Vajdaálom

Orbán forradalomra készül Európában, átvenné a vezetést is

Orbán Viktor szellemileg fényévekkel van az európai kollégái előtt, és így valóban vezeti Európát. Ennek ellenére mindig körön kívüli politikus marad, ez törvényszerű karaktere – G. Fodor Gábor, a Századvég igazgatóhelyettese fogalmazta meg ezt a némileg túlzó értékelést egy héttel ezelőtt, a miniszterelnök tusnádfürdői beszéde után. Munkatársunknak viszont a kormányoldalon azt mondták, hogy Orbán Viktor nem néptribuni, hanem intézményesített európai posztot céloz meg.
Forrásaink politikusi pályaívének e lehetséges stációját 2022-re datálják, de az eseményektől függően – például a bevándorlás, terrorcselekmények vagy épp a Brexit hatása ­miatt – akár ciklus közben is látnak rá esélyt.

dölu

Azt a miniszterelnök is tudja, reálisan nincs esélye arra, hogy az uniós politikai testület, az Európai Tanács elnöke legyen a lengyel, azaz szintén közép-európai Donald Tusk mandátumának lejárta után, az unió kormányának, az Európai Bizottságnak a vezetése pedig „lázálom” lenne a részéről. De – teszik hozzá forrásaink – egy új EU-intézmény élére aspirálhat, ha a Brexit után a V4-eknek sikerül „forradalmasítani” Brüsszelt, visszaszorítanák például az Európai Parlament túlhatalmát, csakúgy, mint az Európai Bizottság politikai szerepvállalását.
Ami Orbán uniós szerepvállalását illeti, a jelenlegi előkészítő fázisban a miniszterelnök változatlanul revolverezi, gyengíti Brüsszelt, azt sulykolja, hogy a európai politikai elit, vezetés megbukott, a progresszív erő, a kreativitás, azaz a bölcsek köve a közép-európai térségben keresendő. Sőt, szerinte, ha arról beszélünk, „hogyan képzeljük el Európa fővárosát, akkor gyakrabban jut eszünkbe Budapest, mint Brüsszel”. A platform azonban változott: a Brüsszel elleni háborúját immár nem magányos fekete bárányként, hanem a V4-es pozícióból szeretné megvívni, e „mini-EU-s” szövetség mögé pedig – egy uniós bevándorlásellenes hadseregtől elhatárolva – közös haderőt is szorgalmaz. A „jogalap” most az uniós szerepvállalására az az általa rendelt Századvég-felmérés, amely az ő helyzetelemzését és értékelését igazolja: az európaiak 60 százaléka szerint egyértelmű a terrorizmus és a migráció közötti összefüggés, 63 százalékuk szerint pedig a migráció megváltoztatja Európa kultúráját. Ősszel pedig nyilván a kvótaellenes népszavazás eredményével számol.
Forrásaink egy másik lehetséges forgatókönyvről is beszéltek: ha sikerül 2018-ban a Fidesznek kétharmados többséget szereznie, az euró­pai szerepvállalását pedig például Angela Merkel jövő tavaszi győzelme a német választásokon nehezített vállalkozássá tenné, nem kizárt, hogy Orbán Viktor megcélozná a Sándor-palotát. Áder János utódját szintén jövő tavasszal választják meg öt évre, azaz a következő parlamenti választás évében járna le hivatalosan az új államfő mandátuma is, forrásaink szerint viszont ettől függetlenül a 2022-es parlamenti választások előtt meg lehetne választani az immár prezidenciális jogkörökkel bíró új köztársasági elnököt.
Ez esetben a miniszterelnöknek egyszerűen csak át kell költöznie a Várban a karmelita kolostorból a szomszédos Sándor-palotába – ahová 2000 óta készül.
(NOL)
Bal-Rad komm: Persze a sok “HA” közé befér egy a Vajdánk elképzeléseibe nagyon nem illő, nagyon nem kívánt szcenárió is: életfogytig Birobidzsan! Vagy Csukotka! 1989 óta kinéz neki IS egy ottani örök lakhely.
NEM DÖBRÖGIN MÚLIK A DOLOG! HANEM RAJTUNK! ÉS EZT Ő IS TUDJA-ŐK IS TUDJÁK!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Vajdaálom bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. V.kutya szerint:

  Itt egy szenzációs komment a témáról, olvassátok:
  http://kolozsvaros.com/2016/07/30/hogy-rogyna-mar-a-fejedre-az-a-turulfosta-egbolt/

 2. Smith szerint:

  Tudom többször írtam már, de most aktuálisabb, mint bármikor: “Ha ez az ember még egyszer hatalomhoz jut, Isten óvja Magyarországot, de még Európát is.” (Vaclav Havel) 2002-ben mondta ezt Havel, ezek szerint jövőbelátó képességekkel rendelkezik.

  • V.kutya szerint:

   +1
   Én is megkérdeztem már sokaktól, ismerősöktől, és fórumokon:
   hogyan lehetett egynél többször megválasztani Orbán Viktort? Milyen tudatmódosító szer kell ahhoz?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.