Zsák és a foltja

VAJON MILYEN MÉLYEN VAN BEÁGYAZVA A FIDESZ A SZERVEZETT ALVILÁGBA?

Kubatov Gábor egy ovis ünnepségen ült Vizoviczki László maffiózó, a budapesti éjszaka akkori ura mellett 2012-ben. Nyilván lehet véletlen az, ha két ember ugyanabba az óvodába jár, de ha politikus vagyok, talán nem ülök egy hírhedt bűnöző mellé, és nem trécselek vele. Persze kivéve, ha valójában kollégák vagyunk.

kuvi

Az elmúlt időszakban sorra kerülnek ki a dokumentumok, amelyek a Fidesz egyes vezető politikusai és az alvilág szereplői közötti kapcsolatokról szólnak (no, meg az ellenzék bizonyos politikusainak kapcsolatáról). Ezek a dokumentumok rendre a Jobbik-közeli N1 tévén látnak napvilágot (kivéve a Potrik-Rogán ügy, mert annak napvilágra hozatalát Juhász Péternek köszönhetjük). Ne legyünk vakok, ez már a 2018-as kampány része, méghozzá Simicska Lajos és Orbán Viktor, azaz a Jobbik és a Fidesz csatájának része.
De attól még ezek a dokumentumok valósak, és a valóság egy részét mutatják meg.
Feltehetőleg Kubatov Gábor se véletlenül kapott levelet Vizoviczkitől, amelyben a maffiózó azt kérte, hogy a Fidesznek adott kampánytámogatásokért cserébe hozzák ki a sittről. Nem ír véletlenül egy ilyen levelet egy maffiózó, és nem randomra válogatja ki a címzettet.
Kubatov Gábornak pedig nem ez az egyetlen levél a kapcsolata az alvilági körökhöz.
Például a Nemzeti Választási Irodában az MSZP vasárnapi boltzárról szóló kérdésének beadását megakadályozó kopaszok korábban a Fradi Security alkalmazottai voltak (a Fradi elnöke pedig Kubatov), majd pár héttel a balhé után a Fradi egyik fő támogatójának, a Főtaxinak a védelmében léptek fel. Közben Kubatov titkárának osztálytársa kísérte a nőt, aki népszavazási kérdésével megelőzte az MSZP-t.
De a Fidesz-székházban zajló demonstrációnál is a volt Fradi Securitysek, élükön Sz. Ferenccel, a korábban gyilkosság miatt elítélt férfivel léptek fel. És Sz. Ferencnek van közös fotója a választási irodánál fellépő kopaszokkal is. Sz. Ferenc pedig szintén Kubatov bizalmi embere volt a Fradinál. A Fidesz-székház foglalásakor pedig számtalan lapban megjelent az állítás, miszerint Sz. Ferenc és kopasz társai Kubatov hívására siettek a Fidesz védelmére.
A Vároligetben pedig az a Tóth Csaba lépett fel a Ligetvédőkkel szemben, egy idén alapított cég képviseletében (mely azóta nyomtalanul eltűnt), aki számtalan fociklubnak (például a Fradinak, jelenleg pedig a Honvéd alkalmazásában áll) volt a biztosítási embere, sőt bent ült az MLSZ mérkőzésbiztosításért felelős bizottságában is. A FradiMob nevű oldal állítása szerint pedig ez a Tóth Csaba volt az, akitől engedélyt kért Sz. Ferenc (nyilván akkor Kubatovtól már akkor vagy később megkapta), hogy átvegye a Fradi biztonsági cégének vezetését a hírhedt Hypos Feritől, aki szintén összeköttetésben volt a magyar alvilággal.
De a városligeti kopaszok ügyvédje is ebből a körből kerül ki. Mikó István 2011-ben bukkant fel a hírekben, amikor egy semmiből jött céggel először a Vasast akarta megvenni, majd a Fradira is szemet vetett a pletykák szerint.
Valahogy rendre olyan kopaszok tűnnek fel a Fidesz érdekeinek szolgálatában, akiknek élettörténete összeér a lelátó mellett, és valahogy mindegyiknek a Kubatov által vezetett Fradihoz van köze. És ezeknek a figuráknak az élettörténetében rendre ott vannak a szervezett alvilág szolgálatában eltöltött évek.
