Diadal van!

ERRE A RENDSZERVÁLTÁS ÓTA NEM VOLT PÉLDA MAGYARORSZÁGON

A rendszerváltozás óta nem volt ilyen alacsony, 5,1 százalékos a munkanélküliség Magyarországon, az Európai Unióhoz viszonyítva is jól állunk, ahol 8,5 százalékos az átlagos munkanélküliségi ráta – mondta a nemzetgazdasági miniszter az M1 aktuális csatorna esti műsorában csütörtökön.

Varga Mihály a friss statisztikai adatokat kommentálva hozzátette, a foglalkoztatás területén van még tennivaló, a ráta 66,4 százalék Magyarországon, míg az Európai Unióban 72-73 százalékon áll a 15-64 éves korosztályban.
Hangsúlyozta, a teljes foglalkoztatottság nem nulla százalékos munkanélküliséget jelent, hanem 2,5-3 százalékosat, mert mindig vannak, akik éppen állást keresnek. Úgy vélte, ehhez Magyarország már egészen közel jutott, még mintegy 100 ezer ember munkalehetőségét kell megteremteni hozzá. Mint mondta, megfordult a helyzet, az ország egyes régióiban már egyre nehezebb munkát találni, mintegy 50 ezer üres álláshely van, ahova nem találnak megfelelő munkaerőt. Ez azt jelenti, hogy folytatni kell az átképzési programokat és támogatni a hiányszakmák képzését – jegyezte meg.
Kitért arra, hogy a fiatalok munkanélküliségi aránya is sokat javult, hat éve még 30 százalék körül volt, mostanra 13,3 százalékra csökkent. A szakképzési rendszer átalakításával, a duális szakképzéssel a fiatalok egyre inkább olyan helyen tudnak tanulni, ahol később munkát is vállalhatnak – tette hozzá. Varga Mihály a munkaadók felhívására, hogy harmadik országbeli munkavállalók foglalkoztatása is szükséges Magyarországon azt mondta, meg kell hallani a munkaadók szavát, de a jelenleg munkanélküli 230 ezer embert kell előnyben kell részesíteni.
Kiemelte, egyre inkább a munkaerő hatékonyságának növelésére kell helyezi a hangsúlyt, mert például a holland munkaerő hatékonysága jelenleg mintegy kétszerese a magyarénak.
Elmondta azt is, hogy a gazdasági kabinet közelmúltban bejelentett kialakításával hatékonyabbá és gyorsabbé válik majd a munka, mert a kormányülés helyett kabinetszinten tudnak majd döntéseket hozni.
(figyelo)
Bal-Rad komm: “…a fiatalok munkanélküliségi aránya is sokat javult, hat éve még 30 százalék körül volt, mostanra 13,3 százalékra csökkent…”
-Már hogy a fenébe ne csökkent volna! Hiszen a HATSZÁZEZERRE TEHETŐ emigrált túlnyomó többsége fiatal!
A csodálatos statisztikának a KIALAKÍTÁSÁHOZ nagy segítséget nyújt a folyamatosan csökkenő születésszám. Ha 26 évvel a rendszerváltás után a népességszám IS hatszázezerrel csökkent (ami tény) az annyit jelent, hogy annyival kevesebben születtek. Ebből a létszámból pedig legkevesebb kétszázezer fiatal MOST KELLENE hogy munkába álljon.
Javítja szépen a statisztikát az egyébként továbbra is csúcsra járatott-zömmel inkább utcaseprői elfoglaltságot jelentő-közmunkaprogram, többnyire három hónapos ciklusokban.
Plusz ugye van 250 ezer regisztrált munkanélküli. Meg legalább ugyanennyi mindenféle nyilvántartásból hiányzó aktívkorú.
Amennyiben összeadjuk a kivándoroltak, a közmunkán foglalkoztatottak, a munkanélküliek és a rendszerből kihullottak számát, világosan látható: a rendszerváltással keletkeztetett másfél milliós munkanélküliséget semmivel sem sikerült csökkenteni.
Ezzel szemben-anakronisztikus módon-munkaerőhiány kezd fellépni! Ráadásul a Ratkó-gyerekek is nyugdíjkorba érnek!
A statisztika tehát spontán módon szépül. Országkiürülés, elöregedés, közmunka!
Ilyen valóban nem volt a rendszerváltás óta!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Diadal van! bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Jocó szerint:

    Még néhányszázezer magyart elüldöztök itthonról és meg is oldódik a munkanélküliség! Mocskos patkányok!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.