Szíria

A jelek szerint rövidebb idejébe, és kevesebb áldozatába-energiájába kerül a szír kormányhadseregnek Aleppo latortalanítása, mint azt eddig bárki is gondolta volna. A városban halálos csapdába zárt bűnbandák fölszámolása az összehangolt légi és földi csapások hatására úgy olvadnak elfelé, mint a vaj a tűző napon.

apo

Jean-Marc Eyraud francia, és Boris Johnson brit külügyérek tegnap ordítva-toporzékolva követelték az aleppoi hadművelet azonnali leállítását.
A gyereklefejezéses rémségérő hírhedetté vált “Harakat Nureddin Al-Zanki” horda HÁROM ÉLETBEN HAGYOTT EGYEDE tegnap elismerte, hogy bandavezérüket-az Ammar Shaaban nevű főlatort-tegnap a kormányerők kitikkasztották.
als
A társulás meg is szűnt.
Aleppo an-Nuszra rémségei alól felszabadított Bani-Zeid városrészénak lakói ünnepeltek tegnap.

Tegnap a kormányerők “alig harcok” után bevonultak Aleppo “Ashraf” és “Layramun” kerületekbe. Az éveken át a városban arcoskodó banditák patkányok módjára menekülnek-vagy pusztulnak.

Manbidzs kalifátusistái ellen fölöttébb sikeres támadásokat intéz az amerikai légierő. Gyengül is az ellenállásuk. A helyi civilek “kissé morcosak”.

Latakia-tartományban állóháború lett a dzsihadisták nagy offenzívájából. Most aztán a hegyek közé szorulva ismét a szír légierő gondoskodik róluk. Ráadásul munkába álltak tegnap az új, SzU-24m2 szír gépek is.
Idlib-tartományban tezsvírháború ritkítja a bűnbandákat. Egyre hevesebben mészárolják egymást a “Harakat Ahrar al-Sham” a “Jaysh al-Tahrir” a “Liwaa Suqour Al-Ghaab” és a “Jund al-Aksza” pribékjei. Az ok még nem ismert, csak az eredmény: százszám pusztulnak a pribékek.
Damaszkusz keleti elővárosaiban is nagyüzemben zajlott tegnap a latorirtás.

Megfigyelők véleménye szerint hamarosan indul Deir ez-Zor és Raqqa ellen a kormányhadsereh végső támadása! (Amint Alepponál befejezték a munkát!)

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Pierre szerint:

  Nem értem hogy miért más városokkal foglalkoznak ha egyszer még Damaszkusz se tiszta? Valaki tud válaszolni?

 2. Pex szerint:

  Ez vicces, “követelték az aleppoi hadművelet azonnali leállítását”, nem ‘értem’, miért türelmetlenkednek, pár nap és leáll magától a háború Aleppónál 🙂 Akkor meg hova sietnek? Majd küldik másik tűzfészekbe az irtanivalóikat, ne féljenek, nem maradnak élve azok sem.

  • TERMIN8ATOR szerint:

   Pex ! Serintem azért mert elszálóban van a BASSAR-EL ASSZAD nélküli Szíria ÁLMA. !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.