Lelőttek egy segélyszállító orosz helikoptert Szíriában

vert
Martalócok lelőttek egy Mi-8-as orosz helikoptert, amely segélyt vitt Aleppóba, és úton volt visszafelé a bázisra.

Az orosz védelmi minisztérium közleménye szerint a helikoptert a földről lőtték le. A fedélzetén háromfős személyzet és két tiszt tartózkodott.
A helikoptert Idlib tartományban lőtték le, és Aleppóból a Hmeymim orosz bázisra tartott.
A Kreml bejelentette, hogy a helikopter fedélzetén tartózkodó mind az öt orosz katona életét vesztette.
Az alábbi videofelvételehet a martalócok készítették a helyszínen, és töltötték fel a internetre. Látható, amint a terroristák meggyalázzák-jó cigány-arab szokás szerint-a halottakat. Vélhetőleg ezzel aztán ki is rántották a gyufát Moszkvánál.

Dmitrij Peszkov, Vlagyimir Putyin elnök szóvivője részvétét fejezte ki az áldozatok családjának. „A védelmi minisztérium információja szerint hősként haltak meg, mert igyekeztek úgy kormányozni a gépet, hogy minél kevesebb civil essen a földön áldozatul”

lelhlelh1lelh2

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Lelőttek egy segélyszállító orosz helikoptert Szíriában bejegyzéshez 19 hozzászólás

 1. stefi szerint:

  Remélem az oroszok leszámolnak ezekkel a vadakkal.

 2. Béla szerint:

  Az egyik pilóta túlélte a zuhanást, a képeken látszik,hogy a géptől távoli helyszínen vérzett ki. Valószínű kivégezték.

 3. vargaistván szerint:

  azért érdekelne hogy hol volt orosz s szir légierö–miért nem lötték rakétákkal területet-miért nem bombáztak-miért hagyták hogy halottakat gyalázzák

 4. Gonda István szerint:

  Miért szállnak alacsonyan az orosz helikopterek üresen?

  • Vörös szerint:

   Tán mert biztonságosnak vélték a körzetet. Amerikai “szövetségesük” ajándéka viszont már eljutott a barbárokhoz, akik elkezdték használni azt.

   • Gonda István szerint:

    Hát igen, de rövid időn belül ez már a második helikopter, amelyiket bevetésről visszatérve, alacsony magasságban ér találat. Azért csak kellene okulni a történtekből.

 5. TERMIN8ATOR szerint:

  A fentebi Serezha Poroshin nevü egyén hozzászólása az egyik dnr.veboldalon. Először mocskolja Putyint, aztán hírt ad a Szíriában lelőtt orosz helikopterről, megjegyzi, hogy idézem : “Öt ruszki ott döglött a lelőtt helikopterben, bizony igaz ez”. Ottan is vannak utálatosabnál utálatosab “hozzászólások”. Ezt csak azért választotaam ki a sok közül, mert megragadta a figyelmemet, azt gondoltam,hogy roszindulatu hazudozás, de itt a veboldalon sajnos igaznak bizonyult.

 6. Fazek szerint:

  a terroristáknak látszik az arcuk. nem kell már bakancsot venniük.

 7. Tarna szerint:

  Ezek a homoki barbárok nemsokára Európában lesznek Merkel meghívottjaiként, mint bérgyílkosok.

 8. Edmond szerint:

  Újból megfenyegette Putyint az Iszlám Állam
  http://www.hirado.hu/2016/08/01/a-dzsihadistak-oroszorszagot-fenyegetik/#
  Ezek a fenyegetések valószínű csak fenyegetések is maradnak,mint eddig is.
  Ezek az ördögfiókák csak hangemberek,Putyinhoz és Országához képest!

 9. D vitamin szerint:

  Azt kell gondolnom, hogy valamit nem jól csinálnak az oroszok.
  Először is: Alacsonyan szálló MI 8 sebezhető, és a különböző kecskebaszó muszlim terrorhordák már rendelkeznek olyan nem is túl modern USA fegyverekkel, amellyel ezek lelőhetők.
  Valamiféle erősebb fegyverzetű, magasabb röppályájú, gyorsabb gépet kéne ilyenkor bevetniük.

