Szíria

Rotyog az Aleppo-katlan főzete. A “Jaish al-Fatah” és néhány szövetséges bűnbanda megpróbálja kívölről megtörni a kormányerők ostromgyűrűjét a Castello-autópálya megkaparintására.

han

Meglepően nagy erőket tudtak mozgósítani a cél érdekében. Az akciót hajnalban indították, és jelenleg is heves harcok dúlnak a térségben. De hát az orosz légierő is beavatkozott.
Aleppo déli elővárosánál Han Tuman környékén hasonló akcióba vágtak bele a martalócok. Itt is komoly összecsapások robbantak ki ma reggel.
Az egyre kétségbeesettebb pribékek amúgy “majdan-módra”-gumiabroncsok égetésével borítják füstbe az általuk uralt városrészeket. Így remélve némi védelmet az orosz légierő ellen.
Latakia-tartomány hegyvidéki részein tegnap estére a kormányerők bevették Shillif várát. (No meg egy csomó települést.) Az orosz és a szír légierő thermobárikus bombái + a hadsereg tüzérsége komoly zsoldlistarövidítést vitt végbe.
Komoly gondban vannak a hegyek között bujdosó pribékek. A hírek ugyanis arról szólnak, hogy a Moszkvának hálás Kardigan szultán lezáratta a török határt, és nincs hová menekülniük.
A Daraa-katlan végfölszámolása jószerével befejeződött. A damaszkuszi kormány amnesztiaajánlatával igen sokan éltek – VOLNA! Tömegesen adták meg magukat a katlanba zárt pribékek, és a civilek közé vegyülve próbáltak eliszkolni Mothbeen falunál. Néhány-sok jóra már amúgy sem számítható-horda ezt viszont nem nézte jó szemmel, és elkezdték lőni a kapituláló tömeget.
Mára virradóan az ISIS meghúzta a talán lehető legrosszabbat. Megcibálták a Medve farkát. Videoüzetnetben csikorgatták tehetetlen dühükben fogaikat Oroszországra.
Ezt eddig nem nagyon merték megtenni! Ám sanyarú szíriai helyzetükben most ezt is bevállalták. És milyen érdekes?-pontosan két nappal azután bátorkodták ezt megtenni, hogy McCain szülőpapa erősen megkifogásolta az orosz légierő működését. A kifogáshoz csatlakozott “Mrs III. Világháború” is. Ezzel a becenévvel Clintonnét illetik a világban.
ISIS-malőrök gyűjteménye:
Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. TERMIN8ATOR szerint:

  Az egyre kétségbeesetteb pribékek amúgy “majdan módra”……. Ez viszont az orosz légierőnek szerintem semilyen gondot nem okoz a célpontokat illetően.

 2. aaa szerint:

  Bravó ez az igazi “demokrácia” Szíriában USA módra. Mindenki azt lő le akit akar….

 3. sandor szerint:

  https://www.rt.com/news/354128-russian-helicopter-syria-down/

  Breaking News:
  Lelőttek egy orosz Mi-8-as helikoptert Szíriában földről indított tűzzel, amikor a 3fős személyzet + 2 pilóta Aleppóba vitt humanitárius segélyszállítmányt és éppen visszafelé tartott a bázisra…
  A gépen lévő személyek állapotáról és hollétéről sem adtak még ki jelentést….

 4. Tarna szerint:

  Merkel meghívottjai között vajon hány tízezer dzsihádista van?

 5. Favágó szerint:

  Ha így teszed fel a kérdést,,,akkor mind,
  Hogy mennyi képzett?
  Van közöttük bőven,
  Innen meg mind kiviszik,,hogy ne maradjon csak képzetlen,,
  Ó minő véletlen,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.