Misa-frász Izraelben

Tizenkét napja történt már a dolog, de csak most kezdenek róla beszélni.
Július 17-én a Golan-fennsík felől egy pilóta nélküli repülő szerkezet hatolt be Izrael légterébe, és ott harminc percig-EGY ÖRÖKKÉVALÓSÁGIG-körözött, majd vidám döngicsélés közepette visszafordult Szíria irányába. És ahogy jött!-úgy el is tűnt.
Persze az észlelés és a távozás időpontja közötti idő alatt történt egy ‘s más, ami miatt pánikban van az izraeli légierő.

Az “Al-Monitor” izraeli hírportál írása szerint sokkoló esetek sokasága zajlott le.
Először is: képtelenek voltak beazonosítani a CSAK VIZUÁLISAN ÉSZLELHETŐ drónt. Jöttét semmiféle elektronika nem jelezte. Egyszercsak ott volt. Szemmel láthatóan ott volt.
Másodszor: életbe lépett a szokásos protokoll. “Patriot”-rakéta indult!-és elment az ismeretlen eredető drón mellett. Újabb rakéta indult! – de ez is dolga végezetlenül esett le valahol a sivatagba. Ám a drón még mindig repült.
Harmadszor: az elképedt izraeli légvédelem a légierőhöz fordult segítségért.
Izraeli vadászgép startolt, és ráközelített a célra, majd kilőtt rá egy levegő-levegő rakétát. A vadászgép pilótája majd el ájult a döbbenettől, amikor látta hogy rakétája ide-oda cikázva nagy ívben kikerülte az ismeretlen drónt, és eltűnt valahová a fenébe.
No ekkor esett meg az a dolog, hogy a drón megfordult, és kecsesen elrepült. Amit a földről is jól láttak.
A példátlan eset miatt azonnal válságtanácskozásra röffentek össze az eset miatt amúgy is válságos lelkiállapotba került izraeli illetékesek. Ám közös ülésük egyetlen eredménye az lett, hogy ki kell nyomozni a dolgokat. Mi volt az?-kié volt az?-miért nem tudták lelőni?
A pánikhangulatot pedig az a tudat váltotta ki, hogy VAN VALAMI KÜTYÜ, ami az ő akaratukon és tudtukon kívül szabadon járkálhat Izrael egén. És a híres védelmi rendszerük – mondjuk [email protected] sem ér vele szemben!
Az “Al-Monitor” szerint olyan sejtéseik vannak a szakértőknek, hogy valamiféle trükkös, új orosz akármivel volt dolguk. Ami kisebb és lassúbb, mint a nagyobb és gyorsabb repülőgépek, ezért aztán a repülőgépek ellen kifejlesztett rakétarendszereket ki tudja cselezni. Eme számukra korántsem megnyugtató magyarázatra az akciózó vadászgép pilótája még rá is tett egy lapáttal: nem a drón, hanem a kilőtt rakéta kóválygott olyan “cselesen”, hogy nem találta el a célt. Amit ő maga is csak vizuálisan észlelt, és célzott meg!
Na ez volt a frász pillanata! MI AZ, HOGY A MŰSZEREK NEM ÉSZLELTÉK?-NEM LÁTTÁK? A drónt. Amikor azért vannak, hogy észleljenek. És mégsem!
Az meg nem lehet, hogy az izraeliek tömegei-mint a prérikutyák-állandóan az eget lessék!
Az odáig rendben van hogy orosz szerkezetre gyanítanak! Meg az is rendben van, hogy egy ideje már ők is úgy gondolják, hogy jobb Misával nem bajuszt akasztani! Nem lődözni mindenféle orosz légijárművekre!
De az határozottan aggasztja az izraeli szakmát, hogy van valami, amivel szemben tehetetlenek. Ez viszont nagyon aggasztja őket!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Misa-frász Izraelben bejegyzéshez 19 hozzászólás

 1. sándor szerint:

  ez sem rossz, rinyál a mocskos usa a férgei miatt http://karpathir.com/2016/07/29/szetszakadhat-az-orosz-amerikai-egyuttmukodes/

 2. TERMIN8ATOR szerint:

  Az nem baj,hogy aggónak ráérnek,idejük van bőven .

 3. petymeg szerint:

  A hét legjobb hire!!

 4. Csaba KIss szerint:

  olyan nincsen ,hogy izrael PAL est ina. van!!! ! ezek a férgek nem is kaptak földet !!! ! a zsidócigányok ,mivel csatlósaik mehetnek a búúsba !!! !

 5. Csaba KIss szerint:

  remélem elég világosan beszéltem.

 6. Turzó István szerint:

  Kedves Admin! Ez a cikk igazán megörvendeztetett, ha lehetne még pár ilyet becsatolni! Mellesleg – honnan gondolják valakik – hogy orosz drónok voltak?

