A zsiványtanyák nyugalma érdekében

Büki még csendben sem tüntethetett Orbánék házánál, ezért blodkádot szervez

Lemondásra szólítja fel Budapest rendőrfőkapitányát Büki Zoltán, a Demokratikus Magyarországért Facebook-csoport vezetője, mert álláspontja szerint Bucsek Gábor törvényellenesen tiltotta be az Orbán Viktor háza elé bejelentett tüntetést. Emiatt jövő hétfőn ismét útlezárást szervez, de a blokád helyszínét és az időpontját nem kívánta elárulni.

Büki társaival már a múlt vasárnap is demonstrálni kívánt a menekültkvótáról szóló népszavazás „értelmetlen mivolta” ellen, de azt az akciót sem engedélyezték. A tiltó határozat szerint a „rendezvény helyszínéül szolgáló terület fizikai sajátosságai miatt jelen esetben nemcsak a miniszterelnök szűk lakókörnyezete, hanem az utcában lakó egyéb személyek, szomszédok magánszférához való joga is sérülhet, amely túlmutat az arányosan elvárható tűrési kötelezettségen”.
A politikai véleményformálókat sem lehet ugyanis a magánszférához való alapjogok aránytalan sérelmével, tehát a lakásukon nyomás alá helyezni – derült ki az akkori verdiktből. A bíróság szerint pedig a döntésben megalapozottan hivatkoztak a magánélet tiszteletben tartásához való jog védelmére, mint a gyülekezési törvényben nem nevesített tilalmi okra. Büki álláspontja: ez elfogadhatatlan érvelés, hiszen ettől kezdve a bíróság szabadon alkothat jogot – például törvényekben nem nevesített tiltó szabályokat –, s akkor nincs is szükség a parlamentre.
A napokban Büki újabb tüntetést jelentett be, és ezúttal a korábbinál kevesebben és némán kívánnának demonstrálni. Az aktivista vállalta, hogy a legkisebb hangoskodást is megakadályozzák, és ha a rendőrségnek az a baja, hogy a transzparensekkel csendben tüntető emberek belátnak Orbán szomszédjainak kertjébe, készek akár a járdán ülve tiltakozni.
Bucsek azonban hajthatatlan, és pénteken ismét tiltó határozatot írt alá. Büki szerint ezzel nyilvánvaló törvénysértést követett el, mert ebben az esetben elképzelhetetlen, hogy a környéken élők magánélethez való jogát pár tucatnyi csendben álldogáló – üldögélő – ember olyan mértékben sértené, amely felülírja a gyülekezéshez való alkotmányos alapjogot. Úgy látja, ezzel a döntéssel teljesen kiüresítik a gyülekezési jogot.
Az aktivista jogorvoslati kérelmet is beterjeszt, de nem különösebben optimista. Ha ugyanis az ügy ugyanahhoz a bíróhoz kerül, aki a múlt vasárnapra tervezett demonstráció kapcsán alapvetően tévesen értelmezte a hatályos jogszabályokat, aligha reménykedhet tisztességes és pártatlan eljárásban – fogalmazott.
(NOL)
Bal-Rad komm: Tilos zargatni a zsiványfészkek lakóinak nyugalmát! Akik még rablóváraik csendjében is azon ötletelnek, hogy miként fosztogathatják tovább az országot. Milyen koreográfiát illesszenek be a pávatánc előadásába.
A népek fölbukkanása még zavarólag hatna a nyugodt ötletelésre!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.