Lopásellenes referendum IS elmeszelve!

A Nemzeti Választási Iroda elnökhelyettese az ATV Egyenes Beszéd című műsorában jelentette be, hogy nem lesz meg az állami földek privatizációjával kapcsolatos népszavazáshoz szükséges 200 ezer hiteles aláírás, vagyis nem lehet majd referendumot kiírni a kérdésben.
Dr. Gáva Krisztián arról számolt be a műsorban, hogy az ívek csaknem 96 százalékos feldolgozottsága mellett 173.341 érvényes és 42.859 érvénytelen aláírást találtak,  és hátra van még nagyjából 10 ezer szignó ellenőrzése. De ha azok mind érvényesek is lennének, akkor sem jönne össze a törvényben megkövetelt 200 ezres szám.

Az elnökhelyettes elmondta: a héten már 100 százalékos lesz a feldolgozottság, és az érvénytelen aláírásokat újra ellenőrzik. A szakember arról is beszélt, hogy már tegnap minden kért dokumentumot nyilvánosságra hoztak az aláírások ellenőrzésével kapcsolatban. Gáva szerint az ellenőrök kezében is ezek az útmutatások vannak, de gyakorlott ellenőrökről van szó, hamar felfogták, hogy mit kell csinálni, ugyanis a dokumentum egyértelműen részletezi, mikor érvényes vagy érvénytelen egy aláírás.
Az elnökhelyettes kijelentette: ezek a dokumentumok sosem voltak titkosak, de mivel ez egy belső szabályzat, ezért nem adták oda azonnal a szocialistáknak. Az NVI elnökhelyettese azt is hangsúlyozta, hogy annak tartalmát csak az érti igazán, aki tudja, hogyan működik az ellenőrző szoftver.
Azért hozták mégis nyilvánosságra a dokumentumokat, mert a sajtóban olyan állítások jelentek meg, amelyek az iroda függetlenségét veszélyeztették.
Gőgös Zoltán, a szocialisták alelnöke és a párt témafelelőse telefonon reagált Gáva Krisztián szavaira.
gőgös
Mint mondta, nem értenek egyet az NVI számolási metódusával, szerintük igenis megvan a 200 ezer érvényes aláírás és mindenképpen megóvják az iroda döntését. A politikus úgy véli, a Fidesz eldöntötte, hogy földügyben nem lesz népszavazás, ezért az NVI munkatársainak úgy kell összesíteni az íveket, hogy a referendum meghiúsuljon.
Szerinte „fura és gyanús”, hogy 200 ezer aláírásból minden negyedik érvénytelen.
(atv)
Bal-Rad komm: A Maszop együgyűségére mi sem jellemzőbb, mint hogy elhitték: lesz a kezdeményezésükre referendum a döbrögista horda ellen, mert össze tudtak brusztolni negyedmillió támogató aláírást.
-Drága jó Gőgös úr! Lehet apellálni a döbrögista hordánál. Újra lehet számolni az aláírásokat is! Ám a trükk lényegét “…csak az érti igazán, aki tudja, hogyan működik az ellenőrző szoftver…”
Drága jó Gőgös úr! Ha valaki a jövőben Döbrögisztán Vajdaság területén a horda elleni népszavazásban gondolkodik, jobb ha nem aláírásokat gyűjtöget! Jobban teszi, ha szerszámosztogatásba kezd inkább.

amd

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Lopásellenes referendum IS elmeszelve! bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. ... szerint:

  Admin!
  Miért van az, hogy az oldalad rákattintás után ezer év múlva jön csak be? Rengeteg honlapot nézegetek nap mint nap, de azok szinte azonnal bejönnek, míg a Te site-odat tekeri, gondolkodik, erőlködik, csörömpöl a masina, azt nagy nyögvenyeldösősen betölti …

  Admin:

  No erre válaszolni nem tudok! Sok más érdekes kérdés is van,-de azokra sem. “Nálam is vannak” csudás történések!

  • Realista szerint:

   És milyen érdekes, a secus ä betűs, hol svájci, hol német, hol meg orosz hablatygép nincs itt. Amikor valamilyen néven felbukkan, simán ketyeg az oldal. Amikor eltűnik egy időre, az oldallal akkor mindig akadnak gondok. Nem kellene ennek jobban utána nézni?

   Admin:

   Elmondanám, hogy úgy két hete formán SZEMÉLYESEN MEGKERESETT! (Azóta a Bal-Rad-on nem jelentkezik!) Érdekes személy az szent!-de nem kell neki túlzott jelentőséget tulajdonítani.

 2. lacii szerint:

  Admin jó szórakozást a csudás történéseidhez.
  Még mindig azt mondom , hogy a Földet nem lehet senkinek sem birtokolni még jogszabályokkal sem. A Föld tisztelete és annak hiánya nagy türelemről ad tanúbizonyságot a Föld részéről.
  A Balga “ember” nem is sejti, hogy azért lépdelhet rajta, mert a Föld ezt megengedi neki.
  Végül is a türelem fogytán , és mennek a lecsóba azok akik a nagy gőgjükben azt hiszik, hogy mindent megtehetnek-.
  Egyébként meg szép napot mindenkinek.

  • vitorla123 szerint:

   Az aláírásgyűjtés elő ellenőrzés nélkül nem működik!Minimum a személyi számot ellenőrizni kell a gyűjtő pártnál.Van ennek már technológiája,nem hőbörögni kéne,hanem megcsinálni.Sajnos,az MSZP már nem képes erre. (Hála a jó istennek! sok városba már nem is léteznek!)

 3. M szerint:

  A föld a dolgozó népé! Nekem ez szimpatikusabb, mint a hozzá nem értő jogászoké, politikusoké, fittnes tanár ribiké.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.