Az orosz hadsereg hadrendbe állított lézerfegyverei…

léfJurij Boriszov orosz védelmi miniszterhelyettes tegnap, a Moszvától délkeletre lévő Nyizsegorodszk-régióban lévő Szarovban az Oroszországi Szövetségi Nukleáris Központ – Összoroszországi Kísérleti Fizikai Tudományos és Kutatóintézet- megalapításának 70. évfordulóján megrendezett ünnepségen vett rész.

Boriszov méltatta a szarovi intézménynek az orosz nukleáris pajzs létrehozásában, a nukleáris egyensúly fenntartásában és ezáltal a harmadik világháború elkerülésében játszott szerepét. Hangoztatta, hogy a Roszatomhoz tartozó nukleáris központ és kutatóintézet az orosz védelmi-ipari komplexum egyik legjobb vállalata. Az első szovjet atom- és termonukleáris fegyvereket kifejlesztő létesítményt 1946. április 9-én alapították.
Jurij Boriszov beszédében megemlítette, hogy az orosz hadsereg már hadrendbe állította a lézerfegyverek néhány típusát “…Это не экзотика, не экспериментальные, а опытные образцы — мы уже приняли на вооружение отдельные образцы лазерного оружия – Ez nem egzotikum, nem kísérleti és prototípusokról van szó – mi már hadrendbe állítottuk a lézerfegyverek néhány típusát…”-idézte szavait a RIA Novoszty hírügynökség.
Boriszov arról is beszélt, hogy 2025-re az ilyen high-tech fegyverek fogják meghatározni az orosz hadsereg felszereltségét, amelyet állami program garantál.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Az orosz hadsereg hadrendbe állított lézerfegyverei… bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. én szerint:

  szerintem ezek nem olyan gépek min t a kép sugallja, inkább rakéta védelemrte való földi telepítésű eszközök

 2. TERMIN8ATOR szerint:

  Hát bizony nagy szüksége is van rá, ahogy a politikai helyzet kialakulóban van. Szerintem valamicskével gyorsitani is kellene,- persze a lehetőségekre való tekintettel-a folyamatot. Természetesen ez sok tényezőtől függ.

 3. Azorka1861 szerint:

  Putyin: Oroszorszàgnak van egy titkos fegyvere az amerikai(USA) tàmadàs
  ellen. (Oroszul beszèlö, angol feliratos video)
  https://www.youtube.com/watch?v=_qNVhMHhsvk

 4. D vitamin szerint:

  Lézerfegyvere már az USÁ-nak és az oroszoknak is van.
  Több éve.
  Az igaz: Ha békét akarsz, készülj a háborúra!

 5. Próféta szerint:

  Nagyon régen azt a történetet hallottam, hogy amikor a 1969 tájékán a Kínaiak megtámadták az Oroszokat tankokkal egy határvita kapcsán, akkor a Kínaiak csak egy fénysugarat láttak és már le is olvadt a tankjuk. Magyarán, már akkor használhatták a lézerfegyvereket az Oroszok. Az biztos, hogy amit ma tudunk, az már évtizedek óta megvan. A hadiipar mindig évtizedekkel előrébb jár, mint a normál élet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.