Donbassz

Tegnap az ukrán kereszténység felvételének évfordulóján-Szent Vlagyimir napján-a Vlagyimir-dombon fohászkodott Nyalókakirály. Kijev és Maradék-Ukrajna trónjának tulajdonosa beszédet is mondott. Fölhívta alattvalói figyelmét egy általuk eddig nem észlelt veszélyre: Oroszország megtámadta a Birodalmat!

Mondott még persze sok más marhaságot is, de híveit leginkább azzal hökkentette meg, hogy eddigi szerepléseivel ellentétben tegnapi fellépése alkalmából józannak tűnt. Persze a produkció délelőtt esett meg.

Valcman Nyalókakirály hadovája tükrében már érthető a Donbasszt ért szörnyű pusztítás. “Azoroszokvótak!”
Merthogy a Donyecki Népköztársaság Építésügyi Minisztériuma elkészítette a háború két évének gyorsmérlegét. Tegnap közzé is tették:
Eszerint 24 ezer “objektum” vált teljesen használhatatlanná.
17 803 lakás
4233 családi ház
1676 közösségi célú épület
A listán nem szerepelnek a megsemmisült gazdasági létesítmények.
ÉS CSAK TEGNAPELŐTTIG SZÁMOLTAK! Azóta szaporodott “azoroszok” által okozott kárlista. Hát mások nem tehették! Hiszen Valcman megmondta. A zoroszok támadták meg országát!
Csakhát a tetthelyen élők másként látják. Valószínűleg jobban mint Nyalókakirály! Hiszen Kijev azért messzebb van Donbasszhoz mint Oroszország. Minden vonatkozásban.
A donbassziak pedig tegnap is és ma délelőtt is úgy érezték, hogy Maradék-Ukrajna irányából ágyúzzák őket. (A zoroszok már arra lennének?)
A donyecki repülőtér ellen tegnap este egy kb. 300 fős latorbanda próbálkozott. Nagyjából 18 órakor vette kezdetét a kísérlet. Este tízkor be is fejezték az erőlködést.

drep

Tegnap egyébként viszonylagos nyugalom volt a frontokon. Az LNR-területét “mindössze” 18 alkalommal, a DNR-t 107-szer ágyúzta a latortüzérség. Bár tegnap ugye Szent Vlagyimir ünnepe volt.
Ez a viszonylagos csend és nyugalom még mindig tart. Hétvége lesz.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.

 

Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. TERMIN8ATOR szerint:

    Én szerintem ez csak, vihar előtti ” SZÉLCSEND”.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.