Hajmeresztő

A világon először ernyő nélkül, egy hálóba ugrott le 7620 méter magasról szombaton Kaliforniában egy veterán ejtőernyős.
rit
A 42 éves Luke Aikins már több mint 18 ezer ernyős ugrást hajtott végre 26 éves pályafutása alatt. Ezúttal 7620 méteres magasságban egy légcsavaros repülőgépből ugrott ki, és egy 61 méter magasan kifeszített, 30×30 méteres hálóba zuhant bele, a Los Angelestől nyugatra lévő Simi-völgyben, a Big Sky filmforgató birtokon.

A háló alatt volt egy másik biztonsági háló is. Aikinsszel együtt kiugrott a gépből három ejtőernyős is, és egy darabig együtt zuhantak. Oxigénmaszk volt rajtuk a nagy magasság miatt, de Aikins a sajátját később átadta egyik kísérőjének.

A hálót, amelybe Aikins zuhant, erős lámpák vették körül, hogy segítsék az ugró manőverezését a levegőben, majd amikor a sportoló már a cél felé vette az irányt, a lámpák fehérré válása jelezte ezt. Szabadesése mintegy két percig tartott. Aikins még a kísérlet előtt azt mondta, hogy a háló másfél másodperc alatt megfogja őt.
Aikins a hálóból sértetlenül mászott ki, és első dolga volt, hogy megölelje a feleségét, aki szintén hódol ennek a sportnak, már körülbelül 2000 ernyős ugrása volt.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Hajmeresztő bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Sub Zero szerint:

    Régebben hallottam egy orosz pilótáról, akit lelőttek harci körülmények között kb. 10000m magasban. Égett a gép, nem akart élve elégni. Kiugrott. Fenyőfák és a több méter magas hó megfogta. Jól összetörte magát, de túlélte.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.