Kórózs jól mellé nyúlt!

MSZP: Kádár alatt sem kerestek ilyen “nyomorult keveset” az emberek

Korózs Lajos, a szocialisták országgyűlési képviselője szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján az Eurostat legfrissebb statisztikáira hivatkozva azt mondta, Magyarországon közel 4 százalékkal emelkedett a szegénységben és nyomorban élők száma, míg eközben Lengyelországban 6 százalékkal, Romániában 5 százalékkal, Szlovákiában 2 százalékkal, Csehországban pedig fél százalékkal javult ez az arány.

Mindez azt mutatja, hogy az Orbán-kormány az elmúlt néhány évben “Európa Bangladesévé tette Magyarországot” és az életszínvonal és a bérek területén már kivezette Magyarországot az Európai Unióból – mondta az ellenzéki politikus.
Kiemelte, a jövedelmi viszonyok az egészségügyi és a szociális ágazatban a legelfogadhatatlanabbul alacsonyak.
“Ha összehasonlítjuk, sem a második világháborúban, se Rákosi idején, se a Kádár-rendszerben ilyen nyomorult keveset ezek az emberek nem kerestek”- fogalmazott.
Korózs Lajos példaként említette, hogy míg Budapesten az egészségügyben dolgozók átlagjövedelme havi 150 ezer forint, addig Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 124 ezer, Békés megyében pedig 125 ezer forint. Ennél is rosszabb a beteghordók helyzete, akik a fővárosban 104 ezer forintot, Szabolcsban pedig csak 54 ezer forintot keresnek – tette hozz a politikus.
A szocialista politikus aláhúzta, pártjának van erkölcsi alapja béremelést sürgetni, hiszen – mint mondta – “mi voltunk az utolsó kormány, amely fizetésemelést adott az egészségügyben és a szociális szférában”.
(propeller)
Bal-Rad komm: “…a Kádár-rendszerben ilyen nyomorult keveset ezek az emberek nem kerestek…”
-Abszolút összegben kevesebbet kerestek Kórózs úr! Csakhát…! Meg is tudtak élni belőle.
Annak pedig egy természetes oka volt! LÉTEZETT ÉS MŰKÖDÖTT AZ ORSZÁG! Volt SAJÁT, ÖNÁLLÓ GAZDASÁGA, VOLTAK PIACAI!
Namost ezt a struktúrát-amit tokkal-vonóval Magyar Népköztársaság néven ismert meg-és el a világ, a Maszop nem kis közreműködésével szétverték. Elsikkasztották! Eladták! Ellopták! Tokostul-vonóstul!
Akiknek jut az ezért járó júdáspénzből, azok vígan elvannak!
Rákosit előcibálni összehasonlításként, pláne a Kádár-korszakot!-komoly balfogás Kórózs úr! Még akkor is, ha értjük mi a MONDANI AKART LÉNYEGÉT!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Kórózs jól mellé nyúlt! bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. M szerint:

  A plusz, a kisebb fizetéshez kapcsolódik, egy 20%-kal magasabb árszinvonal, mint a környető országokban.

  • vitorla123 szerint:

   A Kádár kor arany kor volt a magyarság életében.Száz éven belűl nem lehet megismételni.Mert a nép nem is hiszi,hogy még mindíg abból él.TSZ nyugdíjat kap.A mai fiatalok nem fognak nyugdíjat kapni,mert nem volt munkahelyük.Nem lesz meg a szolgálati idejük.Ezek tények!

 2. V.kutya szerint:

  Apám szavaira emlékszem, most is hallom szinte. Szidta a Kádár rendszert, mert hogy Rákosiék idején sokkal jobban keresett. Ennek valóság tartalmát nem tudom megítélni itt és most, de tény, hogy apám az 50-es évek végén egy állami gazdaság (Hortobágyi) traktorosa volt, és a fizetéséből (!!!!!!! és nem A-hitelből) – bement Debrecenben egy kereskedésbe, ahol a kirakatban már hetek óta ott volt az akkor menőnek számító, két nyeregüléses Csepel 125-ös motor, és simán megvette, és azzal jött haza, természetesen nem költötte el a fizetését erre, maradt is bőven. Ez a nyári szezonban volt, amikor kifizették a túlórákat. Aztán később, amikor elkerültünk onnan az északi iparvidékre – és már bőven Kádár volt a topon -, sokat hallottam szidni, hogy “ez már nem az, ezek már belesz.rtak az egészbe” – és hasonlók..Ő akkor élt, jobban tudta nyilván.
  Az is biztos, hogy a Vitorla által emlegetett Aranykor mindenkinek mást jelent, nekem max. bronzot 🙂 , de nem panaszkodom utólag sem, mert klasszissal könnyebb volt az élet, de semmiképp nem voltunk gazdagabbak, a kettő nem ugyanaz. Ahogy T. Gy. mondta egy Kádár koszorúzáson nagyon frappánsan: “Nem volt semmiből sok, de mindenből volt elég” – bárcsak most is így lenne!
  Én magam tehát nem az alapján ítélem meg a létezett és megélt szocializmust, ahogy nekem passzolt (vagy nem), hanem ahogy látom, hogy a sok millió magyarnak sokkal de sokkal jobb dolga, könnyebb élete volt! És itt a “könnyebben” van a hangsúly.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.