Végjáték Alepponál?

Több politikai és katonai elemző is úgy véli, hogy már akár a hét végén megtörténhet Aleppo birtokbavétele a damaszkuszi kormánycsapatok és szövetségeseik által.

köszike

Az tény, hogy a harcok már mindenfelé a városban dúlnak, és a banditák hanyatt-homlok menekülnek az előrenyomuló kormányerők elől.
Csak ma délelőtt mintegy ezer aleppoi civilnek sikerült kicsusszannia a város keleti részéből, a hadsereg által biztosított három “egérút” valamelyikén.

mene

Szergej Sojgu orosz honvédelmi miniszter intézkedésére ma az orosz hadsereg szíriai kontingense a latormentesített városrészekbe humanitárius segélyszállító konvojokat vitt, és megkezdték a lakosság közötti szétosztást. A még kritikus-nehezen megközelíthető-helyekre repülőgépekről szórják le az élelmet.
Legalább kétszáz lator is hallgatott a damaszkuszi kormány békeajánlatára. Ezek a fegyvereiket letéve a negyedik-SZÁMUKRA BIZTOSÍTOTT KÜLÖN ÚTON-távozhattak. (Csak remélni tudjuk, hogy nem jutottak messzire!)
Az Al-Mashdar hírügynökség úgy tudja, hogy Damaszkusz környékén is komoly kormányoffenzíva indult ma kora délután, miközben Idlib-tartományban is fokozódik a kormányhadsereg nyomása a terrorhordákra.

szrak

Deir ez-Zor pedig már tarthatatlanná vált az ISIS-pribékek számára. Csakhát ott meg olyan dillemával szembesülnek, hogy vagy belefulladnak az Eufráteszbe, vagy szitává lövetik magukat. Valljuk be őszintén, hogy más alternatíva nem létezik a számukra!
Törökországban Kardigan pedig már lassan azt sem tudja hova kapjon?! A pancserpuccs kitervelőit és kivitelezőit jó lenne minél előbb biztos helyen tudni, civakodni szövetségeseivel, és odafigyelni a kurd vidékekre.
A kurd PKK lecsapott a török hadsereg járőrére. Pedig a videon látható, hogy a török katonák gyanítanak valamit. A rajtaütésben öt török katona halt meg.
A Csukurudzi tartományban fekvő Hakkari településen is megtámadott a PKK milíciája egy török katonai áteresztőpontot. Ott is meghalt öt katona, nyolc pedig megsebesült. A gerillák az esemény után fölszívódtak.
Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Végjáték Alepponál? bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Tarna szerint:

    A határon elfogott migránsokat katonai kiképzésben kell részesíteni és azonnal vissza kell vinni, hogy harcoljanak az ISIS ellen.
    Hogyha ez a gyakorlatban működne, NEM KELLENE KERITÉS!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.