UKRÁN “BARÁTAINK” BEMUTATKOZTAK…

(Hála istennek! Tegyék csak minél többször! Hátha Nyugaton is végre már “leesik”…)
A francia Nemzetgyűlésben van a képviselőknek egy olyan csoportja, amelynek álláspontja szerint EL KELL ISMERNI ANNAK A TÉNYÉT, HOGY A KRÍM LAKOSSÁGA – a 2014. március16-i népszavazáson, szabad akaratából – ÚGY DÖNTÖTT: VISSZA AKAR TÉRNI OROSZORSZÁGHOZ. (Amelytől Hruscsov akkor pártfőtitkár, önkényes döntésével, 1954-ben elszakította őket.)

El kell tehát ismerni ezt a tényt – egyben pedig HATÁLYON KÍVÜL KELL HELYEZNI AZ OROSZORSZÁG ELLEN (ennek ürügyén) MEGHOZOTT SZANKCIÓKAT.
A képviselőcsoport küldöttsége nemrégiben ismét ellátogatott a félszigetre. Látogatásuk lezárásaként sajtótájékoztatót adtak.
A sajtótájékoztató vége felé az UNIAN ukrán hírügynökség tudósítója (bizonyos Cimbaljuk) emelkedett szólásra. Nem kevesebbet “kérdezett”: hogy jönnek ők ahhoz, hogy a Krímet Oroszország területének nevezzék? Mit szólnának ahhoz, ha az oroszok, mondjuk Korzikát is ugyanígy el akarnák csatolni, és e célból ott is népszavazást tartatnának? És, egyáltalán, MENNYI PÉNZT KAPNAK TEVÉKENYSÉGÜKÉRT A KREMLTŐL?
A kérdésekre válaszolgató egyik francia képviselő arca erre elkomorult. Nem is maradt sokáig adós a válasszal. ILYEN MOCSKOS, GENNYES KÉRDÉSRE VÁLASZOLNI SEM VAGYOK HAJLANDÓ! MAGÁT PEDIG MEGVETEM! – mondta. (Ahhoz, persze, kellene valamelyest konyítani a francia intellektushoz, hogy föl lehessen mérni: ennél lesújtóbb mondatot aligha kaphatott volna – egy franciától. De hát, istenkém, hol van a mai ukrán szellemi, intellektuális színvonal a franciától!)
Emlékeztette még ezt a magáról megfeledkezett hülyét: ilyen kérdést a maguk Ukrajnájában föl sem lehet tenni! AZ AZ ORSZÁG viszont, ahol vagyunk, maga is van – Oroszország – AHOL ILYEN GYALÁZATOS KÉRDÉSEKET FÖL LEHET TENNI, AZ EGY SZABAD ORSZÁG. Különben maga mennyi pénzt kapott, hogy ilyen kérdéseket tegyen föl? – vágott vissza a láthatóan feldúlt képviselő. Hozzátette: ezek után még inkább vissza fog térni, újra és újra, a Krímbe.
Akik régebben figyelik már az ukrajnai eseményeket, azok visszaemlékezhetnek: ez a Cimbaljuk nevű vadbarom – hasonló stílusban, illetve “intellektuális színvonalon” – magának Putyinnak is nekiment már. Attól is megkapta, persze, a magáét. De hát hiába: a rinocérosz bőre áthatolhatatlanul vastag és durva…
Hát ilyen színvonalon folyik a sajtómunka az 1956-os pesti srácok mai ukrajnai rokonvéreinél (copyright by dr. Németh Zsolt).
ÍGY TESSENEK HINNI AKÁR EGY SZAVUKNAK IS!

(Csikós Sándor)

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

UKRÁN “BARÁTAINK” BEMUTATKOZTAK… bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. TERMIN8ATOR szerint:

  Külömben mostanában van egy Tracia parlamenti küldötség a Krím félszigeten,a nyalóka király meg is orrolt ám rájuk,megfenyegette őket,hogy PERSZONA NON GRÁTA LESZNEK GALÍCIÁBAN Az egyik uki ujságíró egy Szevasztopoli,Szinferopoli (?),,sajtó értekezleten feltett egy kérdést, amire a Francia küldötség elnöke NEM VÁLASZOLT. Ugyanis azvolt a kérdés, hogy menyit fizetett Krím a Franciáknak,hogy ellátogathassanak a Krími felszigetre.

 2. TERMIN8ATOR szerint:

  Korekció: …..van egy Francia, nem Tracia , elnézést a tévedésért !

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  Ezt a hozzászólást,fentebbit még a cikkk elolvasása előtt írtam !

 4. Október szerint:

  Egy Francia tábornok szerint :
  “Ez a megoldás lenne nekünk ha eltűnne a NATO és oroszokkal szovetseget kötni”

 5. Október szerint:

  Nem nehez megjósolni a franciak sorsát
  beleviszik ……….

 6. TERMIN8ATOR szerint:

  Akkor Sztalin halála után egy ével történt. Sztalin 1953-ban halt meg, vagy tették el láb alól. A mostanság nyilvánosságra került adatok szerint Sztalin nem természetes halállal halt meg, hanem megölték, hogy méregel, vagy más módón aztat csak NYIKITA SZERGEJEVICS CHRUSCSOV tudná megmondani, mert ő volt a TETTES, talán LAVRENTIJ BERIA- ával együt. Ny. SZ. Chruscsov és Lavrentij Beria testi lelki jóbarátok voltak. A mult hónapban múlot 65 éve, hogy a volt első titkár Beria-át is meggyilkotatta. Chrucsov aval, hogy a Krím félszigetet az ukik kezére játszotta, meglátásom szerint a Krímieket, és egybe az oroszokat is elárulta, habár az akkori időkben ennek az árulásnak nem sok jelentősége volt. Az utána jövő párt titkárok ugyan el is inditották a vissza tértét a félszigetnek, de mindig valamien sürgőseb események miatt nem fejeződöt be a jogi processzus, meg nemis tuladonitottak jelentőséget neki,mert így is ,úgy is a ROSSZIJÁHOZ TARTOZOTT. Jelentősége csak a 2014-es események- kor meg az amerikaiak titkos,vagy talán ( utólag már nem), nem is titkos szándékuk volt katonai támaszponttá kialakitani, elzárván az oroszok elől a Fekete tengert, az óceánokba való kijárási utat,Putyin keresztül húzta a számitásukat egy mestervágással. EZÉRT VAN- szeritem-AZ ÁLANDÓ ŐRJÖNGÉSmertaz orosz álamfő túljártaz eszükön, villámgyorsan cselekedett. Az a fél sziget egy nagyon fontos stratégiai terület. A szovjet érában hadihajók, atomfegvert hordozó búvárhajók kikötője volt rengeteg szövevényes jártokkal, sőt még a búvárhajók részére atomfegyver- torpedók pótlására gyár is létezett, természetesen a sziklákba vájt helyeken

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.