A bankármóka vége ír módra

Három vezető bankárt börtönbe zárnak a 2008-as válságban betöltött szerepük miatt

Persze hogy nem Döbrögisztán Vajdaságban! Írországan! A világon elsőként!
Írországban ítélt börtönbüntetésre vezető beosztású bankárokat egy bank összeomlása miatt a bíróság. A felelősök számonkérésének eddigi hiánya nagyon rosszul vette ki magát az ír adófizetők körében, akiknek végső soron állniuk kellett a bankmentés 64 milliárd eurós, az ország bruttó hazai terméke 40 százalékának megfelelő számláját.

ib

A három bankárt a befektetők, betétesek és hitelezők tudatos megtévesztésében találta bűnösnek a bíróság. A vádlottak tisztességtelen, csalárd és korrupt módon 7,2 milliárd eurónyi betétállományt kreáltak nyilvánvalóan hamis tranzakciókkal – indokolta az ítéletet Martin Nolan bíró, nagyon súlyos bűncselekménynek nevezve a cselekményt.
“A nyilvánosságnak joga van arra, hogy a vezető pénzintézetek döntéseire támaszkodhasson. Amikor ezt már nem tehetik meg, minden bizalom elvész a pénzügyi rendszerben”- fogalmazott.
Az Irish Life and Permanent vezérigazgatója, Denis Casey két év kilenc hónap, az Anglo-Irish Bank pénzügyi igazgatója, Willie McAteer és tőkepiaci igazgatója, John Bowe pedig 42, illetve 24 hónap börtönbüntetést kapott. Plusz a “járulékok”.
A bíró által az ország legnagyobb becsben tartott intézményének nevezett Anglo-Irish Bank 2013 óta csődeljárás alatt áll és nyomozás folyik ellene. Az Irish Life and Permanent pénzintézetet az írországi pénzügyi rendszer átalakításakor több részre bontották és banki üzletága jelenleg 75 százalékos állami tulajdonban van.
Döbrögisztán Vajdaság bankárkasztja EGYELŐRE NEM KELL HOGY RETTEGJEN a felelősségre vonástól. Sőt! Még qrmánygaranciát is kaptak a Qrián keresztül!
Persze egyszer minden jónak vége szakad! Döbrögisztán Vajdaságban is!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

A bankármóka vége ír módra bejegyzéshez 16 hozzászólás

 1. nyolci szerint:

  “Persze hogy nem Döbrögisztán Vajdaságban”
  Ne haragudj, de ez komplett hülyeség, és még csak nem is védem Orbánt. Az egész fejlett világra igaz ez, és Orbán bármit próbált meg (adósmentés stb., legyen az bármilyen korlátozott és taktikai húzás), azonnal rászálltak. Az, hogy senki sem ment börtönbe, nem Orbán sajátossága. Ez a döbrögizés és a folyamatos cigányozás (meg a burkolt zsidózás) nagyon félrevisz minden érvelést itt, kár érte. A probléma nem Orbán személye, vagy a zsidók, a cigányok meg végképp nem. Hanem a kapitalizmus, és ezt nektek kéne tudni a leginkább.

  • vitorla123 szerint:

   Tudjuk is!!! Csak lejárt lemez és senki nem látott még kapitalistát.Nagyon elvont.Mi a ló…asz az? De Harácsoló zsidó,tolvaj cigány ,hatalmával visszaéló Döbrögi nagyon is konkrét.Vagyis nem általános,hanem konkrét érveink vannak.Ezért van 30 millió olvasónk eddig.A két oldal akár 40 is lehet.Teljesen másért cigányozunk,zsidózunk,mint a jobboldal.ÚGY IS MONDHATOM,HOGY A ZSIDÓKÉRT,A CIGÁNYOKÉRT TESSZÜK.MERT AZ EMBERISÉG KIIRTJA ŐKET,HA NEM VÁLTOZNAK MEG!Ez igaz a bankárokra is!

 2. nyolci szerint:

  Tényleg, egyszerűen idegesítő ez az itt folyó kispolgári migránsozás, cigányozás, zsidózás, orbánozás. Teljesen hamis érveket viszel a dologba. Marx forog a sírjában az ilyen hülyeségek miatt. Pont itt kéne világosan és normálisan kiállni a valódi dolgokért, nem pedig bevenni a munkásosztály megosztására kitalált faszságokat. Kár, hogy kitör belőled a habzószájú kispolgár.