 7. Ratkai Laszlo szerint:

  Miert rogton az oroszokra gondolnak? Ez nekem magas! – Amugy, ha a hir igaz, akkor az jo! – Egy kis aggodas mindenkinek jot tesz!!

 8. naki szerint:

  Hm…..azért csak lassan a hurrá-optimista hangulattal: Izraelnek legyártották az első 5. generációs repülőgépet az orosz meg majd talán 2 év múlva lesz hadra fogható!

  Oszt’ az F-35 igencsak alacsony észlelhetőségű…….

  • Realista szerint:

   A propaganda azt ír amit akar. Én meg azt hiszem el amit akarok. Miért van az, hogy nem hiszem el a jenki propagandát? Orosz nem kommunikál felesleges propaganda fogásokat. Fejleszt, feltalálók, újit és meglepetést okoz. Jobb mint az idióta dicsekvés.

   • emilo szerint:

    “Én meg azt hiszem el amit akarok. Miért van az, hogy nem hiszem el a jenki propagandát? Orosz nem kommunikál felesleges propaganda fogásokat. Fejleszt, feltalálók, újit és meglepetést okoz. Jobb mint az idióta dicsekvés.”

    Szerinted az oroszok nem alkalmazzák a propagandában rejlő előnyöket? Szerinted mi a célja a propagandának?

  • Artur szerint:

   Nagyfelületű légieszközök sosem láthatatlanok csak kisebb radar energia verődik vissza róla,tehát később veszik észre őket.Az sz500 orosz komplexum gyakorlatilag hiábavalóvá teszi a nagyfelületű csökkent észlelhetőségű gépeket.
   Az F35-el amúgy is sok technikai problémájuk van/volt, a PAK-FA legtöbb paraméterében főleg klasszikus repülő képességek terén felülmúlja a jenki sárkányt.

   • emilo szerint:

    “Az sz500 orosz komplexum gyakorlatilag hiábavalóvá teszi a nagyfelületű csökkent észlelhetőségű gépeket.”

    Miért tenné hiábavalóvá? Az sz500-as komplekszum még nem lett élesben tesztelve lopakodó technikán. Jah, hogy azért mert azt mondják róla, hogy nem ellenfél neki a lopakodó technika? Ha Te lennél a gyártó, Te mit híresztelnél róla ha nem ezt?
    Az az 5 darab kísérleti PAK-FA is nagyon jó konstrukció valószínűleg, viszont az USA vagy 15 év előnyben van a lopakodó technológiában, ami mindenképp tapasztalati előny nekik. Simán elképzelhető, hogy felülmúlja a jenki sárkányt, azonban ha a fegyverrendszere nincs annyira hatékony, akkor simán alul is maradhatna vele szemben, mivel a mai modern légiharc technikák jóval túlhaladták az “egymástól 500 méterre manőverezünk közbe gépágyúval lőjük egymást” korszakot.

    • ... szerint:

     ” Ha Te lennél a gyártó, Te mit híresztelnél róla ha nem ezt? ”
     Ezt semmiféleképpen sem híresztelném! Már csak azért sem, mert az S-500 már létezik, és nem azért “500” a neve, hogy csak a hatótávolságot jelezze!
     Mivel nemsokára rendszeresítésre kerül, ezért, ha kiderülne hogy blőff, akkor az nagy presztzsveszteség lenne mind a cégre nézve, mind pedig az orosz fegyvergyártásra. Ez a rendszer megjelenése óta elképesztő technológiai fejlesztéseken ment keresztül! Az orosz pár perces videofelvételek is ezt sejtetik az ötszázasról. A legújabb orosz fegyverek minőségben minden katogóriában verik a nyugati rendszereket nézz utána. Még az amerikai tábornokok is vakarják a sok ismeretlen ketyere láttán a fejüket, hogy mi történt.

 9. Jocó szerint:

  Nekem akarok ünneprontó lenni, de én kicsit kétkedve fogadomezt a hírt.Addig rendben van,hogy mindenféle lézerirányzékos,hőérzékelős stb stb rakétákkal állítólag nem tudták leszedni ezt a drónt,de könyörgöm hagyományos vadászgépekre,vagy helikopterekre szerelt gépágyúval sem,aminek a lövedékeit nem lehet kicselezni vagy a vaskupolával sem ami úgy működik ha jól tudommint egy sörétes puska?!
  Bocsánat, de én ezt egyszerűen nem hiszem el.

  Admin:

  “Hagyományos” fegyverrel nem is kisérleteztek. Csak föld-levegő, és levegő-levegő rakétákkal. Ez a dologrejtélye!

 10. naki szerint:

  Az ügy érdekes pikantériája,hogy a vidáman döngicsélő drónt a zsidók nagyon is jól észlelték – így tudrak rá rakétát indítani, de azonosítani is tudták mert az bizony zsidó gyártmányú volt ! Na, innen az ismertség. Ezekből a drónokból Oroszország legalább 10 db-ot vásárolt. Searcher MK-2 a drón neve, és Oroszország liszenszben gyártja is !!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.