  Aleppo leginkább Törökországhoz van közel, ha már kibékült Putyin és Erdogan, valamiféle megoldást e téren is keresniük kell.(Hogy az orosz gépek Törökország légterét igénybe véve térjenek vissza támaszpontjukra.)
  —-
  Sokkal pusztítóbb, hatékonyabb fegyvereik vannak az oroszoknak annál, amelyekkel most “simogatják” a kecskebaszókat. Lehet, hogy ezek bevetése liberális és Merkel körökben talán felháborodást keltene, de rá kell döbbenteni a világot, hogy másként nem fog menni, és még mindig jobb, ha a lefejezős kecskebaszók hullanak, mint az ártatlan európaiak.
  —-
  Végül pedig Asszadnak és Putyinnak le kell mondani Szíria keleti részéről, azon engedni kell egy szunnita Szíria létrejöttét, amellyel lehet szövetségeseket is nyerni.
  Asszadnak ugyanis még a kurd-iráni-Hezbollah segítséggel is kevés katonája van, az alaviták és a síták nem tudják egész Szíriát ellenőrzésük alatt tartani. (Még ha most csatárt6 is nyernének, fél év múlva előről kezdődne minden.)
  Tehát meg kell erősíteni, meg kell tisztítani a nyugat-szíriai, alaviták és síták által lakott régiókat, és erős határvédelem mellett megszilárdítani a Nyugat szíriai világi hatalmat. Nyugat Szíria éghajlata, környezeti adottságai, tengerpartjai sokkal nagyobb lehetőséget adnának, mint a sivatagos, forró és élhetetlen Kelet Szíriáé.

  • vitorla123 szerint:

   Nagyon józan javaslat!Akár kelet-Szirát a sorsára is lehetne hagyni. Kinlódjon velük Amerika.

   • Gonda István szerint:

    Kelet-Szíria jó része már most is kurd kézen van, északon pedig már jócskán át is lépték az Eufráteszt, ami egyébként jó természetes határ lehetne Kis-Szíria és Új-Kurdisztán között.

    • Fergeteg11 szerint:

     Az Eufrátesz mentén leginkább nem a kurdok laknak, hanem szunnita “arab” (nyelvű) törzsek letelepedett utódai, és néhány még nomádnak mondható törzs. Kurdok csak északon és szigetszerűen. A nyugati támogatásnak és a szövetségeseiknek köszönhető az a viszonylag nagy terület, amit az uralmuk alatt tartanak, de ez nem tisztán kurd, közel sem.

  • Fergeteg11 szerint:

   Sziria nagyobb része háború által sújtva, ami gyorsan csökkenthet valamit a szegénységen, az például az olaj kitermelése, feldolgozása és eladása (ha rendbehozzák az infrastruktúrát), de még az árak is alacsonyak, az export még békeidőben sem volt valami nagy, és a kereskedelmet is megnehezítik az ország ellenségei, szóval lemondani az ország olajban viszonylag gazdag területeiről egyenlő lenne az öngyilkossággal. Ez egyszerűen nem megengedhető, hiszen akkor még Szíria saját működése is bajba kerülne. Mostanában kedvező változások történtek, mert Aleppó belátható időn belül felszabadul, és meg lehet indulni komolyabb erőkkel Deir Ezzor és Rakka irányába, ezzel feldarabolva az Iszlám Államot. További előny, hogy hiába jön létre északon Rodzsava, körbe lesz zárva. Egyszerűen rá lesznek utalva az ország többi részére, így Sziria egyben maradhat, csak a működés formája lesz még kérdéses. Erdoğant Putyin ügyes diplomáciával megnyerte, illetve érdekeltségeit nagyjából felszámolta, tőle a kurdok és szövetségeseik sok jót nem várhatnak, szóval további támogatásuk értelme megkérdőjeleződik. A szakállas, emberszerű lények kipucolása után már csak délen keverhetik a bajt a “latorszövetség” tagjai, és “a Közel-Kelet egyetlen demokráciája” akarhat majd biztonsági zónát stb.

  • pistikus szerint:

   Az a baj ezt leírni könnyebb mint megvalósítani.Szíriában is van nacionalizmus ha Asszad elveszítene akár csak egy zsebkendőnyi területet az egyenlő lenne a halálos ítéletével.De ha még is lenne határ változtatás akkor miért nem etnikai alapú lenne? akkor Szíria vesztene a legkevesebbet Törökország meg a legtöbbet ebbe a török sose megy bele.

 10. aaa szerint:

  Ezeknek akarnak amnesztiát adni ? Én az oroszok helyében elvetném ezt. Itt csak a totális pusztítás a megoldás.

 11. vargaistván szerint:

  azért kurdok sem szivbajosak ha arrol van szo hogy arab mindegy hogy szunnita vagy siita népeket kell leölni hogy kurd többség jöjjön létre…egyik kutya másik eb…bár nagyon elgondolkodtato hogy ember normális lény?–hiszen libia s sziria is egészen jol élhetö ország volt s mégis mit tettek vele—-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.