Az Index Kubatov pályáját feldolgozó cikke szerint Kubatov nem Fradi-elnöksége, de a Fradi révén ismerte meg ezeket az embereket. A gyerekkorától Fradi-drukker Kubatov a 90-es évek óta jó barátságot ápol a Fradi kemény magjának számító 2-es szektor tagjaival. Erről a csoportról így ír az Index:
A 2-es szektor egy 15-20 fős baráti társaság volt. Nem Kubatov az egyetlen, aki ebből a körből politikai pályára ment, a jobbikos Szilágyi László is a társasághoz tartozott. A csoport Simon Tibor és Karsai Ferenc (Hypós Feri) köré szerveződött, tagjai ultrák és huligánok voltak, akik zöme kidobóként, ajtónállóként vagy testőrként dolgozott az éjszakai életben. Többük a 90-es évek elején nyíltan virágzó, és egymással háborút vívó maffiacsoportjaihoz tartozott, volt, aki Szlávy Bulcsú vagy Gózony Mihály testőre volt, de feltűnt a csoport és a klub körül Fenyő János és Tasnádi Péter is.
Bár az Index cikke szerint Kubatov akkoriban nem folyt bele a társaság éjszakai életben végzett műveleteibe, a kapcsolat mind a mai napig tart:
Mindegy, hogy valaki évekig börtönben ült, vállalkozó vagy politikus lett, netán más városba költözött. Ha találkozunk, ugyanott folytatjuk a beszélgetést, mint tizenöt-húsz éve. Ez egy összetartó társaság, a mai napig mindenki tudja, mi van a többiekkel. Ez alól Gábor sem kivétel, bár őt ma már nehezebb elérni.
Visszatérve a cikk elejére, a budapesti éjszakai élet császára, és az éjszakai élet „kisisparosaival” élettörténetében ezer szálon összefonódó Kubatov Gábor véletlenül ültek egymás mellé volt óvodájuk ünnepségén? És miről beszélgettek egy hónappal azután, hogy Vizoviczki megtudta, nyomoznak ellene? Vagy véletlen lenne, hogy Vizoviczki pont Kubatovnak írt levelet szabadulása érdekében? És hogy lehet, hogy nem sokkal később házi őrizetbe is engedték Vizoviczkit, aki onnan tudta cégeit irányítani?
Ha pedig emellé rakjuk Habony Árpád és Rogán Antal Vizoviczki-birodalommal és az olajügyekből meggazdagodott Potrik Tamással folytatott üzleti tevékenységéről és kapcsolatairól szóló pletykákat és cikkeket, már csak egy kérdésünk maradt.
Milyen mélyen van beágyazva a Fidesz a szervezett alvilágba?
(kettosmerce)
Bal-Rad komm: A kérdés teljességgel helytelen, mert szelektív! Úgy lenne helyes, ha a következőképpen szólna: Milyen mélyen van beágyazva a magyarországi politika a szervezett alvilágba?
Persze ez sem teljesen jó kérdés így, hiszen a rendszerváltás óta a politika és az alvilág egy és ugyanaz! Csak vannak maffiózók, akik szívesebben villognak a rivaldafényben. Pártszínektől függetlenül. Na őket hívja a köznyelv politikusoknak.
A “katonáskodást” vállalók pedig a köznyelv szerint a maffiózók.
Mi közöttük a különbség? Melyik a népre nézve kártékonyabb? Egyformák EZEK!
-Hát semmi! Olyanok ezek a bandák, mint a zsák és a foltja!
CSAK EGYÜTT TUDNAK LÉTEZNI! EGYMÁS NÉLKÜL NEM!
MI VAGYUNK A TÁPLÁLÉKUK! A GAZDATEST, AMIN ÉLŐSKÖDNEK! MI AKARTUK-MI AKARJUK, MI TŰRJÜK!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Zsák és a foltja bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. Október szerint:

  @V.kutya ,jó estét .
  Velem kibasztak ,sajnos !
  ezek !!ezek bizony.
  De a gyerekeimmel , nem !
  de nem ám .
  Ez igy lett eldöntve ,örökösen
  igy aztán bezárt a bazár ,részemről .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.