  Egy jó példa: a müncheni “kanmuszlim” valójában kaneurópai volt, teljesen európai módon mészárolt, árjaként, Breivik példáját továbbfejlesztve. Na, erre mit lépsz? Mellesleg az abszolút győztes még mindig Breivik az egy akcióban megöltek számát tekintve, de ha lakosságszámra vetítünk, valószínűleg soha nem fogják megdönteni a rekordját, hiszen Norvégia lakossága 4m. Ezt csak azért írtam, hogy lásd végre, hogy itt semmilyen muszlimspecifikus izé nincs.

  • vitorla123 szerint:

   Dehogy ez a hihető,és olvasható marxizmus!A kisajátítók kisajátítását senki sem érti.Te tudod mit jelent?És hogyan?

   • vitorla123 szerint:

    Maga Marx volt antiszemita,zsidó létére amikor a kisajátítók kisajátításáról írt.Már akkor minden zsidó kézbe volt.Hagyjuk az álszent antiszemitizmust.Maga Sztálin lényegében antiszemita volt.Mert megteremtette az orosz nép uralmát.Megnyerte a háborút! Utódai pedig zsidó kézre játszottak mindent.Magyarországot is.

    • vitorla123 szerint:

     Erről beszélek!Erről beszélünk:

     A nevem T. Sipos Barbara, 25 éves lány vagyok, Londonban élek, immáron két éve. Azért írok most nektek, hogy feltegyek egy kérdést, amit én is feltettem magamnak, mielőtt elhatároztam, hogy nem folytatom tovább magyarországi pályafutásomat.

     Először elmesélem az előzményeket. Agárdon születtem, majd Budapesten tanultam magyar szakon. Négy szemesztert el is végeztem, de úgy alakult, hogy nem tudtam fenntartani magam a fővárosban. Szinte minden tárgyból jelesre vizsgáztam, maximális ösztöndíjban részesültem, aminek mértéke 15 ezer forint volt havonta. Emellett szociális juttatást is kaptam 10 ezer forint értékben, ugyanis a szüleim nem tudtak segíteni otthonról, sőt, a Diákhitelemből én adtam haza nekik. Ebből adódóan egyszerűen nem tudtam folytatni az egyetemet, dolgoznom kellett. Gondoltam, hogy majd levelező tagozaton folytatom, de aztán, amikor bekerültem a sokat emlegetett mókuskerékbe, már erre nem volt módom.

     Tetszett amit eddig olvastál? Dobj egy lájkot az oldalunkra! Köszönjük!

     Egy call centerben helyezkedtem el, direkt értékesítéssel foglalkoztam, úgynevezett “hideghívásos” rendszerben, ami azt jelentette, hogy ismeretlen, (főleg idős) embereknek telefonáltam, hogy különféle biorezonanciás készülékeket sózzak rájuk. Pontosabban nem is nekem kellett eladnom ezeket a méregdrága, de teljesen hatástalan és tudományos alapokat mellőző szerkentyűket, hanem úgynevezett “egészségnapra” invitáltam őket, ahol szűréseken vehetnek részt teljesen ingyen. A valóságban ez azt jelentette, hogy megmérték a vérnyomásukat, és 4 órán keresztül kellett hallgatniuk egy profi értékesítő rábeszélő szónoklatát, míg meg nem vásároltak valami több százezres kütyüt.

     Kitűnően teljesítettem. A jutalékom már olyan magas volt, hogy megkerestem a nettó 200 ezer forintot is vele. Szeretem az időseket, úgy tűnik, jól tudok velük kommunikálni, de miután a régebb óta ott dolgozó kollégáim elmondták, hogy valójában hova küldöm őket, szó szerint felfordult a gyomrom. A 20 perces ebédszünetet hányással töltöttem. Aznap már nem volt sikeres hívásom. Hazafelé menet befordultam a Kálvin térről a Ráday utcára. Elindultam, és az a kérdés járt a fejemben, hogy: mi a célom ezzel az egész bohóckodással?

