Donbassz

Nyugalomról senki sem beszél Donbasszban. Még ott sem, ahol viszonylagos nyugalom van. A luganszki frontszakaszon még egyelőre az honol, bár szórványos lövöldözések szinte mindenhol előfordultak-előfordulnak.

Verhnyebogdanovka (Luganszki Népköztársaság ideiglenesen ukrán megszállás alatt lévő területe) határában tegnap kora este felbukkant két ütegnyi “Grad” vetőgép. 22 kilométerre vannak a semleges zónától.

dza

Mára virradóan is folytatódott a DNR területe elleni latortüzérségi ostrom a front teljes hosszában. A legsúlyosabb bombázások ezúttal is Gorlovkát érték, de “nem panaszkodhat” Dokucsajevszk és Kominternovo sem! Mindhárom ágyúzott településen ismét civilek sebesültek meg. Heten.
Avgyejevkánál menekülteket fogtak a népköztársaságiak. Hat ukrán tüzért. Akik a tűzparancs teljesítése helyett inkább lelőtték a parancsot kiadó részeg önkéntes ütegparancsnokot. Aztán futás.
Jaszinovatajában forrnak az indulatok a tegnap reggelre virradó pokoli éjszakát követően.

Az éjszakai latorágyúzás nappal is folytatódik Szpartak és a donyecki repülőtér ellen, földúsítva reggel óta latortankok rohamával. Komoly ütközet zajlik, amelybe a népköztársasági tüzérség is beleavatkozott.
Marinyka “rájuk eső részében” civil túszok begyűjtésével bíbelődik Valcman pribékbandája.

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Próféta szerint:

    Nem tudom, hogy mi a fenének méregetik a bombatölcséreket és szedik össze belőlük a vasakat és fényképeznek minden becsapódást, …..stb…. Háború van, az ott meg előfordul, hogy lőnek is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.