Donbassz

“Maradék-Ukrajna és a Minszk-2 megállapodás sorsa Szíriában, Alepponál ezekben a napokban dől el” – nyilatkozta tegnap Kijevben Ruszlan Bortnyik, az Ukrán Politikai Menedzser és Elemző Intézet vezetője. Meglátása szerint az Alepponál sikerre vitt hadműveletek után (Moszkva részéről) immár nagyobb figyelmet fog kapni a donbasszi helyzet. Szerinte akár már augusztus második felében léphet a kijevi Rada az egyik kardinális minszki pont, a választások ügyében.
Lehet hogy erre reflektált Alekszander Zaharcsenko a Donyecki Népköztársaság elnöke, aki ma délelőtt ismertette Donyeckben Donbassz békefeltételeit a kijevi juntával.

zny
1. Donbassz egész területéről az ukrán csapatok visszavonása.
2. Valamennyi fogoly-hadi-és politikaiak-szabadon bocsájtása.
“Csakis és kizárólag ezen feltételek kijevi teljesítése esetén vagyunk hajlandóak Ukrajnával a békeszerződésre!” – jelentette ki Alekszander Zaharcsenko.
Kijevben szemmel láthatóan más “megoldásban gondolkodnak Vacman Nyalókakirályék. Nagyon úgy tűnik, hogy megkezdődött a Luganszki Népköztársaság területén lévő “kijelölt célpontok” belövése is. Az eddigi viszonylagos nyugalom után mára virradóan és a délelőtt folyamán az LNR-területét 28 alkalommal ágyúzta a valcmanista latortüzérség. Húsz esetben 152 milliméteres tarackokból nyitottak tüzet, a többi alkalommal pedig 120 milliméteres aknavetőkből lőttek.
Lozovoje, Kalinovo és Kalinovka milicista állásait lőtték. Rajevka és Mologyezsnoje településeket BMP fegyverzettel sorozták egész éjszaka. Ma délelőtt is folytatódtak a belövések.
A DNR “célterületek” már belőve. Ott csak a megszokás miatt-szinte minden métert lőnel Valcman latortüzérei.
Makejevka, Jaszinovataja, Zajcevo, Gorlovka, Donyeck-északi-déli félív, Dokucsajevszk, Kominternovo, Szahanka. És ami köztük van. Nyolc civil sebesültet produkálva tegnap este óta. Egy népköztársasági katona elesett Dokucsajevszknél.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.