     A 200 nettó jól hangzik, de Budapesten elment 60 az albi plusz rezsire, emellett a szülőknek felvett személyi kölcsön törlesztőjére, ami 30 ezer forintot tett ki. Bérletet is vásároltam havonta 10 ezerért. Ezzel épp a fele el is ment. Havi háromezer forintot költhettem. Ez volt magammal a deal. Nem vagyok otthonülős típus, és Budapesten azért találtam magamnak mindig társaságot, akikkel kiültünk a “Gödörhöz” vagy éppen ami jött, viszont komolyabb bulikba már nem tudtam elmenni. A ruhatáramat ebből a pénzből képtelen voltam frissíteni, hiszen napi háromezerből konkrétan a kaját tudja kigazdálkodni az ember, és ezzel be is fejeződött a történet. A call center pedig lélekgyilkos volt. A monoton, folyamatos koncentráció és a szkriptek újramondása kikészített az évek alatt.

     Szóval a Ráday utcán sétáltam, és megláttam egy kávézót. Egy hirtelen jött ötlettől vezérelve kiültem a teraszára, kértem magamnak egy lattét, és csak bambultam magam elé. Úgy éreztem, most valami mást csinálok. Nem szoktam erre jönni, nem szoktam spontán beülni egy kávézóba, de akkor és ott szabadnak éreztem magam. Csak az a kérdés pörgött a fejemben, hogy mi a célom ezzel az egész bohóckodással?

     Eszembe jutott, hogy akár lehetnék mindig ilyen, mint most. Gondtalan, súlytalan és szabad. Elegem volt a magyar politikából, a depresszióból, az acsarkodásból, és abból, hogy a tisztességesnek hazudott munkámból sem tudtam megélni. Akkor azt mondtam magamnak: “Barbi! Te egy tökös csaj vagy! Fogd a cókmókod, és húzz el innen a vérbe!” Amint ez a gondolat a fejembe fúrta magát, hirtelen jó kedvem lett. Elhatároztam, hogy meglépek. Nem érdekel semmi, elhagyom az országot, és zenét hallgatva fogok takarítani valahol, vagy bánom is én, de el innen! Elvégre: mi a célom ezzel az egész bohóckodással?

     Felálltam a kávézó teraszán, fizettem, és gyors léptekkel elindultam. Dühös voltam magamra. Rendkívül ideges lettem, amiért eddig csináltam ezt. Úgy akarok élni, hogy az életem a spórolásról szóljon, miközben egy call centerben megőröl az ördögi gépezett? Megvárjam, amíg a kapitalizmus sötétebbik felének legvérszomjasabb korcsa, a direkt értékesítés lerágja az agyamat? Ebből álljanak a napjaim? Mi lesz egy év múlva? Ugyanez? Na és utána? Semmi más, mi lenne. “Élünk, és fúj a szél.”

     Én ebből nem kérek, – gondoltam, és már aznap hirdetéseket néztem a neten. Találtam Londonban egy hotelt, ahol minibárok feltöltésére, szobák rende hozatalára és egyéb okosságokra kerestek alkalmazottat. Felhívtam őket, egy hétre rá kellett mennem interjúra. Becsapattam egy bankba, és azt mondtam, mindent vagy semmit! Felvettem 3 kiló folyószámlahitelt, írtam egy londoni magyar lánynak egy erre szakosodott csoportban, aki épp szobatársat keresett, és last minute vettem egy repjegyet. Két napra mentem haza Agárdba, hogy elbúcsúzzak az otthoniaktól. A főnökömet még aznap felhívtam, és azt mondtam: “csesszétek meg a biorezonanciás cuccaitokat!” Aztán rátettem a telefont. Ebből talán levágta, hogy mi van, mert nem hívott vissza.

     Tudtam, hogy felvesznek? Nem. Beszéltem jól az angolt? Nem, csak épp úgy, ahogy még ne tudjak letenni egy középfokú nyelvvizsgát, de azért megértessem magam. Viszont nem féltem. Egyáltalán nem. Tudtam, hogy boldogulni fogok. Ha Budapesten sikerült, ott is fog. Így is történt. Elfoglaltam a szobámat, bementem az interjúra, alig kérdeztek valamit, mondtam, hogy bevállalok mindent, ennyi elég is volt nekik. Nem sokáig kellett ott dolgoznom. Összeszedtem magam. Hónapok alatt visszafizettem a folyószámlahitelt, amit kezdő forrásnak vettem fel, kaptam egy jobb állást, mostanra már meglehetősen jól beszélem az angolt, lettek itt barátaim, nem stresszelek, meg tudok élni a béremből, a munkám valóban tisztességes, és hogy mi a különbség? Jól élünk, és fúj a szél…

     Drága itthon maradt magyar fiatalok! Nem buzdítalak titeket semmire, csak hogy tegyétek fel magatoknak a kérdést: mi a célotok ezzel a bohóckodással?

