Szíria

Alepponál/ban kritikus időszakához érkezett a szíriai polgárháború. Kritikusabb a helyzet a kormányellenes banditahordák számára, amelyek tegnap már egészen kilátástalan helyzetbe kerültek. Fegyverletételre szólította fel mindegyik bűnbandát a damaszkuszi kormány. Ha ennek-és a civilek szabad elvonulásának biztosítására felszólító felhívásnak-nem tesznek eleget, úgy a kormányhadsereg és a vele szövetséges milíciák gondoskodnak arról, hogy a következő-viszonylag rövid időn belül-mielőbb és mindannyian Allah színe elé jussanak.

Egyöntetű szakértői vélemények szerint Aleppo felszabadítása a polgárháború gyors befejezését fogja eredményezni.
Az Aleppo Bani-Zeid – nevű dzsihadista fellegvárát elfoglaló kormányerők az an-Nuszra banda “kőszergyárára” bukkantak. Itt fabrikálták össze az “ördögágyúk” gázgránátjait. A föllelt mennyiség fél Aleppot képes lett volna lesöpörni a földfelszínről.
A város Daesh által birtokolt kerületéből is igyekeznének a civilek menekülni a damaszkuszi kormány felhívása nyomán, hogy a hadsereg csak a latrokkal kelljen hogy foglalkozzon. Tegnap 24 helyit végeztek ki igen látványosan, a szokásos körítéssel az ISIS-pribékjei, mert megorrintották hogy a távozás gondolatát forgatják a fejükben.
kivm
A hír hallatán a hadsereg beigérte nekik, hogy legfeljebb egy héttel élik túl áldozataikat.
Manbidzs kalifátusistáit tegnap ismét bombázták az amerikaiak. Hogy mennyi lett ismét a civil áldozat?-azt majd később megtudjuk.
Szerencsétlen helyi civilek menekülnének Manbidzsból is. A kormány felhívása hozzájuk is eljutott. Ám az ISIS-horda itt is “nagyon marasztalja” őket.
Deir ez-Zor ISIS-pribékjeit egész nap permetezte a szír légierő.
Észak-Latakiában visszájára fordult az an-Nuszra és csatolt részeinek “offenzívája”. A Zuweykat-hegységben az életükért küzdenek immár a tegnapelőtt még diadalmas győzelmet hirdető banditacsapatok. A levegőből hol a szír, hol az orosz légierő gépei irtják őket. A kormányhadsereg pedig önjáró tüzérséggel veszi ki részét a latorirtásből.
Megkezdte tegnap munkálkodását az orosz légierő Tu-214R felderítő repülőgépe is, amely néhány napja érkezett a Hmeymim-légibázisra. Megfigyelők szerint ez a gép kulcsszerepet fog játszani a Törökország felől esetlegesen jelentkező veszély elleni küzdelemben.
tup
Ugyan Kardigan szultám mostanság eléggé a pancserpuccsistákkal van elfoglalva, és folyamatosan Moszkva felé dobálja a puszikat, de akad néhány szemmel tartandó amerikai (NATO) bázis a környéken. Ráadásul éberségre intő Kerry amerikai külügyér tegnapi morgolódása az Aleppo martalócai ellen indított műveletek miatt. (No meg valahogy Manbidzs civiljeinek további amerikai lebombázását sem ártana meggátolni. Hírlik, hogy ez a Tu210R erre is alkalmas.)

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. TERMIN8ATOR szerint:

    Merem remélni, hogy Rakkát sem fogja az ISIS kezén hagyni Bassar- el Asszad elnök.

  2. Gonda István szerint:

    Ügyes orosz húzás párhuzamba állítani Aleppót és Manbidzst. Ha az amcsik bombázzák Manbidzst, akkor az oroszok is azt teszik Aleppóval. Ha a kurd csapatok szűkítik a gyűrűt Manbidzs körül, akkor a szír csapatok is azt teszik Aleppónál. Várhatóan egyszerre fogják elfoglalni a 2 várost, és akkor Aleppó elestét simán le kell nyelnie az USA-nak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.