
De mi azt nem értjük, hogy Gúr mit nem ért Székely üzenetében?! LEHETSÉGES, hogy Székely amúgy pedig őszintén a munkavállalói érdekképviselet híve, és azért hiányolja a VALÓDI BALOLDALT, mert abban látná a munkavállalói jogok és érdekek POLITIKAI KÉPVISELETÉT!
Gúr állítja: “…felvette a kapcsolatot Kordás Lászlóval, és beszéltek arról, miként tudnának közösen fellépni az Orbán-kormány kárvallottjainak érdekében…”
Nahát ez itt a probléma! A Döbrögi-qrmány kárvallottjain kívül más qrmányoknak is vannak ám szép számmal munkavállalói kárvallottjai!
Sőt! Az egész rendszerváltásnak vannak kárvallottjai. Közülük CSAK A DÖBRÖGI KÁRVALLOTTAKRA KORLÁTOZNI a közös fellépést, finoman szólva sem elegáns! Ez olyan maszopos!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Gúr és a Maszop nem érti… bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. vitorla123 szerint:

    Az MSZP antikommunista párt.Az volt és az is marad.A kisember érdekei ellen tevékenykedik.A DSK szintén.A FIDESZ szintén a JOBBIK meg pláne ,nyíltan fasiszta.A monopol tőke érdekeit képviseli:

  2. Kónya Béla szerint:

    Mese, mese, mátka ! Fel kell lapozni arcpirulás nélkül Marxot, és fel kell idézni az alapképletet ! A TULAJDONHOZ VALÓ VISZONY (tőkés e vagy csak bérmunkás ?), A MUNKAMEGOSZTÁSBAN ELFOGLALT HELY ÉS SZEREP (vezető, vezetett, fizikai, szellemi ? ) S A KÉT ELSŐ SZEMPONT FÜGGVÉNYÉBEN VALÓ RÉSZESEDÉS A MEGTERMELT ÖSSZNÉPI JAVAKBÓL ! Ezt egy kapitalista rendszerben a tőke ill. a tőke tulajdonos vezényli, ezért az csak matatás, hogy az elosztás szférájában látszat intézkedések történnek ! Ezt hívják úgy is, hogy a kapitalizmus apológiája. (elmúlásának a halogatása) Egyetlen megoldás, a tőke korlátozása. Ennek eszköze csak egy lehet, a stratégiai ágazatok (energiaszektor, egészségügy, szociális ellátás) államosítása, a versenyszférában pedig a tervesített piacgazdálkodás lehet ! Konklúzió: mivel a szekfűsöknek semmi közük a szocialista ideológiához, csak “falbalok”, ezért ne hülyítsék a népet ! Magyarországon ma egyedül és kizárólag, csak a Magyar Munkáspártnak van olyan programja, ami a 21. századi szocializmus létrehozásának a hiteles “kottája” lehet !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.