Hogy is van ez…?

HÜLYÉNEK TETTETIK MAGUKAT. ÉS MINKET IS ANNAK NÉZNEK

Észtországban nagyszabású hadgyakorlat kezdődött. Amit Moszkva, természetesen, nyugtalanítónak talált.
A “Russia Today” angol nyelvű orosz tévécsatorna (tökéletes amerikai angolsággal beszélő) tudósítónője azt firtatja az amerikai külügyi szóvivőnél: hogy van az, hogy amikor Oroszország – a határok közelében ugyan, de a saját területén hadgyakorlatozik, az fenyegetés a békére. Miközben az USA, határaitól több ezer mérföldre gyakorlatozik, az nem fenyegeti a békét?

A jó kiállású úriember nem érti a kérdést. A tudósítónő még kétszer fölteszi azt. Az úriember ekkor már érzi: gond van. Ezért úgy tesz, mintha amerikai részről ilyesmit soha nem is mondtak volna.
A riport ekkor bejátszik egy rövid részletet a boldog emlékezetű Jane Psaki szóvivő asszony egy korábbi sajtótájékoztatójából. Amikor a jeles személyiség “a béke szempontjából aggasztónak” nevezte, hogy az orosz hadsereg az ukrán határok közelében gyakorlatozik.
Gyengébbek kedvéért, a kérdés tehát az alábbiakra vonatkozott: hogy van az, hogy az orosz hadsereg, amelyik az ukrán határ közelében, DE A SAJÁT TERÜLETÉN gyakorlatozott, az fenyegeti a békét. Az viszont, hogy az USA, a NATO az orosz határ közelében EGY MÁSIK ORSZÁG, ÉSZTORSZÁG TERÜLETÉN gyakorlatozik, az nem ellentétes a békével?
A kérdés (a probléma) gyökere ennél is mélyebb. Láthatjuk, MILYEN LENNE A VILÁG A KORLÁTLANNÁ VÁLT AMERIKAI EGYEDURALOM ESETÉBEN. Akkor Amerika kedve szerint bárhol hadgyakorlatozhatna. Oroszország, a saját területén, ott sem, ahonnan reális fenyegetést érzékel a maga számára.
Az amerikai egyeduralom azt jelentené: a törvényes államfőnek megtiltjuk, hogy az utcán tomboló, elvadult csőcselék ellen bevesse a rendőrség különleges alakulatait. Két hónappal később, a szívünknek kedves rezsimre pedig ráparancsolunk: katonai erővel fojtsa vérbe a szívünknek nem kedves tiltakozó népmozgalmat.
Az amerikai egyeduralom azt jelentené: a 13 gyarmat (mai kifejezéssel élve) “franciabarát szakadárjainak” joguk volt szembeszállni, majd – mert megtámadták őket – fegyveres harcot kezdeni törvényes uruk, a brit király ellen. Napjaink “oroszbarát szakadárjainak” viszont nincs joguk kiszakadni az őket puszta létükben fenyegető hatalom alól, és – mert megtámadták őket – fegyveres harcot kezdeni, ráadásul pedig még csak nem is törvényes új uruk, a puccsista kijevi junta ellen.
No és, persze, azt is jelentené: holmi szemtelen külföldi tudósítónők nem tesznek fel zavarba ejtő, a külügyi szóvivő intellektuális szintjét láthatóan meghaladó kérdéseket. Hanem ellenvetés nélkül elfogadják az elébük tálalt fast food-ot.
Az amerikai egyeduralom azt jelentené: AMERIKÁNAK MINDENRE JOGA VAN – A TÖBBIEKNEK COKI!
(Csikós Sándor)
Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Hogy is van ez…? bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. vitorla123 szerint:

    Ez hogy Amerikának mindenhez van joga,nekünk meg coki,TÉNY KÉRDÉSE!Innen kell talpra állni!Ez bizony nem egyszerű!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.