     Üdvözlettel,

     T. Sipos Barbara
     egy boldog, angliai magyar lány

     • emilo szerint:

      Vitorla

      Ahogy az ilyen cikkeket kell, úgy van megfogalmazva. Profi! Mi célból íródhatott? Melyik oldalról van egyébként?

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  Én úgy tudom, hogy az Írországi eset a bankárokkal nem az elsőeset a világon ! ha jól tudom volt már ennél elsőb “eset” is, mégpedig Izlandon. Ha roszul emlékszek,úgy javitsanak ki.

 4. M G Miklós szerint:

  A szabadkőműves, cionizmust támogató, palesztin ellenes Breivik nem a legjobb ellenpélda.
  Ukrajnában sem ukrán zászlót lobogtatott a puccs idején a szélsőjobb.
  Vagy: ”A Haaretz beszámolója szerint Volodymyr Groysman miniszterelnökké választásával a történelem során most először választottak Ukrajnában zsidó származású miniszterelnököt.”
  Vagy élő példa volt a Szaakasvili kormány, és parlamentje, illetve az ott lévők állampolgársága.
  Végig kell nézni az EU parlamentjein, és magán az EU vezetésén. Hát nem éppen magyar kinézetűek.
  Amikor a Jobbik ( Ők is csak megjátsszák magukat – FIDESZ kisöccse.) felvetette a kettős állampolgárság törvényét, mi volt a válasz, a képviselők egy jó része kitűzte a sárga csillagot. Majd zsidók tömege vonult az utcára, a magyar népet fasisztázva.
  A magyar parlamentben szinte egy magyar sincsen.
  A mai kormány tagjai meg messzebb vannak tőle, mint a tyúk az ABC-től.
  A mostani ukrajnai kormányról meg ne is beszéljünk.

  Vagy nézzük meg kiknek a kezében van a City of London(állam az államban). A napóleoni háborúk óta a Rothschildok kezében.
  Vagy lehetne vizsgálni tulajdonosi körét.
  Hogyan születtek a világháborúk? Marx janus arcú volt. Miután összeszedte mások írásaiból a saját ideológiáját, ezt tárva a világ népei elé, a háttérben a saját fajtájának világhatalmáról elmélkedett.
  A lenini forradalom, de a tanácsköztársaság is zsidó hatalom volt, a kapitalizmus pedig kezdetektől fogva.

  Ebben az országban a lopások, rablások, nemi erőszakok, gyilkosságok zömét cigányok követik el.
  Csak meg kell nézni egy börtönalj összetételét.

 5. Jocó szerint:

  Álom álom édes álom…………

 6. Frank Freedman szerint:

  Hogy döglene meg az összes “deviza”-hitelt kitervelő sz..házy az (i)gazságügyi szervek vezetőivel együtt!
  Ps: meg a többi mocsok is mehetne a levesbe, akinek joga és egyben kötelezettsége ( Btk. 305. §.) lett volna annak a bűncselekmény sorozatnak a feltárása!

 7. aaa szerint:

  A (deviza) hitel fevételéhez is két fél kell. Nekem is kínálták autóvásárláshoz. El is küldtem őket jó messzire. Vettem egy használtat sokkal olcsóbban. A mai napig kiválóan üzemel. Így is lehet gondolkozni.
  Volt olyan ismerősöm aki egy – két évente cserélte az autóját hitere….
  Az egy más kérdés, hogy az államnak nem lett volna szabad engednie az egészet.

  • vitorla123 szerint:

   Az állam volt érdekelve a devizahitelezésbe.Pénzt kellet kibocsátani fedezet nélkűl.Igy a hitel volt a kibocsátott pénz fedezete és az árak fokozatosan százszorosára nőttek.Vagyis az állam az adósságát fedezet nélküli pénzel fizette ki.Amit most a devizahiteleseken akarnak behajtani.Ez történt röviden.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.