Nem tojik a kakas!

TOTÁLIS CSŐD A MAGÁNCSŐD

 

Továbbra sem népszerű a bajba került adósok körében a kormány által tavaly szeptemberben bevezetett családi csődvédelmi intézmény.

mcső

A csaknem egy évvel ezelőtt, több mint félmilliárd forintból felállított csődvédelmi rendszerbe mindeddig csupán 445 adós jelentkezett, annak ellenére, hogy korábban a Magyar Nemzeti Bank és a Magyar Bankszövetség több tízezerre becsülte azok számát, akik várhatóan kezdeményezik az eljárást – írja a Magyar Nemzet.
Az igazságügyi tárca ugyanakkor igyekszik „kreatívan” értelmezni a kényelmetlen statisztikákat. A Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselőnek adott válaszból az derül ki: noha 445-en kezdeményeztek magáncsődeljárást, ehhez a számhoz hozzá kell adni az adóstársak, a közeli hozzátartozók és az egyéb kötelezettek – például kezes, zálogkötelezett – számát, valamint az utóbbiakhoz tartozó családtagokat is.
Így pedig már egészen más a képlet, ez esetben ugyanis már 983 állampolgárt érint az összesen 626 millió forintból kialakított csődvédelmi intézkedés. Sőt a miniszter úgy véli, mivel az egyéb kötelezettek családtagjaira vonatkozóan a törvény nem ír elő adatszolgáltatást, akár 1100 főre is becsülhető a „csődvédelemmel kedvezményezettek” száma.
A magáncsőd szabályozása egyébként igen nagy késedelmet szenved. Lapunk nemrég beszámolt arról, hogy bár tavaly óta lehet jelentkezni a rendszerbe, még csak két héttel ezelőtt jelent meg a kormány által eddig nem tárgyalt előterjesztés, ami a magáncsődeljárás részletes szabályait tartalmazza.
(vs)
Bal-Rad komm: A qrmány által nagy garral beharangozott magáncsőd a szokásos “nesze semmi-fogd meg jól!”-parasztvakítás! A döbrögista horda “senkit sem hagyunk az út szélén” ígérgetésének a továbbgörgetése, egy látszattevékenység formájában.
A döbrögista matek viszont káprázatos! Beleszámolnak mindenkit! A “ha van egy tojásom, azt kikeltve lesz egy tyúkom! Az naponta tojik egy tojást! Ha azokat is kikeltem, azok is fognak tojni naponta egy-egy toját, amiket kikeltve újabb tyúkokkal szaporodik az állomány, és azok is tojnak. Azok tojásait is kikeltve…”-népmesére alapozva kerekítgetik a számokat. Csakhát…! Kakas lett az első tojásból! Ez a valóság. Azt viszont kukorékoltatják de cudarul!
Pedig alapjában véve életképes ötlet lehetett volna ez a magáncsőd-elképzelés!
HA AKARTÁK VOLNA HOGY ÉLETKÉPES LEGYEN!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.