Szíria

Oroszországban “kiszivárgott” valami fondorlatos módon egy műholdfelvétel. Egy amerikai-brit-francia közös “üzemeltetésű” légibázisról.
A gond ezzel a légibázissal mindösszesen annyi, hogy Szíriában van. A damaszkuszi kormány akarata ellenére működik. Mégpedig Aleppo-tartományban. A kurd YPG által “ellenőrzött” Kobani város egykoron Jalabiya nevű, de ma már francia tulajdonú cég cementgyárának területén. A cég neve “Lafarge”.

tat

Többnyire helikopterek és úgynevezett “tiltrotoros” (helikopter-repülőgép öszvér) légijárművek tanyáznak ott. Amerikai felségjelűek.

Egy kérdésre immár megvan a válasz: hogyan kerültek Manbidzs-térségébe amerikai helikopterek?
A másik kérdés még megválaszolásra vár: KI ADOTT ENGEDÉLYT AZ AMERIKAIAKNAK, STB. hogy Szíriria területén…?
Tegnap hadrendbe állt a szír légierő nyolc új, korszerűsített SzU-24m2 típusú harci gépe. Ezzel vette kezdetét a légierő korszerűsítése.

sziszu

Ezekkel a történésekkel együtt is zavartalanul működik a polgárháború gépezete. A leg neuralgikusabb pont Aleppo, bár inkább csak a városba bezárt latorerőknek van okuk az idegeskedésre.

Aleppo “Bani Zeid” nevű latorvárába tegnap bevonultak a “Tigrisek”! Alkig harcok árán, hiszen a területet korábban uraló Szabad Szíriai Hadsereg nevű amerikaiak által kitartott bűnbanda 16. ezrede a főnökkel együtt elillant a kerületből.
Ezzel viszont átkozottul nehéz helyzetbe kerültek az egyéb latorbandák Aleppoban. Már csak az ENSZ-ben bíthatnak?
Az Aleppoban rekedt ISIS-horda tegnap Mare városának irányába próbált meg kitörni! Ott is vesztek.
A gyűrű déli ivénél, Al-Masdar térségében gyűlt ma reggel össze a Jaysh Al-Fateh bűnbanda, hogy ott kíséreljen meg kitörést déli-délnyugati irányba. A szír kormányerők is készülnek a fogadásukra.
Északkelet-Latakiában ma reggel a Zuwayqat hegységben a Jaysh Al-Fateh és az an-Nuszra banda váratlan offenzívát indított a kormánycsapatok ellen, amelyek déli irányba kezdtek el visszahúzódni.
Szíria többi részén pedig minden változatlan.
Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. TERMIN8ATOR szerint:

  http://rusvesna.su/news/1469630036 Az Aleppói katlan teljesen bezárult, a kurdok visszavágtak a “tigriseknek” (?), a terroristák fegyverraktára felrobantva (+ videó, fotó, képek)

   • Gondolkodó szerint:

    Elolvastam, értelmeztem , DE : Aki menekült, az NEM VÁLOGAT A KAPOTT ÉLELEMBEN, hanem hálásan köszöni, NEM SZÉTHAJIGÁLJA, hanem megőrzi gondosan, NEM MAGATEHETETLEN GYERMEKEKET MAGA ELÉ TARTVA ÉLŐ PAJZSKÉNT támadja az országhatárt, hanem az elárvult gyermekeket kézenfogva, rájuk vigyázva kér normális hangnemben segítséget, melyet el fogad, és nem fikázza azt !!!!! Aki valóban ANYA és nem csak NŐSTÉNY, az letépi a tökeit, és kikaparja a szemeit annak a férfinak, aki így mer bánni a gyerekekkel !!!
    Aki valóban menekült, az nem a legdrágább iPhonokat lobogtatja–vagy éppen eldobálja , nem szarja össze a vonatok WC-ét, hanem bele szarik oda ahova kell, vigyáz a tisztaságra–elvileg egy tiszta (?????) kultúrált államból menekült el–mégha most háború is van ott, de ott sem szarhatott szanaszéjjel !!! Aki VALÓBAN menekült, SEMMILYEN téren NEM KÖVETELŐZIK a befogadóival szemben !!!! stb…stb…stb…

