Ki a LEG…?

Medián: A magyarok kétharmada korruptnak látja a Fideszt

A Fideszt korruptnak látja a magyar lakosság többsége, a kétharmad úgy érzi, a korrupció központilag irányított, ez derült ki a HVG és a Medián közös felméréséből.

A júniusban készített Medián-kutatás legfőbb megállapításai ezek:
a válaszadók kétharmada szerint a jelenlegi kormányra „nagy” vagy „nagyon nagy” mértékben jellemzőek a pénzügyi visszaélések, sőt, még a kormánypárti szavazók bő egyharmada is visszaélésekkel gyanúsítja az Orbán-kormányt,
a válaszolók 60%-a szerint „a korrupció Magyarországon felülről, központilag, rendszerszerűen szervezett tevékenység”,
a válaszolók csupán 15 %-a tartja kizártnak, hogy „egyes, kiemelkedő gazdasági sikereket elérő vállalkozók, mint Garancsi István, Mészáros Lőrinc vagy Andy Vajna Orbán Viktor strómanjai, vagyis hatalmas üzleti nyereségük jelentős részét valójában a miniszterelnöknek adják tovább.”
Érdekes egybeesés, hogy Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető múlt héten Tusványoson arról beszélt , mennyire büszke arra, hogy a Fidesz rendszer szinten megszüntette a korrupciót.

székó

Eszerint a felmérés szerint a korrupció a lakosságot leginkább foglalkoztató kérdések egyikévé nőtte ki magát, és az állami mutyinál és pénzlenyúlásnál már csak a rossz egészségügyi helyzetet tartják nagyobb problémának a magyarok.
Ehhez képest amikor tavasszal a Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából hasonló korrupció-felmérést készített, akkor az derült ki, hogy a korrupció egyáltalán nincs a legfontosabb problémák között az országban a megkérdezettek szerint, és a válaszadók 60 százaléka nem is tudott érdemben válaszolni arra, ki a legkorruptabb politikus Magyarországon.
(index)
Bal-Rad komm: “…A Fideszt korruptnak látja a magyar lakosság többsége, a kétharmad úgy érzi, a korrupció központilag irányított…”
-Ezt tudomásul véve, elmegy és voksol a döbrögista hordára. Hiszen Bihar Ura Fejenagy is kijelentette: “…büszke arra, hogy a Fidesz rendszer szinten megszüntette a korrupciót…”
-Azaz: a horda átnevezte a lopást. LOBBITEVÉKENYSÉG A 2010 ÓTA (a Falkaforradalom diadala óta) A MŰVELET ELNEVEZÉSE!
A másik felmérésben “…a válaszadók 60 százaléka nem is tudott érdemben válaszolni arra, ki a legkorruptabb politikus…”
-Nem is csoda! Legalább 28 év elkövetői köréből kéne kiválasztani a LEG-et! Komoly tömeg ám a kínálat!
Mondjuk mi is csak az utóbbi hat esztendő LEG-jére mernénk tippelni!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Ki a LEG…? bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. vitorla123 szerint:

    A korrupció Magyarországon a kormány irányításával ipar szerűen működik.Már a visszaszorítása is nagy dolog lenne.Példa :a mezőgazdasági támogatásomból 400 ezer forint tűnt el mások túligénylése miatt.Miből teremtem elő?Hiteleim vannak amit fizetni kellene.Akkor meg kell szüntetni a támogatást és teljes áron adni az élelmiszert.Ja,hogy akkor még több lesz az éhező?Bizony ez következik!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.