    Konklúzió a személyes tapasztalatok alapján : Ezek nem menekültek egyáltalán, hanem aggresszív NEM EMBEREK–igen, jól olvasod, NEM EMBEREK csak humanoidoknak látszó hím és nőstény egyedek, akik a régi fészket tönkre lakták, és új elfoglalható fészket keresnek, ahol mint “kakukk” fiókák mindent elvesznek az eredeti fészek lakóktól (ha olyan hülyék, hogy engedik), és majd ezt az új fészket is rommá lakják !!! Ám a Föld kerek, és ha ezt a népek megengedik, egyszer körbeérnek, és akkor lesz csak a Föld igazán a zombik bolygója !!!!

  • Fergeteg11 szerint:

   Szerencsére nem olyan veszélyes a helyzet. Az történt, hogy a gyűrű teljesen bezárult Aleppó körül, elzárták az összes utat és utánpótlási vonalat. Korábban a Dzsais al-Fatah nevű banda megtámadta a kurd YPG milicistáit a város általuk ellenőrzött részén (Sejk Makszúd), de visszaszorították őket, sőt a kurdok majdnem találakoztak a Tigrisekkel, akik az ellenkező irányból jöttek, a Mallah farmok felől.
   A Bal-Rad híréhez még annyit, hogy a jelek szerint egyesek nagyon komolyan gondolják az önálló Rodzsavát (Észak-Szíria kurdok és más kisebbségek által lakott része). Olyannyira, hogy azt már nem is tekintik Szíria részének, tehát nem kérnek engedélyt a szír kormánytól. De ehhez a kormánynak és az oroszoknak is lesz pár szavuk (az oroszok nem akarnak teljesen független Rodzsavát, legfeljebb föderális szerveződést javasolnak – de nem kényszerítenek -, a szír kormány pedig egyelőre még nem áll erre készen erre sem, Szíria a szemükben oszthatatlan).

 2. aaa szerint:

  Szíria Sztálingradja elkészült. Borzalmas lehet ott. A háború után elgondolkodhatnak
  a nagy demokraták, hogy a demokráciájuk hová is vezetett !

  • Pierre szerint:

   Arra hogy a ruszkik bele köptek a levesbe….

  • Fergeteg11 szerint:

   A nagy kurdisztáni demokráciaexport egyik építőköve a 2016-os ARA News, ami a kurdok által lakott (és óhajtott) területek szíriai, iraki és törökországi eseményeire fókuszál. Alapítója egy Abid Abdulmadzsid nevű figura, támogatója a hollandiai Free Press Unlimited. E szervezet mögött áll többek közt az EU, és része egy Hivos nevű stratégiai szövetségnek, amely emberi jogi, zöld- és feminista propagandát terjeszt (nem tudok hinni ilyeneknek), valamint “független” sajtót szeretne többek közt Szíriában, Irakban és Iránban is. Az ARA News főszerkesztője kritikusan viszonyul mind a szíriai kormányhoz, mind az iraki és szíriai kurd pártokhoz. Tehát a nagy demokrácia-exportőrök is beálltak Kurdisztán mögé, viszont nem azokat szeretnék nyeregben látni, akik kivívnák, többek közt Aleppóban. Ők csak mórok lennének, eszközök Aszad és a már korábban feleslegessé vált szélsőségesek ellen.

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  http://warfiles.ru/show-124032-razvedka-boem-kak-bombardirovschiki-vks-rf-vychislili-boevikov-ig-v-homse.html Ez a blog aról szól,hogy az orosz bombázók milyen felderitési szisztém szerint tudják hatékonyan megsemisiteni a dzsihádistákat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.